Fira de Santa Tecla

La Fira de Santa Tecla és anomenada per molts cassanencs la festa petita de Cassà de la Selva, on durant tot el cap de setmana hi ha actes singulars com la Nit del Cremat, la fira d’entitats o el petit botiguer, una iniciativa que agrupa centenars de nens i nenes que revenen diversos productes.

No hi ha dades que permetin saber com se celebrava la fira de Santa Tecla a Cassà de la Selva al llarg dels primers tres segles d’existència, però a l’Arxiu municipal hi ha documents que confirmen la seva importància en els primers anys del segle XX.
Durant els darrers anys, la Fira de Santa Tecla o Festa petita de Cassà, ha recuperat la rellevància que havia tingut antigament i s’aposta per donar-li un nou impuls encara més atractiu a l’entorn del suro.
[separator type="thin"] A menutsGIRONA us presentem les seleccions més familiars de la Fira:

Divendres 21 de setembre

BIBLIONADONS · MENUDAINES Auditori Sala GAlà · Castell d’Aro · 17.30 h Per a infants de 0 a 3 anys. A càrrec de Carmina Rabassedas. Activitat gratuïta. Places limitades. Inscripcions a la Biblioteca a partir de l’1 de setembre.
[separator type="thin"] [columns_row width="half"] [column][/column] [column][/column] [/columns_row]

Dissabte 22 de setembre

CURSES POPULARS DE SANTA TECLA PER A TOTES LES EDATS Inici de les curses a la Pineda Fosca · 8 h Cursa sènior general i local amb rutes cassanenques d’interès, cursa per a nois i noies, cursa per a infants i cursa per als més menuts. A l’arribada, esmorzar i begudes per a tots els participants. Premis en metàl·lic en la categoria absoluta. VISITA TEATRALITZADA DE LA RUTA DEL SURO DE LA VILA A CASSÀ  Sortida: Pati de Can Trinxeria · Gratuït · 10 i 18 h Inscripcions al formulari que trobareu a www.cassa.cat/rutadelsuro o a l’Oficina de Promoció Econòmica (plaça de la Coma, 16 / tel.: 972462821).
EXHIBICIÓ DE RETRUNY Plaça de la Coma · De 10 a 10.45 h Taller per a la mainada que vingui amb tambor.
CANELO SHOW  Plaça de la Coma i Carrer Major · Sessions: 10.45, 11.30 i 12.30 h Titella de fils itinerant. Les vides d’un gos i el seu amo donaran peu a una entranyable comèdia on es desencadenaran un seguit de situacions amb la complicitat de l’espectador.
ACTUACIÓ DE L'ESBART DANSAIRE DE CASSÀ Plaça de la Coma · En cas de pluja, l’acte se suspendrà · D’11 a 12.30 h Esbart Dansaire de Cassà.
STORY TIME Plaça de la Coma · 17 h Conte teatralitzat en anglès: A present for Granny. És l’aniversari de la Granny i en Sam passarà el dia amb ella però es pensa que hi ha uns monstres que el persegueixen i té molta por. Vine i ajuda en Sam a esbrinar què passa tot cantant i ballant!
ESPECTACLE INFANTIL I ITINERANT BICICADABRA, A CÀRREC DE MAG FÈLIX Plaça de la Coma · 18 h Espectacle de màgia, mim i humor gestual. Míster F, un personatge singular i divertit, farà màgia a totes les persones que es trobi pel camí del poble, mentre condueix un tricicle amb música Dixieland. 3a CERCAVILA NOCTURNA DEL DRAC CASSIANO Plaça de la Coma · 21 h Les colles participants són Retruny, Son Barri, Caixa de trons, Diables d'en Pere Botero, Colla gegantera de Cassà, Trabucaires de Cassà i Fal·lera Gironina. Pl. de la Coma, tr. de la Coma, c. de la Mel, c. d’Ocata, pl. Petita, c. dels Dolors, pl. de Sant Pere, b. del Reverend Joaquim Bosch, c. del Pont, c. Major, pl. Petita, c. de les Mesures i pl. Mossèn Cinto Verdaguer. [columns_row width="half"] [column][/column] [column][/column] [/columns_row] [separator type="thin"]

Diumenge 23 de setembre

TROBADA GEGANTERA I CERCAVILA Passeig Vilaret · Plantada a les 9 h · Cercavila a les 11.30 h Colles participants: CastellBisbal, Celrà, Colla Gegantera de Cassà, Col·legi la Salle, Escola Aldric, Escola Puig d’Arques, Fal·lera Gironina, Llagostera i Grillats amb canya. Pg. Vilaret, c. Catalunya, c. Puigcugul, plaça del Doctor Botet, c. Major, pl. de la Coma i c. Barraquetes.
PETIT BOTIGUER  Passeig Vilaret · De 10 a 14 h Mercat fet per grups de mainada que venen els seus articles. Els participants han d’enviar abans del 16 de setembre un correu electrònic a entitats1@cassa.cat amb el nom i cognoms, l’edat, la població i els metres lineals aproximats que ocuparan. BARCA PIRATA Plaça de la Coma · De 10.30 a 13.30 h i 17 a 19 h  Activitat per als petits. Pujarem a una barca pirata sostenible. CAL TITELLA Passeig Vilaret · De 17 a 20 h Instal·lació lúdica i de creació amb titelles per a públic familiar. 16 petits teatrets de diferents tipus: de guant, ombres xineses, marionetes de fil, titelles de sobretaula, de dit, caixes de fusta... [columns_row width="half"] [column][/column] [column][/column] [/columns_row]
[separator type="thin"]