FIRA DEL TAP

La Fira del Tap i el Suro és un esdeveniment temàtic i  sectorial que durant un cap de setmana posa de rellevància el món del suro, un producte molt arrelat a la majoria de municipis del voltant de les Gavarres, especialment a Palafrugell i a Cassà de la Selva.

 

 

 

 

 

 

Aquest any la programació de la Fira del Tap i el Suro comptarà com sempre amb actes molt diversos i adreçats a tots els públics: tastos de vins i caves, pela del suro, tallers amb suro, espectacles infantils, concerts, demostració de l’antic ofici de taper, venda de productes elaborats amb suro, xerrades, presentacions, visites teatralitzades a la Ruta del Suro... i molt més! Però volem destacar tres novetats:

 

 

 

  • En l’edició d’aquest any, la Fira del Tap i el Suro es vincula al projecte Taps de Finca que lidera la DO Empordà i l’Institut Català del Suro. Aquesta iniciativa enllaça a la perfecció amb els objectius de la Fira: proximitat, territori surer, productors, cellers, pela del suro, tapers, gestió forestal, tap de suro... Aquesta col·laboració es veurà reflectida en la presència dels vins tapats amb Tap de Finca a través de l’estand de la DO Empordà i també en l’organització conjunta d’alguns actes de la fira.
  • Es recuperen i s’amplien, les visites a les fàbriques surotaperes de Cassà de la Selva el dijous 26 de maig al matí i el divendres 27 de maig en horari de matí i tarda.
  • La present edició també recuperarà un dels actes més concorreguts de la Fira: el Xic-xec, el sopar que recrea les xefles que feien els antics tapers als hostals de les Gavarres acompanyats de cançó de taverna.