La Bet i el TEA

"La Bet i el TEA"

 

Anna Gusó
Il·lustrat per Joana Bruna
A partir de 5 anys
Cartoné
Pàgines: 56
Preu: 15 €
Editorial: Bellaterra

 


 

El passat 2 d'abril, va ser el Dia Mundial de Conscienciació de l'Autisme, i gràcies a les xarxes socials, concretament de l'Instagram, vam saber de l'existència d'aquest conte i no vam dubtar ni un moment de posar-nos-hi en contacte per conèixer de primera mà la història per poder-la compartir amb tots vosaltres.

 


 

La Bet i el TEA va sorgir de la necessitat que com a mare sentia d'explicar al nostre entorn què li passava a la nostra filla i com podíem ajudar-la.

 

El TEA (Trastorn de l’Espectre Autista) és una discapacitat invisible i sovint a l'entorn li costa entendre-ho i acceptar-ho. Vam pensar que un conte era una manera senzilla de fer-ho, però com que no hi ha dues persones amb TEA iguals, no en vam trobar cap que ens convencés de tots els que hi havia publicats. Per això vaig decidir crear el nostre propi conte, amb fotografies de situacions quotidianes de la Bet, explicant les seves dificultats i peculiaritats, i com ajudar-la. Tal va ser l’èxit, sobretot a l'escola i entre els terapeutes que la Bet visitava, que vam decidir convertir-lo en un conte de debò.

 

 

En aquest punt la Joana Bruna es va unir al projecte. Com a il·lustradora, la Joana ja tenia altres contes infantils al mercat i, a més, coneixia perfectament la Bet per haver estat la seva educadora infantil a P3. Per això l’essència de la Bet es transmet a cada dibuix. Com que volíem que aquest conte fos una eina útil per a pares i escoles, vam pensar que podíem desenvolupar una APP per personalitzar el personatge central i  els textos i que permet descarregar la versió personalitzada en PDF, de manera que amb el conte s'explica què és el TEA i amb el PDF com és el TEA d'un infant concret .

 

Per descarregar-la, podeu utilitzar el codi QR que hi ha a l’inici del conte. Trobareu més informació a la web www.labetieltea.com. No només esperem que us agradi, sinó també que sigui una eina útil en el dia a dia i ajudi a comprendre millor els infants amb TEA i a la seva inclusió en la societat.  

 

 

La Bet és una nena carinyosa, divertida, moguda i amb autisme. En aquest conte ens explica quines són les peculiaritats que la fan ser diferent i única, i com la podem ajudar en el seu dia a dia. Us enamorarà!.

 

Anna Gusó va néixer a Ullà (Baix Empordà) el 1977 i actualment viu a l'Hospitalet de Llobretgat. Es va llicenciar en psicologia a la Universitat de Girona i ha dedicat la seva trajectòria professional a l’àmbit dels recursos humans. En l’actualitat treballa en l’orientació laboral de joves. Mare d’una nena diagnosticada de TEA, ha assistit a nombroses sessions de formació, conferències i seminaris per conèixer millor aquest trastorn, i ha participat en xerrades divulgatives per donar a conèixer l’enfocament de la família.

 

Joana Bruna va néixer a Vinaròs (Castelló de la Plana) el 1976 i actualment viu a Barcelona. És educadora infantil i autora i il·lustradora de llibres infantils, cosa que li permet compaginar les seves dues vocacions, sempre immersa en el món dels infants. Des de ben petita li agradava dibuixar, i era autodidacta fins que va cursar els estudis d’il·lustració a l’Escola de la Dona, Espai Francesca Bonnemaison, de Barcelona. Amb La Bet i el TEA ja són cinc els llibres que ha publicat: La fantàstica llegenda de la Jordina, Miezi, luz de estrella, Matías y las maravillas i Desayuno de primavera.

 


 


 

 

ATENCIÓ! 

 

L'Anna i la Joana ens han regalat 2 exemplars de La Bet i el TEA per sortejar entre tota la colla de menutsGIRONA. Com?

 

Heu de ser subscriptors de menutsgirona i deixar un comentari en aquesta entrada dient:

 

Què el fa diferent i únic al vostre menut?

 

El sorteig queda obert des d’avui dimecres, 7 d'abril i fins al dimarts 13 d'abril a les 12 de la nit.

 

MOLTA SORT COLLA!!!