CARLOTA I ALBA

Roba i barrets sense presses. Olot, La Garrotxa

 


 

I mentre segueix la pandèmia, nosaltres no volem deixar de presentar-vos projectes interessants i de proximitat, perquè malgrat tot, la vida segueix endavant i hem d'intentar seguir-la vivint amb l'aprenentatge que en treiem de tot plegat. Dins d'aquest aprenentatge hi ha la importància a la cura de les persones i l'entorn que ens envolta i a dur una vida més sostenible.

 

 

 


 

Avui us volem presentar la col·lecció de la Carlota Rodríguez en col·laboració amb l'Alba Serrat. Una col·lecció on totes les peces estan pensades per a ser respectuoses amb el medi, amb materials naturals i estampació amb tintes lliures de tòxics.

 


 

 

La Carlota és d'Olot i té un petit taller de confecció al barri vell; un barri on a poc a poc es van instal·lant tallers d'artesans. Forma part de La iera, una associació de creadors de la Comarca de la Garrotxa que promou aquest tipus d'economia: producció local, consum de proximitat, i l'intercooperació.

 

L'Alba Serrat és biòloga marina, de Sant Sadurní de l'Heura, al Baix Empordà i a més, il·lustradora resident a La Volta, al barri de Sant Narcís de Girona.

 

En aquesta ocasió han ajuntat les dos vessants de l'Alba per convertir la costura en una manera d'explicar a grans i petits quins animals podem trobar a la Mediterrània i que hem de cuidar el nostre entorn si volem que hi continuïn vivint. Per aquest motiu, les peces són el màxim de respectuoses cap al medi (el món del tèxtil és un sector molt contaminant, i més amb la rapidesa en què llencem les peces): materials naturals com el cotó de la sarja o de les cintes i els cordills, de proximitat i l'estampació amb tintes lliures de tòxics. Han dissenyat peces geomètriques que els han permès encaixar les peces sobre el teixit i aprofitar-lo al màxim, i dels petits retalls que han sobrat els han utilitzat per fer les etiquetes. La Carlota assegura que mai havia tingut el cubell de les escombraries tant buit!

 

 


 

Pels més menuts han creat unes bosses de mà, de dues mides diferents. Ideals tant per guardar mudes com joguines. Les podeu trobar amb els dos estampats: el peix lluna i el popurri d'animals. Hi van acompanyades amb la il·lustració de la mida d'una postal i a darrere hi ha els noms dels animals que podem trobar al Mediterrani, il·lustrats per l'Alba, i que es troben amenaçats.

 

 

Doncs atenció perquè ens han regalat 2 conjunts de bosses per sortejar entre tota la colla. Voleu participar-hi? Només heu de seguir aquestes premisses:

 

  1. Ser subscriptors de menutsgirona.
  2. Seguir a @menutsGIRONA i @carlotarodriguezsala a Instagram.
  3. Comentar la publicació que trobaràs a l'Instagram de menutsgirona i anomenar a 2 amistats a qui creguis que els pot agradar les bosses de mà per a guardar-hi les mudes dels més petits o les joguines.
  4. Teniu temps de participar fins dimarts 10 de novembre a les 24 h.
  5. El dia 11 de novembre publicarem els guanyadors d'aquest sorteig.

Molta sort!