Festival ÍTACA

QUÈ? Festival ÍTACA, Cultura i acció / La pujada al Castell del Montgrí                     ON? Torroella de Montgrí QUAN? 19 de maig  ? ANUL·LADA LA 7a PUJADA AL CASTELL DEL MONTGRÍ ? PER A QUI? Per a tota la família PREU 13 € COM ANAR-HI? Mira-ho +INFO itacacultura.cat

El Festival ÍTACA, Cultura i Acció combina concerts multitudinaris amb actuacions musicals de petit format en alguns dels espais més bonics de l'Empordà. Propostes aculturals de qualitat a un preu assequible, amb l'objectiu de reivindicar la cultura com a dret bàsic.

La VII Pujada al Castell del Montgrí, el 19 de maig, mantindrà enguany el seu esperit reivindicatiu per fer un crit a favor de la igualtat entre dones i homes, i per solidaritzar-se amb les preses i exiliades polítiques del nostre país. En un moment en què s’estan qüestionant els moviments i les polítiques que han de permetre una igualtat plena, el festival convertirà la popular marxa en una ‘Acció lila’ per posicionar-se a favor del paper actiu de les dones en la nostra societat i per donar suport a les dones del nostre país que injustament pateixen presó o exili pel seu compromís amb la democràcia.

En l’apartat musical, la jornada familiar comptarà amb el concert principal de Suu, una de les promeses catalanes més seguides i escoltades de l’actualitat. Després de triomfar a les xarxes socials a través del seu canal de Youtube i d’Instagram, on ja acumula milers de seguidors, la jove compositora i cantant està presentant el seu primer disc, Natural, on barreja amb elegància estils com el pop, el reggae, l’ska, el calypso o la rumba. Dins  l’apartat musical, la jornada comptarà també amb l’actuació del Cor Les Dunes de l’Escola Municipal de Torroella de Montgrí, format íntegrament per noies.

La periodista Natza Farré i la psicòloga i articulista Alba Alfageme seran les encarregades de les intervencions reivindicatives de la jornada. Un dinar popular i el Tast de Vins DO Empordà més multitudinari del món mundial,  amb l’ajut de la DO Empordà i diversos cellers de la zona, completen els activitats previstes durant la pujada.

El preu és de 13 euros i inclou la caminada, les actuacions musicals, el dinar amb beguda, la samarreta commemorativa, el tast de vins DO Empordà i un snack de l’empesa d’embotits La Selva.

[separator type="thin"]
QUÈ? Festival ÍTACA, Cultura i acció / Batalla de galls                      ON? Gualta QUAN? 2 de juny PER A QUI? Per a tota la família PREU 8 € COM ANAR-HI? Mira-ho +INFO itacacultura.cat
Gualta serà l’escenari de la tradicional Batalla de Galls que acull el Festival ÍTACA, Cultura i Acció, i que consisteix un acarament musical entre dues figures destacades de l’escena actual. En aquesta edició tindran l’honor de saltar al ‘galliner’ de la plaça de l’Església del municipi, Judit Nedderman i Guillem Roma. Els dos fan una aturada en els seus projectes personals per enfrontar-se cara a cara sobre l’escenari i dialogar musicalment, repassant temes de les seves trajectòries, revisant cançons dels contrincant i reinventant-se plegats. Aquest concert se celebra en horari familiar amb servei de foodtruck i bar. Les famílies us podeu beneficiar del forfait familiar amb descomptes en el preu de les entrades. [separator type="thick"]

+ INFORMACIÓ 

itacacultura.cat