Ennatura't en família!

Aquest mes de maig gaudeix del territori amb l’Ennatura’t, el mes de les activitats a la natura de la Costa Brava i del Pirineu de Girona.
L’Ennatura’t us proposa, durant tot el mes de maig, una cinquantena d’activitats exclusives, paquets turístics i promocions pensades per a tota la família i adreçades als amants de la natura i de les activitats a l’aire lliure. Una proposta que aquest any arriba a la tercera edició i que agrupa accions que van des de la Costa Brava fins al Pirineu de Girona.

La iniciativa està impulsada pel Club de Natura i Turisme Actiu del Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona.

Cal destacar que de les quaranta-sis activitats, catorze ofereixen la possibilitat de combinar les activitats amb l’allotjament. Una opció que és una de les novetats d’aquesta edició de l’Ennatura’t i que a menutsGIRONA us volem destacar, sobretot per compartir en família i amb amics.

[separator type="thick"]

ACTIVITATS AMB ALLOTJAMENT

MONTSORIU. RUTA EN TERRA DE CASTELLS [columns_row width="two-thirds-and-third"] [column] Visita guiada a Montsoriu, el castell gòtic més important de Catalunya, gaudint d’una estada de dues nits en un allotjament rural de l’Associació de Turisme Rural La Selva (Mas Romeu).
Preu Des de 290 € per a 4 persones. Què inclou? L'allotjament i la visita guiada al castell de Montsoriu (obsequi de 4 entrades per a grups i una entrada per a reserves de família).
[/column] [column] Del 5 de maig a les 10 h fins el 7 de maig a les 14 h Organitza: Associació Turisme Rural la Selva Telèfon: 620111147 / 696490288 / 972178663 / 972162164 comunicacio@turismerural-laselva.com [/column] [/columns_row] [separator type="thin"]
FESTA DE LA MUGA
[columns_row width="two-thirds-and-third"] [column]
Cap de setmana únic per descobrir la màgia de la natura i conèixer l’encant del nostre entorn!
Dissabte 10 h Xerrada papallones diürnes. 11 h Sortida pràctica. 16 h Taller familiar de papallones. 18 h Berenar. 19.30 h Xerrada de papallones nocturnes. 22 h Taller observació insectes nocturns. Diumenge 10.30h Plantes d’Albanyà. 11 h Sortida riu Albanyà. 13 h Concert fi de festa amb Alverd Oliva. Preu Des de 45€ (1 nit) o 72€ (2 nits) en allotjament Eurobungalow. Què inclou? Preu en funció del tipus d'allotjament (20% de descompte en bungalow 2 nits).
[/column] [column] Del 12 de maig a les 10 h fins el 14 de maig a les 15 h Organitza: Càmping Bassegoda Park Telèfon: 972542020 info@bassegodapark.com www.bassegodapark.com [/column] [/columns_row]
[separator type="thin"] CAP DE SETMANA MULTIAVENTURA A LA CERDANYA [columns_row width="two-thirds-and-third"] [column] A Prullans, instal·lat a la Cerdanya, i gaudeix d’un cap de setmana molt especial per a tota la família. Uns dies que tenen aquest programa. Divendres Arribada i entrada al Cerdanya Ecoresort. Dissabte:  Matí: excursió d’espeleologia a la Cova d’Anes (2h). Tarda: activitat d’escalada i via ferrada infantil (2h). Diumenge: Matí: excursió de senderisme pel Parc Natural del Cadí Moixeró. Tarda: relax al Wellness Cerdanya & SPA Panoràmic amb magnífiques vistes al Cadí.
Preu 99 € adult i 59 € nens fins a 12 anys Què inclou? Programa d'Activitats detallat anteriorment i 2 nits d'allotjament en règim de només allotjament (Hotel, bungalow o apartament). Recomanem Roba còmoda i d'esport, petita motxilla d'esquena, frontal o llanterna, calçat esportiu de muntanya
[/column] [column] Del 19 de maig a les 10 h fins el 21 de maig a les 19 h Organitza: Discover Pyrenees Telèfon: 973510965 info@discoverpyrenees.com www.discoverpyrenees.com [/column] [/columns_row] [separator type="thin"] TRESORS DEL MAR EN FAMÍLIA [columns_row width="two-thirds-and-third"] [column] Descobreix en família el litoral de Llançà i el Cap de Creus. Hi col·laboren l’Alberg Costa Brava, Sk Kayak, Club Nàutici l’Associació Ceps del Cap de Creus
Preu 98 € adult i 72 € nen Què inclou? Sortida en caiac, sortida amb raquero, visita guiada, 2 pensions completes a l'Alberg Costa Brava. Recomanem Nens a partir de 6 anys.
[/column] [column] Del 26 de maig a les 7 h fins el 28 de maig a les 16 h Organitza: Ajuntament de Llançà Telèfon: 972380855 / 972380181 turisme@llanca.cat / www.llanca.net [/column] [/columns_row] [separator type="thick"]

