AQUESTA TARDOR, TRENCA AMB TOT!

Aquesta tardor, trenca amb Tot! Viu l'experiència al @visitempordanet

A mig camí entre la ciutat de Girona i les poblacions costaneres de la Costa Brava, als peus de l’Espai d’Interès Natural de les Gavarres, hi ha petits pobles amb encant on el temps s’atura. Sent l’essència i el ritme vital de l’autèntic Empordà coneixent la gent que hi viu, perquè el que fa atractiu l’Empordanet és el paisatge, és el clima, són les pedres però, sobretot, és la seva gent. Des d’aquests 5 municipis de l’interior del Baix Empordà, et convidem a trencar amb tot i viure una experiència única.

La Bisbal d’Empordà, Forallac, Monells, Cruïlles i Sant Sadurní de l’Heura, Corçà i Ullastret són els pobles integrants de la marca turística @VisitEmpordanet i t’ofereixen experiències per conèixer el territori a través de la seva gent.

Conèixer un obrador de recuits de drap i fer-ne un tastet, fer una visita a un taller de ceràmica amb demostració de tron, viure una experiència tèxtil-sensorial, fer un taller de ceràmica creativa, conèixer els pobles medievals amb guies locals, conèixer la creació de ceràmica 100% artesanal,  visitar la ciutat ibèrica d’Ullastret,  visitar un museu ubicat en una antiga fàbrica de ceràmica, aprendre com es viu en una masia on tot gira al voltant d’una ovella,  crear una espelma amb cera d’abella... Les experiències t’esperen repartides en 5 municipis. Trenca amb tot i viu l’experiència!!! Aquesta tardor, Digues Hola! al @visitempordanet!


Les experiències del Visit Empordanet

VISITA GUIADA A UNS DELS POBLES DEL @VISITEMPORDANET:

Escolta i descobreix  la història entranyable que hi ha darrera de cada poble, pedra, castell, torre o monestir de la mà d’apassionats locals de la història, l’art, l’arqueologia i la natura. L’equip de Tourismon & Girona guide services us  ensenyen dos dels pobles del Visit Empordanet.


VIATGE AMB GLOBUS PER L’EMPORDÀ

Poder observar la bellesa del paisatge del més autèntic Empordà a vista d’ocell és una experiència única. En Joan, en Jaume i en Luca us ofereixen la possibilitat de fer-ho possible amb un vol en globus. L’equip de vol de Globus Empordà són grans coneixedors de la zona, els pobles, els cultius, el clima, el vent, la geografia... Atreviu-vos-hi!

Acabat el vol anem a fer un esmorzar de pagès amb productes de la terra a un poble medieval de la zona.


RUTA A CAVALL PER LES GAVARRES

Hi ha moltes maneres de gaudir de l’entorn natural de les Gavarres, una d’elles és a cavall. Si us agrada la idea, l’Anna Wintle, del petit i tranquil centre d’equitació Les Freixes de Sant Sadurní de l’Heura, us ofereix la possibilitat d’acompanyar-vos i guiar-vos durant una sortida a cavall i/o de realitzar una classe d’equitació durant la vostra escapada al més autèntic Empordà.  Gaudint de l´entorn natural de Les Gavarres, farem una excursió per camins i corriols que obren tots els sentits. Atravessant rius, fent pujades i baixades, veurem un forn de calç, un molí, un aqüeducte... Gaudireu de la flora autòctona, i potser veurem les petjades del senglar... amb el pas dels cavalls i ponis de Les Feixes. El ritme de l’excursió respectarà la capacitat del més principiant. 


TALLER DE CERÀMICA CREATIVA

La ceramista Annick Galimont, crea objectes utilitaris i artístics elegants, personals i únics inspirats en la natura al seu petit taller botiga acollidor situat a la zona comercial de la ceràmica de la Bisbal d’Empordà. Al seu local, d’ambient serè i agradable, hi trobareu, entre altres, tot tipus de jocs de te i cafè i, si us hi atreviu, amb els seus consells hi podreu fer les vostres pròpies creacions!

Taller de ceràmica creativa: Realització d’un objecte utilitari o decoratiu, amb tècniques de modelat, per aprendre i gaudir tocant fang.


