Recomanacions d'estiu

La Mònica de la llibreria Calmot de Girona ens porta 4 propostes estiuenques de llibres per aquestes vacances.

Un àlbum divertit, ideal per contar, ple de sorpreses, jocs visuals i onomatopeies, que aborda l'hàbit quotidià del bany amb gràcia i originalitat.

Arriba el final del dia i, abans d'anar a dormir, el Lleonet ha de banyar-se. "Què dius, mare. Els lleons no es despullen" Amb la complicitat i a vegades amb la desesperació de la mare, el Lleonet va traient-se totes les peces de roba, capa a capa, fins a quedar totalment nu. A partir d'aquest moment, el bany es converteix en una altra estimulant aventura.

Amb unes il·lustracions senzilles, definides, expressives, "Som-hi, a banyar-se!" constitueix un recurs més per fomentar l'autonomia dels infants a l'hora d'afrontar les tasques quotidianes com desvestir-se i netejar-se.


Som-hi, a banyar-se!

Text i il·lustracions Taro Gomi
Editorial Kalandraka
+5 anys
Tamany 20 x 24 cm
Pàgines 40
Preu 16 €



Una divertida i transgressora versió de la faula clàssica en la qual descobrim la veritable raó per la qual la tortuga guanya la carrera. La llebre i la tortuga? és una coneguda faula atribuïda a Ésop i posteriorment escrita per La Fontaine o Samaniego amb la qual generació rere generació hem après que la perseverança és capaç de vèncer a l’arrogància.

David Pintor juga amb aquesta narració clàssica i ens proposa un desenllaç diferent i molt divertit on tant la perseverança com la intel·ligència hi juguen un paper important. Les imatges expressives i pròximes al llenguatge visual del còmic accentuen el sentit de l’humor d’aquest àlbum hilarant.


Tortuga vs. Llebre. La revenja

Text i il·lustracions David Pintor
Traducció Helena García
Editorial kalandraka
+5 anys
Tamany 22 x 22 cm
Pàgines 40
Preu 14 €



Aquest llibre dona èmfasi a la importància de l'amabilitat per construir societats solides.

La solidaritat, la generositat i l'empatia es presenten com valors fonamentals per a la bona convivència i el desenvolupament col·lectiu.


Un món molt amable

Text i il·lustracions Sophie Beer
Editorial Baula
+3 anys
Tamany 22 x 22 cm
Pàgines 24
Preu 10,92 €



Arriba l’estiu, quants capgrossos! Fa calor, anem a refrescar-nos a la platja. Després d’estar molta estona jugant ens ve de gust un gelat i gaudir dels menjars campestres de la tarda. Estem de vacances i per Sant Joan mirem com el cel s’omple de llum.

En aquest conte, sense text, els més petits trobaran belles il·lustracions de totes aquelles coses que més ens agrada fer a l’estiu.

Sèrie de quatre llibres en cartró on Gerda Muller acompanya als mes petits a fer un recorregut a través de les estacions de l’any.


Estiu

Il·lustracions Gerda Muller
Editorial ing edicions
+2 anys
Tamany 17 x 20 cm
Pàgines 14
Preu 10,7 €


 

Mònica Armangué
Llibreria Calmot