ACTIVITATS SENSE ALLOTJAMENT

SORTIDA FAMILIAR: ESPAI EMPORDÀNA'T I LA TORTUGA DE L'ALBERA [columns_row width="two-thirds-and-third"] [column] Vine a descobrir l’espai EmpordàNA’T, porta d’entrada als quatre parcs de l’Empordà. I a gaudir d’una passejada per Garriguella i el Centre de Reproducció de Tortugues de l’Albera per conèixer una de les espècies més amenaçades del nostre entorn.
Preu 10 € persona Què inclou? Monitoratge i entrades a l'espai EmpordàNA'T i al Centre de Reproducció de Tortugues de l'Albera. Recomanem La sortida es realitzarà si hi ha un mínim de 15 persones inscrites. El desplaçament fins al Centre de Reproducció de les tortugues de l'Albera es farà amb cotxes particulars. L'activitat estarà dirigida per l'empresa medioambiental Gregalada.
[/column] [column] 6 de maig de les 10 h fins a les 15 h Organitza: Eco Museu Farinera de Castelló d'Empúries Telèfon: 972250512 activitats@ecomuseu-farinera.orgwww.ecomuseu-farinera.org [/column] [/columns_row] [separator type="thin"] VISITA AMB GUIATGE PERSONALITZAT AMB UN CUIDADOR AL MOLLÓ PARC [columns_row width="two-thirds-and-third"] [column] Molló Parc és un parc on habiten en semillibertat animals del Pirineu, tan de granja com salvatges (llops, marmotes, cérvols, etc.). Gaudiràs d’una visita guiada per un dels cuidadors del parc perquè et resolgui les curiositats que tinguis sobre nosaltres i els nostres animals. A més veuràs l’interior de les nostres osseres, el seu funcionament i la rutina de maneig dels ossos.
Preu 17 € adult, 12 € nens d'entre 3 i 13 anys i adults majors de 65 anys. Què inclou? Entrada al parc d'animals més 2 hores de guiatge per un cuidador del parc i visita interior osseres. Recomanem Calçat esportiu o còmode. Càmera fotogràfica.
[/column] [column] 6 de maig de les 10.30 h fins a les 12.30 h Organitza: Molló Parc - Parc d'animals del Pirineu Telèfon: 656925816 info@molloparc.comwww.molloparc.com [/column] [/columns_row] [separator type="thin"] DESCOBREIX L'ESTANY EN CAIAC [columns_row width="two-thirds-and-third"] [column] Canvia el punt de vista de l’estany de Banyoles! Un itinerari guiat amb caiac per descobrir l’estany des d’una perspectiva diferent. Conèixer l’Estany des de dins suposa una experiència captivadora i una oportunitat única d’observar la fauna, la flora, el travertí en formació, l’aigua, el paisatge o les pesqueres, entre d’altres. Preu 10 € persona Què inclou? La visita guiada, lloguer del caiac i entrada al Club Natació Banyoles. Recomanem Saber nedar i portar una muda de recanvi. [/column] [column] 6 de maig de les 10.30 h fins a les 12.30 h Organitza: Oficina de turisme de Banyoles Telèfon: 972583470 turisme@ajbanyoles.org / www.banyoles.cat [/column] [/columns_row] [separator type="thin"]
BATEIG SENDERISME [columns_row width="two-thirds-and-third"] [column]
Si et vols iniciar en el senderisme “d’alçada”, amb aquesta activitat tens l’oportunitat d’experimentar una de les millors rutes que es poden recórrer al nostre entorn. I de la mà dels nostres excel·lents guies professionals. L’excursió que us proposem no us deixarà indiferents. Durant aproximadament tres hores recorrerem “la ruta de les tres Valls”: Eina, Noufonts i Noucreus per acabar a Vall de Núria.
Preu 27,10 € adult i 22,15 € nens d'entre 7 i 14 anys. Què inclou? Cremallera (anada i tornada) més guiatge. Recomanem Sobretot tenir present que la sortida a les 11:15h es des de Vall de Núria, que tenen que pujar amb cremallera, mirar els horaris a www.valldenuria.cat, imprescindible reserva prèvia 24 hores. [/column] [column] 6, 13, 20 i 27 de maig  De les 11.15 h fins a les 14 h Organitza: Vall de Núria Telèfon: 972732020 reserves@valldenuria.cat / www.valldenuria.cat [/column] [/columns_row] [separator type="thin"]
ELS ROBINSON [columns_row width="two-thirds-and-third"] [column]