VISITA UN TALLER DE CERÀMICA AMB DEMOSTRACIÓ DE TORN

El mestre artesà Francesc Cabrillana proposa una visita guiada al seu taller Ceràmica Yuma, amb més de 30 anys d’història i ubicat al costat d’una de les xemeneies de ceràmica més altes i antigues de la Bisbal d’Empordà.

Durant la visita, explica tot el procés productiu des de l’argila fins a la peça acabada per al seu ús, amb la mateixa passió que sent per l’ofici.

Hi ha la possibilitat de fer una demostració als participants de la visita.


VISITA GUIADA A UN TALLER DE TESTOS DE CERÀMICA

Visita guiada a una fàbrica en funcionament de testos de ceràmica per a jardinaria de gran format.

Amb argila, esmalts, foc i una mica d’imaginació, al taller de ceràmica Figueras i Fills es produeixen tot tipus de testos perquè pugueu donar un toc de distinció al vostre jardí o un toc de color a la vostra llar. El que fa diferent aquest taller és la producció de testos de ceràmica de gran format i en Salvador estarà encantat de poder-vos-ho explicar durant una de les seves visites guiades al taller.


VISITA UN TALLER DE CERÀMICA 100% ARTESANAL

En Jordi, un artesà apassionat amb tradició familiar en el món de la ceràmica, obre les portes del seu taller perquè puguem veure com treballa la ceràmica d’una manera completament artesanal. No us perdeu les explicacions d’un artesà orgullós de que la seva feina es faci amb les mans.


TALLER DE PICAPEDRER

En Gaëtan és un picapedrer que realitza tot tipus de peces en pedra natural, siguin arquitectòniques, ornamentals o escultòriques, tant per a restauració del patrimoni històric com per a construccions noves. Us agradaria ser picapedrer per un dia? Apunteu-vos als seus tallers!

Durant la visita s'explica tot el procés productiu del treball artesanal de la pedra, des del bloc de pedra fins a la peça acabada, a través de les eines, la geologia, la geometria i la història de l'ofici de picapedrer.

Hi ha la possibilitat de completar la visita amb un taller, després del qual el participant es pot endur a casa una peça petita.


COM ES CREA UN PROJECTE ARTÍSTIC O ARTESÀ?

L’obra de la Pilar Aldana, es manifesta a través d’obra monumental, instal·lacions i escultura en petit format utilitzant vidre, pedra, fusta i ferro. Ha realitzat més de 40 escultures monumentals per a museus, parcs i espais naturals en diversos països del món. Ella us obra les portes del seu taller perquè descobriu el seu procés creatiu i pugueu ser vosaltres qui experimenteu en primera persona aquest procés i us pugueu sentir artistes artesans per un dia.


TALLER D’ESPELMES DE CERA D’ABELLA

Mas Entreserra és una petita empresa familiar que elabora mel i derivats d’aquesta, com la cera de les seves abelles. L’olor dolça i relaxant que emeten i el color propi de la mel que conserven fan que les seves espelmes de cera d’abelles siguin el producte, artesà i completament natural, ideal per il·luminar i decorar la vostra llar. Us animeu a fer la vostra pròpia espelma? La Glòria i en Jordi us guien perquè gaudiu fent-la!

A partir de la cera d'abella, durant el taller farem diferents tipus d'espelmes amb cera freda laminada o amb cera calenta.


VISITA UN CENTRE D’INVESTIGACIÓ ARTÍSTICA AMB TALLER D’ESCULTURA I EXPOSICIÓ D’ART

Una antiga fàbrica de ceràmica és actualment l'Espai Tònic, un espai destinat a exposar obra d’autor i diferents produccions paral·leles, concebut com a espai d’experimentació i investigació des d’on difondre l’art com a eina per entendre i enriquir la cultura. L’olga i L’oriol us proposen una visita guiada de l’exposició en curs i del taller de Guillermo Basagoiti.

Us explicaran la manera de funcionar que tenen, els objectius i com s’ha dut a terme el projecte.


TALLER DE DECORACIÓ EMPORDANESA

Tens una segona residència o passes uns dies per terres empordaneses i et vols emportar l’Empordà a casa teva?

El taller consisteix en una passejada per l’entorn d’una hora durant la qual s’explicarà els diferents materials, colors, formes, objectes... que expressen l’Empordà en termes de decoració i ambientació d’espais.

