Recomanacions Sant Jordi

S’acosta Sant Jordi, i la Neus de la llibreria Can Gallissà de Lloret de Mar ens fa algunes recomanacions per a totes les famílies de la colla de menutsGIRONA amb nens de 6 a 11 anys.


"El misteri de les ulleres roses"

Text i il·lustracions: Cathon
Traducció: Xavier Beltrán
+ 5 anys
Format: 185 x 240 mm
Pàgines: 44
Preu: 14 €
Editorial: Bindi Books

La Mimosa i en Sam són dos bons amics que viuen plàcidament al bell mig del jardí. Junts resolen misteris i donen un cop de mà als animals que hi viuen. Un còmic divertit i enginyós per als més petits! A “El misteri de les ulleres roses” els dos amics ajudaran en Talpet a trobar les seves ulleres perdudes... on hauran anat a parar?

Text creat per a pre lectors i per fer lectura compartida, amb lletra de pal, especialment triada per afavorir l'aprenentatge de la lectura. 


"EINSTEIN El fantàstic viatge d’un ratolí a través de l’espai i el temps"

Text i il·lustracions: Torben Kuhlmann
+ 10 anys
Format: 220 x 285 mm
Pàgines: 126
Preu: 23 €
Editorial: Joventut

Un nou àlbum de Torben Kuhlmann amb prodigioses il·lustracions i el seu característic ratolí com a protagonista. Una apassionant aventura que barreja història i fantasia.

Quan un inventiu ratolí perd l'oportunitat d'assistir a la fira del formatge més gran del món, decideix fer retrocedir el rellotge. Amb l'ajuda d'un ratolí rellotger, molta inventiva, i les notes de cert físic suís, aconsegueix viatjar enrere en el temps. Però, quan viatja vuitanta anys més enllà del seu objectiu, l'únic que podrà ajudar-lo és un empleat de l'oficina de patents de Suïssa, qui va posar potes enlaire el nostre concepte d'espai-temps. Aquest llibre ha sigut triat per la Inhdie Next Kids Picks de setembre/octubre de 2021 i ha rebut una menció per la Society of Illustrator Original Art 2021. El temps és relatiu! El nou i brillant llibre del guardonat autor Torben Kuhlmann doblega el temps i la imaginació!


"Mofeta i Teixó"

Text: Amy Timberlake
Il·lustrador: Jon KlassenText
Traducció: Aria Callís
+ 8 anys
Format: 150 x 200 mm
Pàgines: 152
Preu: 14 €
Editorial: Flamboyant

El primer títol de la sèrie on coneixerem a Mofeta i a Teixó, dos oposats destinats a ser amics i a compartir el mateix sostre. Al llarg de la història, descobrirem el que realment significa l’amistat, la convivència i l’empatia. Un relat ple d’humor i tendresa, una joia literària ideal per ser llegida en veu alta.

Ningú vol una mofeta a prop. No se li obre la porta, a una mofeta. No se la convida a passar. I encara menys si a la casa s'hi desenvolupa una «Importantíssima Investigació Mineralògica». I, per descomptat, mai de la vida s'hauria de permetre que s'hi mudés. Però en Mofeta ha arribat a can Teixó per quedar-s'hi. I sembla que en Teixó s'hi haurà de resignar, encara que en Mofeta li capgiri l'existència.


"Cendra. Història d’una nena i del seu monstre"

Text: Jonathan Auxier
Il·lustrador: Dadu Shin
+ 12 anys
Format: 215 x 150 mm
Pàgines: 272
Preu: 23 €
Editorial: Blackie Books

Una història impressionant i màgica sobre el poder de l'amistat.

No és cap secret que al Londres victorià els nens orfes duen a terme les tasques més amargues i perilloses. Com la de netejar xemeneies, per exemple. Tampoc és cap secret que la Nan Sparrow, petita díscola de valor incombustible, és la millor escura-xemeneies de la ciutat. Encara que a molts els faci ràbia que sigui una noia. Molts dies, després d'hores de feina extenuant i dels continus maltractaments per part del cap dels escura-xemeneies, la Nan se sent sola. Totalment perduda. Fa tant de temps que el seu mestre i millor amic se'n va anar sense deixar rastre… Però no està sola. En una cantonada, silenciós i a l'espera que la Nan el necessiti, l'espera el seu gólem, nascut d'un tros de cendra. Una criatura màgica i fascinant que ja la va salvar de morir una vegada. I que la salvarà mil vegades més, si cal.


Neus Sala / Llibreria Gallissà