Fira de Sant Lluc

La Fira de Sant Lluc és la fira amb més història d’Olot! Fa més de 700 anys que es fa i té lloc cada tardor, durant el cap de setmana més proper a Sant Lluc, que és el 18 d’octubre. Aquest any serà el 16-17 d’octubre! No t'ho perdis!


La Fira de Sant Lluc és un dels grans esdeveniments a Olot. És coneguda com “la Fira de tardor” i un dels seus principals atractius és la Fira del Dibuix, on diferents artistes exposen sota les voltes de la plaça Clarà els seus dibuixos i il·lustracions. Sabeu per què hi ha aquesta conexió entre Sant Lluc i la Fira del Dibuix? Doncs perquè Sant Lluc és el patró dels artistes i, a Olot, d’art, en saben un munt!


Fira ramadera

La Fira ramadera és un dels espais més tradicionals i es fa des de 1315. Es podrà visitar els dies 16 i 17 d’octubre al Firal petit. Hi haurà exposats una trentena de corrals de bestiar boví, oví, cabrum, equí i aviram, alhora que es podrà comprar directament als ramaders, situats al Firal, el producte derivat (formatge, carn, embotits, ous...). A més, enguany hi haurà representació de vaques gascones com a raça convidada, acompanyada de productors del territori de L’Ariège (regió de l’Occitània).


Fira del dibuix

Sens dubte, la fira del dibuix és una de les cites principals de la Fira; i no podia ser-ho menys! Sant Lluc és el patró dels artistes i a Olot sempre hi ha hagut una llarga tradició pictòrica. Sota les voltes de la plaça Clarà se celebrarà la 66a edició de la Fira del Dibuix on els pintors exposaran i vendran els seus dibuixos al llarg de tot el dia. El Patronat de la Fira del dibuix d’Olot, l’entitat organitzadora de la Fira del Dibuix, organitza també activitats artístiques dirigides a totes les edats que es portaran a terme durant el dissabte en el marc d’Olot Dibuixa.

El dissabte 16 d’octubre, també tindrà lloc el mercat extraordinari de roba a la plaça Balmes i carrer adjacents, amb una cinquantena de parades de roba i complements


Novetats

Aquest any s’inauguren dos espais nous a la Fira: un pels més gurmets i un altre pels més petits, ambdós vinculats als orígens ramaders de la fira. Durant tot el cap de setmana, per una banda, es podrà gaudir d’un espai de jocs relacionats amb els animals de granja i de pagès, situat a la plaça U d’octubre; i, per l’altra, es podran degustar productes de pagès a l’Espai Tast, situat al capdamunt del Firal, tot descobrint el pernil artesà de la Garrotxa, l’art de les botifarres cuites, embotits fets amb ànec i poltre o el concurs de peltrucs de pagès, entre d’altres.

Per als menuts, a més del nou espai de jocs d’Un dia a pagès, hi haurà també dos espais de jocs familiars en el marc del Tastajocs: 

  • Un, al claustre del Carme, que consistirà en un laberint replet d’enigmes i misteris que caldrà resoldre per trobar el camí de sortida
  • L’altre, situat a la plaça Major, que es convertirà en una pista de cotxes de xoc ecològics el dissabte 16 d’octubre i que es transformarà en un divertit conjunt de jocs gegants d’animals fets amb materials reciclats i tallers creatius, el diumenge 17 d’octubre.
  • Al llarg de tot el cap de setmana també es podrà gaudir d’atraccions infantils al passeig de la Muralla.

En aquest programa destaquem les activitats més familiars.


Finalment i durant tot el cap de setmana, hi haurà entrada gratuïta als museus de la ciutat i els comerços obriran les portes també el diumenge 17 d’octubre.