Des del port de l’Estartit posarem el vaixell en direcció a l’Escala. Un recorregut on descobrirem els penya-segats del Parc del Montgrí, un parc amb una geologia particular i de bellesa excepcional. Pels més valents farem la tornada a peu. Creuant garrics i pinars, descobrint la flora i fauna que habita en aquests indrets inhòspits. Preu 24,5 €  Què inclou? Guia i sortida en vaixell (tornada a peu opcional). Recomanem Aigua o petit refrigeri (opcional), gorra i crema pel sol, roba còmode, calçat per muntanya (si pot ser amb mitja canya o canya alta millor). Opcional: bastons, càmera de fotografia i banyador.
[/column] [column] 7 i 21 de maig De les 9 h fins a les 13 h Organitza: Medaqua Telèfon: 972752043 info@medaqua.comwww.medaqua.com [/column] [/columns_row] [separator type="thin"]
12 DONES, 13 BRUIXES [columns_row width="two-thirds-and-third"] [column]
Aquesta ruta vol ser un tast a la riera com a espai viscut, acostant els visitants als elements de la cultura popular. I especialment als vinculats a les dones, a través de la figura de la bruixa, i al ric patrimoni etnobotànic de la riera.
Preu 3 € adult, 2 € nens de 6-16 anys i adults majors de 65 anys  Què inclou? Itinerari guiat. Recomanem Portar calçat còmode per caminar i cantimplora amb aigua. És imprescindible inscriure's prèviament per garantir la participació.
[/column] [column] 7 de maig de les 10 h fins a les 14 h Organitza: Museu Etnològic del Montseny - La Gabella Telèfon: 972860908 p.montseny.cdmemga@diba.catwww.museuetnologicmontseny.org [/column] [/columns_row] [separator type="thin"]
SORTIDA FAMILIAR: ESPAI EMPORDÀNA'T I ESTANYS DE VILAÜT [columns_row width="two-thirds-and-third"] [column]
Vine a descobrir l’espai EmpordàNA’T, porta d’entrada als quatre parcs de l’Empordà. I a gaudir d’una passejada pels estanys de Vilaüt, reserva natural del parc dels Aiguamolls, on podrem observar i sentir el cant de les espècies més tímides que fugen del sarau dels itineraris habituals. Preu 5 € adult, 3 € nens de 7-15 anys i gratuït menors fins a 6 anys  Què inclou? Monitoratge i entrada a l'espai EmpordàNA'T. Recomanem La sortida es realitzarà si hi ha un mínim de 15 persones inscrites. La sortida es realitzarà si hi ha un mínim de 15 persones. El desplaçament fins els estanys de Vilaüt es farà amb cotxes particulars. Activitat dirigida per La Copa SC.
[/column] [column] 13 de maig de les 11 h fins a les 13 h Organitza: Eco Museu Farinera de Castelló d'Empúries Telèfon: 972250512 activitats@ecomuseu-farinera.org www.ecomuseu-farinera.org [/column] [/columns_row] [separator type="thin"]
ECO-CAIAC AL RIU [columns_row width="two-thirds-and-third"] [column]
Ruta guiada en caiac al llarg de la desembocadura del riu Ter. Un recorregut agradable entre paisatges de ribera que formen part del Parc Natural d’lles Medes- Montgrí – Baix Ter. L’ornitofauna que habita al riu farà les delícies de tots els participants. Veniu a l’Estartit, apunteu-vos-hi! Apte per a totes les edats. Preu 27 €   Què inclou? Caiacs i material técnic, guia acompanyant. Recomanem Portar aigua, gorra, crema solar, roba que pugui mullar i sabates pel riu velles.
[/column] [column] 14 de maig de les 9 h fins a les 13 h Organitza: Medaqua Telèfon: 972752043 info@medaqua.comwww.medaqua.com [/column] [/columns_row] [separator type="thin"]
DESCENS TURÍSTIC-FLUVIAL PEL RIU TER [columns_row width="two-thirds-and-third"] [column]
Descens de 6,5 km, i d’unes 2 hores de durada, en un tram baix del riu Ter. És una activitat apta per a tots els públics. És obligatori saber nadar. Preu 25 €   Què inclou? Lloguer de material, classe d'iniciació bàsica, assegurances i trànsfers interns. Recomanem Banyador, calçat que es pugui mullar i samarreta.
[/column] [column] Del 19 al 21 de maig de les 11 h fins a les 13.30 h Organitza: Kayak del Ter Telèfon: 662159469 info@kayakdelter.comwww.kayakdelter.com [/column] [/columns_row] [separator type="thin"]
SORTIDA FAMILIAR: ESPAI EMPORDÀNA'T I L'ALBERA MEGALÍTICA [columns_row width="two-thirds-and-third"] [column]
