Bufa-contes

5 alumnes de La Salle Santa Coloma de Farners organitzen un concurs artístic i literari per promoure el coneixement de la fibrosi quística entre els nens.


 

El concurs (Bufa-contes), dirigit a nens d’Infantil i Primària, accepta obres fins al 22 de maig.

 

La fibrosi quística és una malaltia hereditària que afecta 2.500 persones de l’estat espanyol, una part de les quals són nens. És per això que cinc alumnes de quart d’ESO de La Salle Santa Coloma de Farners, en col·laboració amb la Fundació Arcadi, han decidit organitzar un concurs de dibuix i escriptura infantil que giri al voltant d’aquesta malaltia.

 

Alsmés petits (Infantil i Cicle Inicial) se’ls proposa de fer un dibuix relacionat amb el conte «Bombolles màgiques», ja que les bombolles de sabó són part dels exercicis fisioterapèutics que fan els nens amb fibrosi quística.

 

Als més grans (Cicle mitjà i Cicle superior), després del visionat del conte «El meu germà», que parla del dia a dia d’un nen amb fibrosi quística, se’ls convida a pensar què dissenyarien per millorar la vida de les persones amb aquesta malaltia, i a descriure-ho amb una cinquantena de paraules i un dibuix.

 

Les obres, que s’han d’enviar al correu electrònicbubblelungs@gmail.com amb l’edat, el nom i el curs del participant, seran penjades a l’Instagram @bufacontes, i la més votada de cadascun dels quatre grups (Infantil, Cicle Inicial, Cicle mitjà i Cicle superior) guanyarà un val de l’Abacus i un pot de sabó per fer bombolles de la Fundació Arcadi.

 

L’objectiu del concurs és que els nens sentin a parlar de la fibrosi quística i que n’aprenguin alguna cosa. A més a més, és una bona activitat per fer durant el confinament.