DESCOBRIR LES DESTINACIONS DE TURISME FAMILIAR

Famílies! Coneixeu el segell de Destinació de Turisme Familiar? Són les destinacions que l’Agència Catalana de Turisme distingeix per disposar d’una oferta certificada d’allotjaments, restauració, oci i lleure adreçats als més menuts de la casa.

 

A les comarques de Girona tenim la sort de tenir molts municipis que s’han esforçat molt i segueixen treballant dia a dia, junt amb el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, per disposar d’aquest segell i mantenir-lo per tal que totes aquelles famílies que els visitin puguin assegurar-se una bona experiència.

 

Voleu conèixer una mica més quines són aquestes destinacions?

 


 

 

BLANES

 

Blanes va ser la primera destinació de la Costa Brava en obtenir el Certificat de Destinació Familiar, l’any 2007.

 

A Blanes trobareu molts espais on passar una bona estona en família, desde les extenses platges amb diversitat de propostes infantils i servei de vigilància, el passeig marítim ideal perquè els més petits juguin als parcs infantils, corrin i vagint en bicicleta sense perill mentres els grans passegem o ens assentem en una terrassa. Llocs per visitar i passejar com el jardí botànic Marimurtra i el jardí tropical Pinya de Rosa, i moments per quedar bocavadats com el famós Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava.

 

A Blanes els petits tenen la diversió assegurada.

 

 


 

 

TORROELLA DE MONTGRÍ-L’ESTARTIT

 

Torroella de Montgrí-L'Estartit va ser certificat l'any 2007.

 

En aquest municipi podreu practicar el submarinisme, fer windsurf, vela, ciclisme, o hípica, navegar amb caiac o fer excursions amb vaixells que permeten veure el fons marí. Conte amb servei de guarderia a les platjes, zones de jocs infantils amb vigilants, parcs lúdics, servei de cangur en diferents idiomes, allotjament amb habitacions comunicades,…

 

Destaquem el Parc Natural del Montgrí, les illes Medes i el Baix Ter amb una clara aposta per la sostenibilitat per la potenciació i protecció dels paratges naturals i els seus hàbitats, i per la restauració d’elements del patrimoni d’aquestes zones, com ara edificis emblemàtics, camins i llocs representatius per la qual cosa va obtenir a finals del 2016, la prestigiosa Carta Europea de Turisme Sostenible, atorgada per la Federació EUROPARC.

 

A Torroella de Montgrí-l’Estartit trobareu un munt de possibilitats per passar-ho d'allò més bé en família.

 

 


 

 

LLORET DE MAR

 

Lloret de Mar va obtenir el segell de Destinació de Turisme Familiar l’any 2010 gràcies a la gran quantitat de serveis i activitats que ofereix per a famílies.

 

Desde una amplia oferta d’hotels i altres allotjaments que ofereixen serveis especialitzats per la mainada i per la comoditat dels pares fins a una extensa oferta de platges amb un servei de miniclub durant els mesos d’estiu, el parc aquàtic Water World, Arbreaventura, un parc d’activitats a l’aire lliure amb tirolines, ponts i complicats passos, i Gnomo Park, un bosc de pins mediterranis ambientat en el món dels gnoms. Els camins de ronda i els jardins noucentistes de Santa Clotilde complementen aquesta oferta amb altres activitats com conta contes, excursions en vaixell, espectacles teatrals i musicals.

 

Lloret de Mar emocionarà als més menuts de la casa.

 

 


 

 

CALONGE I SANT ANTONI

 

Calonge i Sant Antoni catalogades amb el distintiu de Destinació de Turisme Familiar l’any 2010.

 

Un entorn que combina tranquil·litat amb l’oferta de platges adaptades per a les famílies, amb activitats culturals com visitar el nucli medieval, el dolmen prehistòric de Puigsesforques i la Torre Valentina, una torre de vigilància del segle XVI on comença el camí de ronda, ideal per fer rutes de senderisme, si preferiu la bicicleta podreu gaudir-ne pel pla de Calonge, també espectacles per a tots, tallers i molts serveis especials.

 

Una de les activitats més destacades s'espera al setembre quan arriba l'hora de veremar i a Calonge i Sant Antoni se celebra amb diferents activitats relacionades amb aquest món: trepitjades de raïm, excursions en poni, visites a cellers per veure com es fa la verema, ioga en família entre vinyes o passar tot un dia veremant amb un esmorzar entre vinyes...

 

A Calonge-Sant Antoni les vacances dels teus fills s'ompliran de grans records.

 

 


 

 

ROSES

 

L'Agència Catalana de Turisme acredita Roses desde l’any 2009, oferint uns equipaments i serveis adaptats a les necessitats de les famílies amb nens.

