Descobreix Peralada en família!

Descobreix Peralada a través de les noves visites guiades centrades en el seu patrimoni natural i cultural.


Quan arriba l’estiu a Peralada (Alt Empordà), s'organitzen diverses visites guiades per a conèixer aquesta vila plena d’història i cultura.

Aquest any, Peralada incorpora dues noves rutes naturals i una nova visita teatralitzada al seu catàleg de visites guiades per aquest estiu.  L’objectiu de les noves rutes és que els visitants coneguin el municipi i que s’endinsin en els carrerons medievals per descobrir en família el conjunt patrimonial, cultural i també natural que ofereix el municipi.

Dividides en tres blocs -patrimoni, natura i cultura- aquestes es desenvoluparan de dimarts a diumenge i per a grups reduïts.

Una de les que pot agradar més al públic familiar és la nova visita teatralitzada Peralada: centres, cèntims i celebracions.

Aquesta visita situarà a l’espectador a l’any 1285, moment en que la vila és cremada per l'arribada de Felip l'Ardit en defensa de Pere III el Gran, prenent com a fil narratiu la Crònica de Ramon Muntaner i la llegenda de l’heroïna de Peralada, Na Mercadera. Durant aquest recorregut el visitant serà partícip de la reconstrucció de la vila i podrà conèixer en persona al cronista i l’heroïna, gaudir d’una espectacular batalla i fins i tot d’una actuació musical en directe.


També s’incorporen dues noves propostes en entorns naturals molt adients per gaudir petits i grans.

La ruta Secrets dels rius de Peralada, que té un taller participatiu a través dels rius del municipi, i lItinerari natural pel rec del Molí de Vilanova de la Muga, que guia el visitant a través d’una passejada en què gaudirà d’un món de colors i d’olors molt singulars.


Aquestes tres propostes se sumen a les ja existents: la ruta literària Què us diré? Ramon Muntaner i Peralada i les visites patrimonials Peralada, un viatge al passat, que ens portarà a recórrer els carrers tortuosos i empedrats de Peralada tot coneixent el Claustre romànic de Sant Domènec, l’Església de Sant Martí i la Casa Natal de Ramon Muntaner, i la visita Santa Eulàlia, un tresor de l’Empordà, on podreu descobrir les pintures murals romàniques de l’absis de l’església de Vilanova, un dels conjunts més grans i més ben conservats in situ de la pintura mural romànica catalana.


Més enllà del més rellevant i conegut de la vila, aquesta nova proposta de visites guiades el què vol és donar a conèixer la riquesa del municipi, no només al visitant de fora de les nostres comarques sinó també, aproximar-les a l’entorn més pròxim.

Les visites es duran a terme de dimarts a diumenge des del darrer cap de setmana de juny fins a mitjans de setembre, totes elles amb reserva prèvia.

Per a més informació i reserves podeu adreçar-vos a l’Oficina de Turisme de Peralada a través del correu electrònic promocio@peralada.cat o bé trucant al 972 538 840 o consultant al web www.visitperalada.cat