Polvorons de Nadal

Avui us porto una recepta típica d'aquestes Festes i que és molt fàcil de preparar.

IDEA Podeu embolicar-ne uns quants amb paper de seda i posar-los en un cistell o pot, un regal genial i diferent per a aquestes dates.

Ingredients:

  • 400 g Farina
  • 225 g Llard
  • 150 g Sucre
  • 2 culleres Anís
  • ½ cullereta Canyella en pols
  • Ratlladura de llimona
  • Farina i sucre glacé per empolvorar

Som-hi amb la preparació:

  1. Torrar farina. Abans de començar aquesta recepta necessitarem torrar la farina per fer els nostres polvorons, en aquest cas, polvorons de Nadal. Ja veureu que és supersenzill! Primer, dividirem la nostra farina en dos, perquè així es torrarà millor. La col·locarem en una safata de forn ben estesa, en dos intervals de 6 minuts, amb una pausa al mig per remoure la farina, la portarem a coure a 150 ° durant 12 minuts.
  2. Un cop hem enfornat la farina i la tinguem ja tamisada, afegirem el sucre glacé, la 1/2 culleradeta de canyella, la ratlladura de llimona i l'anís perquè li doni aquest sabor tan característic dels polvorons de Nadal. I finalment, i el més important, hi afegirem el llard de porc. Aquest ingredient es feia servir molt abans per cuinar guisats i altres receptes. El podreu trobar al supermercat o les carnisseries.
  3. Amb tots els ingredients col·locats al bol, ara ve la part més divertida, enfilar-se les mans! Amassarem la barreja fins a tenir una bola amb una massa ben lligada.
  4. Empolvorarem farina sobre una superfície plana i amb l'ajuda d'un corró l'estirarem. Cal aconseguir una planxa d'un 1 cm de gruix perquè ens quedin de la mida dels polvorons de Nadal tradicionals.
  5. Amb l'ajuda d'un tallador rodó o de qualsevol classe de forma tallarem la massa. Aquí et pots posar tan creatiu com vulguis, pots fer els polvorons amb figures nadalenques, estrelles, arbres, flors, casetes...
  6. Un cop la massa estigui tallada amb la forma de les figuretes de la teva preferència, és hora de portar-la al forn a 170 º durant 15 minuts. Col·loca una capa de paper de cuina sobre una safata de forn i disposa els polvorons de manera que no s'enganxin a la safata durant el fornejat.
  7. Amb els polvorons de Nadal ja fornejats, només caldrà empolvorar el sucre glacé per donar-li aquest toc nevat i nadalenc. I llest!
I ja tenim un detall per regalar ben dolç!

 

Eva Olivares
Evacuinera