El taller inclou també una hora durant la qual la Marta Xuclà, interiorista i transformadora d’espais, us ajudarà i us donarà pautes per harmonitzar de forma coherent i amb estil empordanès el vostre espai, permanent o efímer –revetlles, sopars d’estiu, festes nadalenques, etc.


EXPERIÈNCIA TÈXTIL SENSORIAL

La Clara Sullà és artista tèxtil. Dirigeix Sullà Studio des d’on creen teixits sensorials d’edició limitada, per a solucions acústiques i decoració d’interiors.

Durant la seva extensa trajectòria artística de més de 20 anys, ha realitzat exposicions en galeries i museus nacionals i internacionals. I ha creat vestuari i escenografia tèxtil per òpera i espectacles.

Vine a crear el teu objecte sensorial en el nostre estudi d’art tèxtil.

Et guiarem amb 4 passos per a que activis la inspiració, despertis la teva creativitat innata, descobreixis el món dels materials tèxtils i aprenguis a realitzar el teu propi objecte     tèxtil-sensorial.


VISITA GUIADA A UN OBRADOR DE RECUIT DE DRAP I DEGUSTACIÓ

Una de les postres més apreciades de l’Empordanet (els escrits d’en Josep Pla en són testimoni) és el recuit de drap, un tipus de formatge fresc de pasta tova escorreguda i embolcallat amb un drap de cel·lulosa. I està boníssim acompanyat de mel o sucre!

Recuits Nuri obre les portes de l’obrador familiar on elabora productes làctics de llet de cabra de manera artesanal a tots aquells viatgers que vulguin conèixer el seu procés de producció. Les visites a l’obrador acaben amb un tast del seu producte estrella: el recuit de drap, un tipus de formatge fresc que es menja com a postres. Aprofiteu la visita per passejar pel bonic poble medieval d’Ullastret!


VISITA A CAN SOLIVERA I CATA D’OLI D’OLIVA VERGE EXTRA

L’oli d’oliva verge extra és un dels productes gastronòmics més apreciats de la dieta mediterrània i cada cultura té las seva manera de produir-lo i menjar-lo. A Can Solivera, els seus propietaris, una família holandesa enamorada del paisatge de l’Empordà, us explicaran com elaboren els seus olis d’oliva arbequina fresca i tots els productes per la cura de la pell fets artesanalment a la seva finca a través d’aquest ingredient.


VISITA UNA CASA DE PAGÈS ON TOT GIRA AL VOLTANT D’UNA OVELLA

L'Anna i en Salvi del Mas Casas, a Cruïlles, ens descobreixen quina funció té una ovella en una casa de pagès? Al llarg de la visita, us explicarem com cuidem el nostre ramat d’ovelles per obtenir una bona carn de xai i llet i, al final, us farem una demostració de com es treballa la llana. La visita és una manera d’explicar la importància de la ramaderia, l’aprofitament dels recursos naturals i el consum de productes de km0.


EXPERIÈNCIA A PROP DE LLET NOSTRA

L’Experiència #Aprop explica què hi ha darrera d’un got de llet. Consisteix en la visita a l’Estació de Vacum de Monells (EVAM), una granja de vacum de llet.  Un recorregut comentat sobre la producció de llet des de diferents punts de vista: el clima, els animals, el benestar animal, les dejeccions, el paisatge, entorn socioeconòmic… Una audiovisual immersiu per contextualitzar la producció de la llet amb participació de tots els protagonistes implicats en la producció. Un taller divulgatiu sobre les propietats de la llet i un tast final de producte Llet Nostra.


EXPLICACIÓ I TAST DE MAGDALENES

A la petita plaça de l'Oli de Peratallada s'hi amaga un dels tresors més dolços d'aquest poble medieval amb encant. A Cal Tuset, l'Àngel us explicarà els ingredients i el procés de fabricació dels seus productes. Al final de les seves visites podreu tastar les magdalenes, la seva especialitat.



Totes aquestes experiències, idees per fer rutes, informació dels artesans de la zona, restaurants on podràs menjar amb vaixelles marca “Ceràmica de la Bisbal”, hotels on poder descansar en lloc idílics i molt més ho trobaràs a