 

Roses té en les seves platges el principal atractiu amb el parc infantil i servei d’animació gratuït. Però també ofereix altres activitats com excursions pel Parc Natural del Cap de Creus, observació d’aus als Aiguamolls de l’Empordà, o visites guiades per la Ciutadella fortificada. El parc aquàtic Aquabrava, el club infantil a la platja, la pista de karts, el minigolf o la possibilitat de practicar diferents esports nàutics completen l’oferta per als més petits.

 

A Roses, les vacances són tal com les somien els nens.

 

 


 

 

PLATJA D’ARO

 

Certificada l’any 2014 per l’Agència Catalana de Turisme, Platja d’Aro ofereix una amplia oferta de grans platjes i petites cales per descobrir, al costat de camins de ronda sorprenents i un munt de propostes de natura, cultura i oci com l’observació d’aus al Parc dels Estanys, vistes teatralitzades, Mini Club a la Platja Gran, tallers, fires, circulació de mini trens, festes majors d’estiu o el festival Xalaro d’espectacles familiars, cinemes, parcs d’atraccions, bowling, parc aquàtic i desenes d’espais esportius, parcs i jardins amb zones infantils on jugar, passejar i relaxar-se.

 

Un nou concepte de vacances en família al cor de la Costa Brava.

 

 


 

 

SANT FELIU DE GUÍXOLS

 

Certificada l’any 2014, Sant Feliu de Guíxols està envoltada d'un paisatge ple de contrastos amb espais naturals, com les Gavarres o el massís de l'Ardenya. Entre les propostes per gaudir en família trobem les platges de la Badia de Sant Feliu i Sant Pol, que disposen del Mini Club Infantil i l’Espai Nadó, el Camí de Ronda i la Ruta dels Miradors, la ruta en bicicleta per la Via Verda, o de la Via Ferrata de la Cala Molí, l’única d’Europa sobre el mar. El municipi compta amb l’Espai Carmen Thyssen, amb una secció dedicada als més menuts. No us deixarà indiferents el conjunt monumental del Monestir i la seva Porta Ferrada, o l’Ermita de Sant Elm, on s’hi accedeix amb trenet turístic.  

 

A Sant Feliu de Guíxols trobareu la tranquil·litat que esteu buscant per gaudir en família.

 

 


 

 

SANT PERE PESCADOR

 

Sant Pere Pescador, municipi envoltat pel Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà i vorejat pel riu Fluvià, és certificat l’any 2016. Disposa d’una àmplia oferta d’allotjaments: petits hotels, cases rurals i set càmpings considerats entre els millors d’Europa gràcies a les distincions rebudes per la seva qualitat, innovació i serveis.

 

La platja de poca profunditat i sorra fina, amb set quilòmetres de dunes verges, és un indret únic per a les famílies. Les seves característiques naturals fan que sigui un referent mundial en la pràctica d’esports nàutics com el windsurf i el kitesurf al mar, el caiac i la vela al riu Fluvià, també nombroses rutes de senderisme i cicloturisme enmig de camps de fruiters i zones protegides.

 

Desperta amb la natura i la família a Sant Pere Pescador.

 

 


 

 

LA VALL D’EN BAS - LES PRESES

 

Certificada a l’any 2016, s’hi poden fer diferents activitats en cadascun dels vuit pobles que formen la Vall: Sant Esteve d’en Bas, Sant Privat d’en Bas, els Hostalets d’en Bas, la Pinya, el Mallol i Puigpardines.

 

Amb el municipi veí Les Presses formen la destinació més familiar de la Garrotxa.

 

Els principals allotjaments són cases rurals, però també hi ha un alberg municipal i un hotel de quatre estrelles. És ideal per a unes vacances en família i gaudir de rutes en ruc, de la via verda, de visitar granges, fer excursions amb trenet o veure salts d'aigua després d'una ploguda, entre d'altres.

 

 

 

 

 


 

 

LA VALL DE CAMPRODON

 

Certificada l’any 2019, la Vall de Camprodon, està formada pels municipis de Camprodon, Llanars, Molló, Sant Pau de Segúries, Setcases i Vilallonga de Ter.

 

Tots ells, amb paisatges de natura i muntanya on destaquem el Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser, un bell patrimoni històric, arquitectònic i cultural, i una oferta turística de gran qualitat amb l’estació de muntanya Vallter 2000 al capdavant.

 

A la Vall de Camprodon trobareu una gran varietat d’equipaments i propostes per a gaudir i descobrir la natura i el paisatge en família.

 

 


 


 

MÉS INFORMACIÓ AL PATRONAT DE TURISME COSTA BRAVA GIRONA
COSTABRAVA.ORG