FAMILIARIA & GASTROKIDS

El 22 de juliol, les Ruïnes d'Empúries centren la seva activitat en el públic familiar; hi haurà tallers, titelles, contacontes, visites familiars, carro de cavalls, foodtrucks i un concert del Club Super3  
La segona edició de Familiaria, el dia de la cultura en família al jaciment arqueològic d'Empúries, se celebrarà el dia 22 de juliol de 10 a 20.30 h. i es proposa ser un esdeveniment lúdic, cultural, musical i gastronòmic que té la intenció d’apropar les famílies i els infants al jaciment arqueològic d’Empúries. Trobareu activitats diverses com tallers relacionats amb l’antiguitat, espectacles d’ambientació històrica, visites familiars guiades pel jaciment, concerts i tallers de cuina i música. [separator type="thin"]
La jornada finalitzarà amb el concert de SP3, la banda del Club Super 3 a l’Àgora grega del Jaciment

El grup musical del Club Super3 porta al Familiaria les cançons de l’últim àlbum “Arkandu” i els hits més coneguts dels 25 anys d’història del Super3. El concert compta amb quatre solistes i ballarins i ens faran disfrutar del concert a ritme de cançons conegudes com “Superaventura”, “Tots som súpers”, “Connectem” o “Uh!Oh!No tinc por!”

[separator type="thin"]

Familiaria 2017 serà una jornada de la cultura en família,on es podrà gaudir tot el dia i de totes les activitats i amb accés a la descoberta del jaciment. Les entrades tenen un preu únic de 12 euros, gratuït per a menors de 5 anys i ja estan a la venda a través de l'enllaç: https://familiaria.koobin.com. Les entrades que es comprin el mateix dia a taquilla tindran un cost de 15 euros. Les famílies podreu entrar i sortir del jaciment quan vulgueu durant tot el dia, ja que se us acreditarà amb una pulsera.

Les activitats es repartiran en diversos espais del conjunt arqueològic, com ara la zona de l’antic aparcament, els espais de jardins i pineda, i la zona del fòrum de la ciutat romana.

El jaciment arqueològic també habilitarà una zona de Food-Market, amb foodtrucks i diferents paradetes, amb una oferta gastronòmica atractiva per a grans i petits.

[separator type="thin"]

MÉS ACTIVITATS  

Activitats sobre l’antiguitat romana

· Ludi puerorum (Taller de jocs romans) · Taller de policromia romana (Taller de pintura) · Racó creatiu (Taller de manualitats) · Scriptorium (taller d'escriptura romana) · Laboratori d'ungüents (taller d'ungüents romans) · Arqueòlegs: a la recerca del passat (camp de treball d'arqueologia) · Terrafoc (taller de ceràmica romana) · Pintacares (servei de maquillatge per a nens inspirat en el món clàssic)

Visites teatralitzades romanes

Per conèixer Empúries de la mà dels seus antics habitants

Tallers Gastrokids

· Taller de cuina (postres) amb les Cuineres de Sils · Taller d'empotar anxoves · Projecte Sèpia (taller de cuina) · Músiques dels avis (taller de cant)

Titelles romanes:  "Gladius i Medulina", amb la Companyia Genovesa de Teatre

De la mà de dos actors i els seus titelles viatjarem a l’antiga Roma per conèixer una curiosa història d'amor entre una patrícia i un forçut gladiador romà.

Contacontes, amb històries de la mitologia grega i romana

La mitologia  és plena d'herois, déus, aventurers i personatges màgics i misteriosos....

Drakonia

La companyia especialitzada en espectacles de temàtica històrica, oferirà unes passejades en biga romana (carro amb dos cavalls).

[separator type="thin"] Familiaria està organitzat des del Museu d’Arqueologia de Catalunya-Empúries juntament amb Pistatxo Produccions -l’empresa productora que organitza també el Festivalot, Festival de Música en Família de Girona-, i amb El Molí de l’Escala, responsable de l’organització dels tallers del Gastrokids. L’esdeveniment compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de l’Escala. Tota la informació es pot consultar a la web www.mac.cat [separator type="thick"]

ATENCIÓ!

Els amics de FAMILIARIA ens han regalat una entrada doble per sortejar entre els nostres subscriptors. Hi voleu participar? Heu de ser subscriptors de menutsgirona i deixar un comentari en aquesta entrada dient: Quina activitat, no deixeu de fer mai durant l'estiu, en família? El sorteig queda obert des d’avui dimarts, 11 de juliol i fins el dimarts 18 de juliol a les 24 h.

MOLTA SORT COLLA!!!