Il·lustramons. Keila Olmo

La Casa de Cultura de la Diputació de Girona amb col·laboració de la Fira del Conte de Medinyà, presenta la quarta edició del cicle «Il·lustramons», una mostra que té com a objectiu acostar la tècnica de la il·lustració a infants i joves.

A la quarta edició del cicle «Il·lustramons» descobrirem el treball de la Keila Olmo (Barcelona, 1988), guanyadora del VIII Concurs Modest Prats d’Àlbum Infantil Il·lustrat de la Fira del Conte de Medinyà amb la publicació
del conte Un os formiguer a l’Antàrtida.

En aquesta mostra s’exposarà el procès de creació del conte premiat i altres treballs de l’artista.

Una mostra pensada pels més petits de la casa!

 

Keila Elm (Keila Olmo Sánchez) va néixer a Barcelona un desembre fred, l’any 1988. De petita es passava hores i hores dibuixant, creant còmics, contes
i personatges, i llegint muntanyes de llibres de la biblioteca. Va estudiar publicitat i relacions públiques, en l’especialitat de disseny gràfic, a la Universitat Autònoma de Barcelona. Durant anys, va treballar en agències
de publicitat a Londres i Barcelona, i també va ser mestra d’anglès. No obstant això, no va abandonar la seva passió pel dibuix: va seguir formant-se en cursets d’il·lustració a escoles especialitzades, com la BAU o la Massana, fins que un dia va decidir dedicar-se de ple a la il·lustració i en va cursar els estudis a l’Escola Iboix de Granollers.

Actualment treballa per a autors i editorials com Penguin i Beascoa, dibuixant i editant una nova col·lecció de llibres de primeres lectures anomenada «El Drac de les Lletres». Aquest 2023 ha guanyat el Concurs de Conte Infantil Il·lustrat Modest Prats de la Fira del Conte de Medinyà amb el conte «Un os formiguer a l’Antàrtida». L’activitat com a il·lustradora la combina amb l’activitat musical: és cantautora i toca el violí, l’ukelele i la guitarra.

 


 

Dibuixants, il·lustradors, dissenyadors gràfics... hi ha moltes maneres per anomenar les persones que s'expressen a través de les imatges. Cada il·lustrador té un estil diferent, utilitzen tècniques i materials diversos i amb aquest cicle es vol donar a conèixer l’art de dibuixar als més petits ja que el seu món és ple d’imatges i dibuixos.

 

Obertura de l'exposició «Il·lustramons» i hora de conte

Dijous 05 d'octubre de 2023
17.30 h - Pati

La família del petit os formiguer es muda a l'Antàrtida! Allà tot és nou, hi fa fred, a l'escola només hi ha pingüins... i el petit os sent que tot li surt malament. Acompanya'l en aquesta aventura gelada.

La narració del conte anirà acompanyada del dibuix en directe a càrrec de Keila Olmo. 

INFORMACIÓ PRÀCTICA
Activitat sense inscricipció prèvia
Edat recomanada: de 2 a 7 anys
Ho organitza: Casa de Cultura de la Diputació de Girona
Amb el suport: Fira del Conte de Medinyà


 

A menutsGIRONA també volem ajudar a acostar aquest món als petits de la casa, com?

Donant-los l'oportunitat de preguntar-li a la Keila Elm qualsevol dubte o curiositat que tinguin relacionat amb el món de la il·lustració perquè ella mateixa ens les pugui contestar.

I sabeu què? Entre totes les preguntes rebudes sortejarem 2 contes: "Un os formiguer a l’Antàrtida

Per participar, heu de ser subscriptors de menutsgirona. Què? Que encara no ho sou? I deixar la vostra pregunta en el següent enllaç:

Quina pregunta us agradaria fer-li a la il·lustradora Keila Elm?

Teniu temps de deixar la vostra pregunta fins al dimarts 10 d'octubre a les 12 de la nit.