EL FOMENT ESCOLA

EL FOMENT ESCOLA

L’Escola neix per oferir una formació artística d’arrel tradicional basada en la dansa, la glosa i la cançó, presentant una proposta educativa per a famílies, infants, joves i adults mitjançant tallers i cursos regulars. En definitiva, es vol oferir un espai que faciliti l’aprenentatge, la pràctica, l’experimentació i el gaudi d’aquestes arts en viu, tot compartint experiències vitals significatives.


MAINADA DE 4 A 12 ANYS

El Foment Girona, al Barri Vell de Girona, t'ofereix Espores, un curs anual en dansa i cançó d’arrel tradicional, seqüenciat en tres nivells segons les edats de la mainada. Oferim una sessió setmanal d’1 o 2 hores de durada, que començarà a l'octubre, segons el nivell escollit:

Espores I

P4 i P5. Aquest curs anual està pensat per a nens i nenes de 4 i 5 anys d’edat que es vulguin iniciar en la dansa i la cançó. S’iniciarà el treball de la veu i el cos a partir del joc tradicional, el qual està estretament lligat amb les arrels musicals, lingüístiques, gestuals i de moviment pròpies de la nostra terra. El curs es realitzarà cada dimarts de 5 a 6 de la tarda.

Espores II

1r, 2n i 3r. Aquest curs anual, amb una durada d’1 h i 45 min,  està pensat per a mainada de 6, 7 i 8 anys d’edat que es volen iniciar en la dansa i en la cançó. També es pot escollir fer només cançó o bé, només a dansa. El curs es realitzarà els dimarts d'1/4 de 6 a 6 de la tarda (cançó) i de 6 a 7 de la tarda (dansa).

Espores III

4t, 5è i 6è. Aquest curs anual, amb una durada de 2 hores, està pensat per a mainada de 9, 10 i 11 anys que volen continuar formant-se en dansa i en cançó. També es pot escollir fer només cançó o dansa. El curs es realitzarà cada dimarts de 6 a 7 de la tarda (cançó) i de 7 a 8 de la tarda (dansa).


L’activitat educativa es durà a terme en grups reduïts, en aules ben condicionades i amb totes les mesures preventives envers la Covid-19. A més els nostres professors són professionals vocacionals i pedagògicament qualificats que faran que venir al Foment sigui una experiència cultural ben divertida, educativa i reconfortant.
A més dels cursos per a mainada, l'Escola d'El Foment també proposa cursos i tallers per a famílies, adults i joves.

Consulta l'oferta educativa aquí.

El Foment de Girona pretén ser un complex cultural amb espais dedicats a la formació, al lleure, a la gastronomia, al debat, a la reflexió... Amb l’objectiu de revaloritzar alguns dels principals elements patrimonials del país. Vol ser un nou punt de trobada, viu i participatiu, que ha de bullir d’activitat gràcies a una programació molt variada. Som una peça més que s’afegeix a l’engranatge d’entitats i espais cívics que fan girar la vida cultural i social gironina i catalana. Valorem la feina que fa tothom, i procurem reforçar-la amb la nostra implicació.