Vine a descobrir l’espai EmpordàNA’T, la porta d’entrada als quatre parcs de l’Empordà. Gaudir d’una passejada pels Estanys de la Jonquera, una zona catalogada com a PEIN i inclosa dins de Xarxa Natura 2000. Una oportunitat única per observar diferents megàlits. Preu 10 €  Què inclou? Monitoratge i entrada a l'espai EmpordàNA'T. Recomanem La sortida es realitzarà si hi ha un mínim de 15 persones inscrites. El desplaçament fins als Estanys de La Jonquera es farà amb cotxes particulars. L'activitat serà dirigida per l'empresa mediambiental Gregalada.
[/column] [column] 20 de maig de les 10 h fins a les 15 h Organitza: Eco Museu Farinera de Castelló d'Empúries Telèfon: 972250512 activitats@ecomuseu-farinera.org www.ecomuseu-farinera.org [/column] [/columns_row] [separator type="thin"]
ENJOY & FUN AL PARC NATURAL! [columns_row width="two-thirds-and-third"] [column]
Una jornada pensada per gaudir al màxim d’un Parc Natural únic.Matí: special padel match (1 hora amb instructor de partits ràpids de pàdel). Migdia: lunch amb vistes a les Illes Medes. Tarda: sailing experience (1 hora de navegació a vela amb instructor). Preu 38 €  Què inclou? Material esportiu per realitzar les activitats, instructors, instal·lacions (vestuaris, pistes, etc.), menú complert del dia i assegurança. Recomanem Roba i calçat esportiu (pel "special padel match"), roba i calçat còmode i que es pugui mullar (pel "sailing experience"), roba de recanvi i tovallola.
[/column] [column] 20 de maig de les 10 h fins a les 18 h Organitza: Club Nàutic Estartit Telèfon: 972751742 vela@cnestartit.es www.cnestartit.com [/column] [/columns_row] [separator type="thin"]
PACK FAMILIAR PER VOLAR EN GLOBUS PER L'EMPORDÀ - COSTA BRAVA [columns_row width="two-thirds-and-third"] [column]
Un viatge en globus és una activitat perfecta per gaudir en família. La zona de vol de l’Empordà ens ofereix unes vistes increïbles durant totes les èpoques de l’any. Gaudiràs des del primer moment la sortida del sol al costat del riu Ter i elevar-nos per albirar en agafar altura el Massís del Montgrí, les Illes Medes i fins i tot la badia de Roses i els Pirineus. Preu 310 € per família  Què inclou? Vol en globus per a dos adults i un nen d'entre 5-10 anys, brindis amb cava/suc, certificat de vol signat pel pilot, seguiment i trasllat en 4x4 al camp d'enlairament, participació en el muntatge del globus i assegurança. Recomanem Recomanem portar calçat i roba còmode d'acord amb la temporada de l'any, també ulleres de sol i una gorra.
[/column] [column] Del 22 al 28 de maig de les 7 h fins a les 12 h Organitza: Globus Costa Brava Telèfon: 665704265 info@globusbarcelona.com www.globusbarcelona.com [/column] [/columns_row] [separator type="thin"]
SORTIDA FAMILIAR: ESPAI EMPORDÀNA'T I AIGUAMOLLS DE L'EMPORDÀ [columns_row width="two-thirds-and-third"] [column]
Vine a descobrir l’espai EmpordàNA’T, la porta d’entrada als quatre parcs de l’Empordà. Gaudeix d’una passejada pels Aiguamolls de l’Empordà, un espai on podràs observar la biodiversitat dels seus estanys, closes, recs, rieres, rius o llaunes. Preu 6,50 € adults i 4,50 € nens (de 5 a 16 anys) i gratuït els menors de 4 anys  Què inclou? Monitoratge, entrada a l'espai EmpordàNA'T i aparcament als Aiguamolls. Recomanem La sortida es realitzarà si hi ha un mínim de 10 persones inscrites. El desplaçament fins als Aiguamolls es farà amb cotxes particulars. L'activitat serà dirigida per Terramar.
[/column] [column] 27 de maig de les 11 h fins a les 13.30 h Organitza: Eco Museu Farinera de Castelló d'Empúries Telèfon: 972250512 activitats@ecomuseu-farinera.org www.ecomuseu-farinera.org [/column] [/columns_row] [separator type="thin"]
DES DE LA TIRONA, JUGUEM EN FAMÍLIA [columns_row width="two-thirds-and-third"] [column]
Juguem mentre naveguem.  Què us sembla fer una volta a l’estany amb barca? I si, a més, hi afegim jocs, dinàmiques d’observació de l’entorn, enigmes i explicació de llegendes? Oi que sona bé? Veniu en família i divertiu-vos mentre apreneu. Preu 8 € adults, 6,50 € nens de 4 - 8 anys i jubilats 5,5 €. Banyolins/nes, i de 0 - 3 anys, gratuït. Què inclou? Volta amb la barca Tirona.
[/column] [column] 28 de m