37a Festa de la Ratafia

La 37a Festa de la Ratafia té lloc el segon cap de setmana de novembre a Santa Coloma de Farners. Una festa que any rere any creix en novetats sense trencar amb les virtuts del món ratafiaire: tradició i innovació, respecte per la Natura, i orgull per compartir-la amb amics i en família. Parades amb productes artesans i de proximitat, activitats relacionades amb el món de la ratafia, concerts, presentacions de nous productes i molts més actes que converteixen la capital de La Selva en epicentre de la ratafia.
Pels més menuts hi destaquem...

Divendres 9 de novembre

18 h Mesures Pl. Farners | 10.30 h | Vela de Circ (Pati La Salle)

Activitat amb la Petita Confraria de la Ratafia. Les Aromes rebran els futurs Petits Confrares per fer el seu darrer compromís. Tot seguit, en Salvador i la Farners despertaran en Nou Verda i tindrà lloc una ruta per la plaça Farners. Per acabar tindrà lloc l’intercanvi anual d’herbes amb els Petits Confrares. Amb la col·laboració d’Àrea Cúbica.

[separator type="thin"]

Dissabte 10 de novembre

11 h Vela de Circ Pati de la Salle

Espectacle amb Mr. Stromboli. És un firaire, un xerraire venedor d’elixirs miraculosos que recorre pobles i fires presentant els seus invents i els seus fenòmens. Amb el seu carro ple d’andròmines, ens presenta la bella dama, que de tant menjar escaiola es va convertir en au i a qui propulsarà en el divertit número del canari canó, o el simi que va recollir a Borneo i a qui ha ensenyat a fer trucs de màgia.

[separator type="thin"]

12 h Vela de Circ Pati de la Salle

Taller de circ amb materials reciclats, a càrrec de Contaminando Sonrisas. Descobrirem diferents disciplines del món del circ per despertar la imaginació i creativitat de petits i grans. Apte per totes les edats.

[separator type="thin"]

16 h Mesures Pl. Farners

Creació de dansa "TERRA", coreografiada per Maria Buenavida i Paula Rísquez, a càrrec de maGRAna, un grup de joves ballarins i ballarines nascut al centre de dansa D'Art de Santa Coloma de Farners. [separator type="thin"]

16.30 h Pavelló de la Nòria

El Pot Petit presenta “La gran festa!”, un concert amb el format gran amb el qual gaudirà de valent tota la família! Entrada gratuïta. Aforament limitat a 1.000 persones. [separator type="thin"]

18.30 h Pavelló de la Nòria

Cercavila de gegants amb les colles de Maçanet, Vic (carrer Riera), Beguda alta, Gegants del Pi de Barcelona, Tordera, Riudarenes i de Santa Coloma de Farners. Recorregut: ctra. de Sant Hilari, Pl. de l’Ajuntament, passeig Sant Salvador, Noguer, Anselm Clavé, Josep Carós, i plantada al carrer Frederic Clascar. Continuarà pel carrer Hospital, plaça Bisbe Gotmar, Pare Lluís Rodés, passeig Sant Salvador i fins a arribar a la plaça de l’Ajuntament, on es farà el ball final amb totes les colles. [separator type="thin"]
 foto JM Morales

19 h Vela de circ Pati de la Salle

Concert amb Balkan Paradise Orchestra. Fanfàrria inusual, original i explosiva​ que fusiona música balcànica i altres estils amb una banda formada exclusivament per dones. Final de concert amb cercavila.

[separator type="thin"]

Diumenge 11 de novembre

11 h Vela de Circ Pati de la Salle

Espectacle “Bufasons”, de Xavi Lozano, el músic capaç de trobar un instrument de vent en qualsevol objecte de la nostra vida quotidiana: cadira, valla, bicicleta, regadora… ens oferirà un concert carregat d’humor i temes propis acompanyat de bons músics en un escenari ideal.

[separator type="thin"]

12 h Vela de Circ Pati de la Salle

Taller de circ amb materials reciclats, a càrrec de Contaminando Sonrisas. Descobrirem diferents disciplines del món del circ per despertar la imaginació i creativitat de petits i grans. Apte per totes les edats.

[separator type="thin"]

18 h Jardí de la Ratafia C. Lluís Món

Transformació de les herbes dels Petits Confrares en l’essència de la Confraria Jove. Tot seguit, adjudicació d’herbes als nous Petits Confrares. En Nou Verda lliurarà els sac d’herbes i el diari a cada Petit Confrare nou. Per acabar, en Salvador i la Farners posaran a dormir en Nou Verda fins a l’any vinent. [separator type="thin"]

19 h Vela de Circ Pati de la Salle

Concert d’Alidé Sans en el qual oferirà, entre altres, cançons del seu darrer treball Henerècla. Música mestissa amb sons electroartesanals tot creant una sinergia natural entre dues llengües: música i occità (aranès).

[separator type="thick"]

MÉS INFORMACIÓ

www.ratafia.cat www.turismescf.cat

Consulta tot el programa