CADA DIA ÉS NADAL

Túnel de llum · Pista de gel · Gran Sorteig de Nadal · Exposició de diorames, pessebres i composicions nadalenques · Pessebre Vivent de Castell d’Aro · Exposició Fons Municipal d’Art · Parc Infantil de Nadal · Campament Reial i Cavalcada dels Reis de l’Orient

Túnel de llum de Nadal

Cada dia fins a 6 de gener

També es pot gaudir del Túnel de llum de Nadal del carrer Miramar de Platja d’Aro: mesura 60 metres de longitud, 4 d’amplada i 8 d’alçada amb 40 línies de cordons amb 900 punts led, 500 làmpades flash i 25 motius nadalencs i múltiples altaveus per a un espectacle que sincronitza el joc d’il·luminació amb la música de populars cançons d’ABBA, Mariah Carey i David Foster. Es pot veure fins al 6 de gener en cinc sessions divendres i dissabte (18.30 h, 19 h, 19.30 h, 20 h i 20.30 h) i en tres de diumenge a dijous (18.30 h, 19 h i 19.30 h). Enguany estrenen o renoven il·luminació o decoració nadalenca dos espais per a vianants propers a les galeries comercials i un tram de l’Avinguda de la Pau de Platja d’Aro, el Parc de Sant Ramon de S’Agaró, i també la Plaça Poeta Sitjar i una zona de la Pujada de l’Església de Castell d’Aro; i que s’afegeixen als 24.000 m2 d’il·luminació nadalenca de baix consum de carrers i places.


Pista de Gel de Platja d’Aro

Del 20 de desembre al 6 de gener

Instal·lada a la Plaça dels Estanys, al costat de l’estació d’autobusos de Platja d’Aro, els propers dies d’obertura són: del 20 de desembre al 6 de gener (laborables 16-21.30 h · caps de setmana i festius 11-21.30 h). Mesura 300 m2 amb capacitat per a 50 patinadors, coberta per una carpa i ambientada amb so, il·luminació i decoració de Nadal. Entrada: 4 euros (30 minuts) o 7 euros (1 hora) amb la possibilitat de 3 euros de descompte en la tarifa d’1 hora amb l’entrada del Parc Infantil de Nadal El Mar dels Nens, del Pessebre Vivent de Castell d’Aro o de les promocions dels establiments adherits de l’Associació d’Empresaris -és obligatori l’ús de guanys- · www.pistadegelplatjadaro.com


Pessebre Vivent de Castell d’Aro

22, 25, 26, 28 i 29 de desembre i l’1 de gener

Es consolida com el més antic de Catalunya amb la 61a edició (es va començar a escenificar l’any 1959) i havent-li estat concedida l’any 2011 la Creu de Sant Jordi. Es representa el 22, 25, 26, 28 i 29 de desembre i l’1 de gener (19 h) en una única sessió i s’estén pel nucli històric de la vila (declarat Bé Cultural d’Interès Nacional) i la Vall de la Coma. Entrada: 5 euros (general), 4 euros (grups amb reserva prèvia), 3 euros (infants de 4 a 11 anys) o gratuït (infants fins a 3 anys i Club Súper3). Amb l’entrada, 3 euros de descompte en la tarifa d’1 hora a la Pista de Gel de Platja d’Aro. Més de 400 figurants participen en els 52 quadres en un recorregut d’un quilòmetre i mig. Després d’una representació inicial, hi ha diverses escenes bíbliques de l’Antic Testament, i tot seguit, el conjunt d’escenes clàssiques (l’Anunciata dels pastors, els Reis o la cova del Naixement). Però un dels tocs especials i que li donen personalitat pròpia és la representació d’escenes basades en la representació d’oficis artesanals i escenes referents als camps i a la pagesia. L’escenificació és una iniciativa de l’Associació del Pessebre Vivent amb la col·laboració de l’Ajuntament · www.pessebrevivent.com


Exposicions de Nadal

Del 22 de desembre al 6 de gener

Simultàniament a la primera representació del Pessebre Vivent, comença el Cicle d’exposicions de Nadal al Castell de Benedormiens i a l’Antic Casino de Castell d’Aro amb la mostra del 40è Concurs de diorames, pessebre i composicions nadalenques, que s’hi poden veure fins al 6 de gener, conjuntament amb els treballs de Nadal de les escoles del municipi. Com és habitual, com a complement de les exposicions temporals a la planta superior del castell s’hi podrà veure una selecció de pintura, escultura, fotografia i ceràmica del Fons Municipal d’Art. Dies d’obertura: 22, 25 i 26 de desembre, 1 i 6 de gener (17-21 h), 28 i 29 de desembre i 4 de gener (11-13 h i 17-21 h) i 5 de gener (11-13 h). Accés lliure i gratuït.


Parc Infantil de Nadal El Mar dels Nens

Del 27 al 30 de desembre i del 2 al 4 de gener

El Parc Infantil de Nadal de Platja d’Aro El Mar dels Nens, celebra la seva 24a edició consecutiva, del 27 al 30 de desembre i del 2 al 4 de gener (16-20 h) al Palau d’Esports i Congressos. L’accés al recinte inclou un berenar saludable, i tots els infants i joves de 2 a 12 anys poden gaudir de múltiples activitats, tallers, esports, concursos, visita de personatges disfressats i espectacles de màgia, animació, pallassos o titelles. Entrada: 3’50 euros (empadronats) · 6’50 euros (general), i reducció d’1 euro per a famílies nombroses i monoparentals (amb l’entrada, 3 euros de descompte en la tarifa d’1 hora a la Pista de Gel de Platja d’Aro).


Campament Reial i Cavalcada de Reis

Diumenge 5 de gener

Diumenge 5 de gener és un gran dia per als més menuts amb Campament Reial a la Plaça dels Estanys de Platja d’Aro (11-13.30 h i 16-18 h) on hi haurà haimes reials on lliurar les cartes i el darrer xumet a l’Ambaixador Reial i allers de circ, maquillatge i fanalets. Les Cavalcades seran a Platja d’Aro (18 h) i a Castell d’Aro (20 h) i per segon any consecutiu ja no hi haurà cap persona pintada en el seguici del Rei Baltasar gràcies a la participació de l’Associació Sociocultural Casumaï (Senegal). També hi col·laboren la Banda Musical El Caliu i el Club Twirling Platja d’Aro.


Altres propostes

Exposició permanent de diversos elements tradicionals de Nadal, però de gran format i a l’aire lliure com són el Tió i la Bústia Reial a Platja d’Aro o el caganer del pessebre a Castell d’Aro i dels grans arbres de Nadal a S’Agaró i a Castell d’Aro, i l’animació teatral de carrer i de proximitat a càrrec del grup teatral La Minúscula. Diumenge 22 de desembre (11-13.30 h) a la Plaça de Sant Pol de S’Agaró animació familiar amb música i caga tió infantil.

Els adults que acompanyin els infants aquests dies a les activitats poden participar fins al 4 de gener (a les 12 h) al Gran Sorteig de Nadal si compren per un valor mínim de 20 euros en algun del centenar d’establiments i serveis adherits i així aconseguir una butlleta que els doni l’oportunitat de guanyar un Kia Stonic (1r Premi), una bicicleta elèctrica tot terreny (2n Premi) o diversos lots de regals (de 3r al 18è Premi).