Entrevista a la Wäwä

Us deixem amb l'entrevista que entre tota la colla de menutsGIRONA hem fet a l'Alba Falgarona (Figueres, 1985). Desitgem que us agradi!

 


 

Tens algun pintor/-a o dibuixant que sigui el teu referent? Quins han estat els/les artistes que t'han influenciat?

 

Mai he tingut uns artistes en concret només com a referents i alhora els hi tinc tots. M'agrada molt aprendre d'artistes com jo que viuen de la il·lustració, però alhora també trobo molt interessant i necessari saber-te nodrir també de la música, de la poesia, de la dansa, o de qualsevol posta de sol. :)

 

Quan eres petita dibuixaves molt? Ja t'agradava tant dibuixar i pintar? 

 

Sí, i tant. Des que tinc ús de raó que em recordo amb uns retoladors a la mà dibuixant o pintant qualsevol cosa. Sempre m'ha encantat. Quan era petita recordo que m'encantava dibuixar perquè em relaxava. Era una manera d'evadir-me al meu món imaginari.

 

Com vas decidir que volies dedicar-te a ser il·lustradora?

 

Jo vaig començar els meus estudis artístics fent la carrera de Belles Arts a Barcelona i va ser allà quan vaig conèixer el món de la il·lustració i la il·lustració com a professió. Fins aquell moment no era conscient que existia aquest vessant i que en podia viure. Va ser durant aquells anys en què em vaig empapar moltíssim d'il·lustradors que hi havia en aquell moment a Barcelona (anys 2004-2010) i quan vaig començar a fer cursos d'il·lustració i sobretot quan vaig començar a dibuixar molt i molt.

 

Si no t'haguessis dedicat a la il·lustració, quina altra professió t'hauria agradat fer?

 

Uff... no ho sé, no em veig fent massa res que no sigui dibuixar i crear :) De totes maneres la meva altra passió és la natura i la muntanya. Amb els anys i un cop més gran he pensat que també hagués pogut buscar una professió que em connectés amb aquest món i que estigués en contacte amb l'aire lliure.

 

Perquè et dius Wäwä? Té algun significat aquest nom artístic? 

 

Wäwä prové del meu nom Alba. És una tonteria -he, he, he. Un molt amic meu a l'època de la universitat em deia "Ualba". Més tard va ser ell qui em va fer el logo, i va sortir el nom de Wäwä. I sense voler-ho... D'una tonteria, se m'ha quedat.

 

 

Ens pots explicar quin és el teu lloc o espai preferit per pintar? 

 

El meu espai preferit és el meu estudi. Fa molts anys que treballo sola al meu estudi i estic molt acostumada a necessitar el meu espai. :) Un espai que sempre miro que sigui molt acollidor, ordenat i inspirador. Un espai on pugui posar la meva música on pugui trobar calma per poder crear. Per mi el moment de crear és un moment molt meu de connexió, necessito estar tranquil·la i pensar en el projecte que em toqui treballar.

 

Amb quina tècnica pictòrica et sents més a gust per expressar-te?

 

Fa molt de temps que treballo molt a llapis i aquarel·la, així que m'hi sento molt còmode amb aquesta tècnica. És la meva zona de confort! ;)

 

Quina tècnica utilitzes en el color i ombrejat? 

 

Tant amb una cosa com amb l'altre utilitzo molt el llapis i l'aquarel·la.

 

 

Com és que et vas decantar cap a la il·lustració? L'art és vocacional per tu? 

 

Quina bona pregunta. Jo em vaig decantar cap a la il·lustració perquè tota la vida que he dibuixat i he expressat a través del dibuix emocions, somnis i tot el que em passava pel cap. I quan vaig veure que d'això en podia fer una professió no en vaig dubtar ni un moment. Sempre he pensat que hi pot haver gent que tingui més facilitat o que ho hagi tingut molt clar des de sempre, com pot passar amb moltes altres feines i oficis, però també penso que es pot despertar la passió a qualsevol moment de la teva vida. Sempre pot ser un bon moment per començar si realment és el que desitges i el que et ve més de gust.

 

Com prefereixes que et denominin: dibuixant, il·lustradora, dissenyadora, pintora, artista...? 

 

Ai... doncs potser em sento més còmode amb il·lustradora o artista.

 

Què és el que més t'agrada de la teva feina?

 

El que més m'agrada de la meva feina és que alhora és la meva passió. 

 

Quins valors vols transmetre amb les teves il·lustracions?

 

Sempre he mirat de transmetre uns valors de respecte i amor cap a un mateix. M'agrada parlar d'emocions universals. Sempre he pensat que a través de l'art i de les emocions puc connectar amb qualsevol persona de qualsevol altra punta del món que estigui sentint el mateix jo i això m'agrada molt. 

 

Com et vas inspirar per il·lustrar els cabells dels teus personatges amb tantíssim volum i detall en els cabells? 

 

Sempre m'ha agradat molt treballar les textures i tinc un estil de dibuix molt nét i delicat. Recordo quan començava i m'encantava passar-me hores fent línies amb el llapis per aconseguir crear aquestes cabelleres. 

 

Tot i que ara no podem viatjar, t'has inspirat en els viatges que has fet per començar a dibuixar? Quins?  

 

Ui si!! i tant! Sempre he pensat que tots els viatges que he fet han marcat d'alguna manera o altre la meva manera de dibuixar. Recordo especialment un viatge que vaig fer ara fa deu anys a l'Índia. Em va marcar moltíssim com a experiència i jo crec hi va haver un abans i un després. Tots els altres que he fet més tard també han estat importants. Qualsevol viatge que et faci sortir de la teva zona de confort és màgic. Conèixer cultures noves...i no sé vosaltres, però jo penso que cada país, cada lloc té el seu color, la seva olor... i quedar-me en aquests detalls quan viatjo m'encanta. Tot això d'alguna manera o un altre segur que queda en l'obra de qualsevol artista. 

 

Què els diries als menuts de la colla que els agradar dibuixar i que de grans els agradaria ser artistes?

 

Que dibuixin molt! :) Viure de l'art demana dibuixar moltes i moltes i moltes i moltes hores, però si realment és el que un desitja serà l'únic que voldràs fer. El món de l'art és màgic i emocionant. Et fa conèixer moltes persones molt inspiradores i et fa conèixer molt d'un mateix. És una professió preciosa!!

 


 

Fotos del perfil d'Instagram de la Wäwä