Miss Needle

No volem marxar de vacances (a finals de juliol), sense abans presentar-vos un projecte d’aquells que us anem descobrint de tant en tant i que els que ens seguiu de fa temps, ja sabeu.

Miss Needle neix el febrer del 2019. La persona que hi ha al darrere, es diu Mireia i té 41 anys. Dues filles, la Berta de 18 anys i la Joana de 5 anys. En Jordi és el seu company de vida, la persona que sempre està al costat i que li dóna tot el suport des del primer dia. Per aquest motiu els anomena a tots, perquè Miss Needle és ella, però també és un negoci familiar.

Va ser l’any 2017, després del naixement de la seva filla petita, que va començar a fer-li la roba tal com a ella l’hi agrada, amb la qualitat i amb teixits sostenibles que cuidessin d’ella, de la seva pell i del medi.

Miss Needle neixia uns mesos després i fins ara a Sant Julià de Boada, un poble que forma part del terme municipal de Palau-Sator i on encara és possible respirar les essències de l’Empordà més profund.

Tots els teixits que utilitza la Mireia per la roba i complements infantils són de cotó 100% orgànics i amb certificat GOTS.

“Certificats de cotó orgànic n’hi ha molts, però aquest compleix tots els requisits que jo buscava per la meva marca. Aquesta part és molt important per mi, ja que és el valor que vull que ofereixi la meva marca.”

És el certificat sostenible per excel·lència. Garanteix el respecte al medi ambient en totes les fases del procés de fabricació i de producció. Des del cultiu del cotó, fins a la mà d’obra. Controla que el terra on es cultiva el cotó estigui lliure de tòxics, inclòs als camps veïns, ja que els corrents d’aigua freàtics podrien afectar els cultius d’altres camps, que no hi hagi explotació laboral, cuidant de tots els treballadors que participen en el procés de producció, que els tints també siguin lliures de tòxics, etc.

A part de roba i complements infantils, també dissenya kimonos i complements de dona i un ampli apartat de productes Zero Waste per tota la família. Són peces que ajuden al dia a dia i ens faciliten la vida.

“Els Kimonos són un altre punt fort de la marca. Els kimonos de Miss Needle són exclusius, ja que en faig només un de cada i del meu taller no en surten dos iguals.”

La Mireia no té pàgina web. No n’és gaire fan. Però sí que té Instagram. No l’hi agrada tenir molt d’estoc i treballar “en cadena”. Fins ara, tot el que feia era segons demanda, però en començar a fer Mercats i Fires, necessita tenir productes en estoc. L’hi agrada produir segons demanda, on el procés s’inicia xerrant amb les persones, que l’hi expliquen el que volen, com ho volen i per qui ho volen, a vegades, fins i tot expliquen una història bonica i ella la pot transmetre en el procés de creació. Des de la cerca de les teles fins al packaging final.

“Quan els ensenyo el producte acabat, ho reben, ho obren, o ho regalen i m’envien el vídeo, la foto o unes paraules, puc sentir tot el que ells han sentit i això m’omple. Adoro la meva feina, la meva manera de treballar i la comunitat que m’acompanya. Em sento feliç i agraïda.”


I atenció perquè la Mireia ens ha regalat un kimono, valorat en 48 euros únic per sortejar entre totes les subscriptores.

Vols saber com aconseguir-lo?

  1. Ser subscriptora de menutsgirona i deixar un comentari en aquesta entrada dient:
  2. Quina és la teva peça de roba imprescindible que no et pot faltar durant l’estiu?

I si voleu tenir doble participació, estigueu atents a l’Instagram de menutsGIRONA perquè allà sortejarem un conjunt New Born, valorat en 29,95 euros.

Teniu temps de participar fins al dimarts 12 de juliol. El dimecres 13 de juliol donarem els noms guanyadors a través del butlletí de l’agenda setmanal.

Molta sort!