ITINERARIS PELS ESPAIS RECUPERATS A LA PLETERA

Un dels objectius del Life Pletera era el de fer compatible la conservació de la zona restaurada amb l’ús públic i la ordenació de les visites i accessos, per això s’ha dissenyat una xarxa d’itineraris amb la corresponent senyalització i infraestructures (observatori, tanques de limitació d’accés, apantallaments visuals, rampes d’accés adaptades, etc.) per a l’observació del paisatge i la fauna i flora.


Foto: Albert Burgas
Foto: Ara García

L’actuació inclou, a més, l’adequació com a observatori de la caseta de serveis elèctrics més propera a la bassa del Fra Ramon. La cota de terreny que envolta aquest punt s’ha recuperat per facilitar-ne la seva inundació i l’accés al mirador es fa per una passera de fusta. Per reforçar la integració del mirador a l’entorn natural, la construcció s’ha recobert amb fustes. L’itinerari està adaptat per a persones amb discapacitats físiques.

El traçat segueix, en part, l’antic camí que envoltava l’espai per la banda de maresma no urbanitzada. L’itinerari es pot fer a peu o en bicicleta fins a la mota del Ter i té un pas alternatiu per a cavalls.

Torroella de Montgrí-l’Estartit-Illes Medes és una de les principals destinacions turístiques de la Costa Brava i una bona part de la gent que ens visita ho fa atreta per l’entorn natural. Per això, la conservació dels espais naturals esdevé un factor estratègic per al desenvolupament econòmic del territori, i per la millora de la qualitat de vida dels ciutadans.

Foto: Quim Arquès
Foto: Pere Font

Protecció de la Pletera

Les dunes fan de frontissa entre el mar i les zones humides del Ter Vell o els Salancs de la Pletera, objecte d'un programa Life de recuperació de l'espai natural.

La recuperació del sistema dunar en una franja aproximada d'un quilòmetre amb una amplada d'entre 15 i 25 metres és una de les accions previstes dins el programa Life-Pletera, que ha de completar uns treballs de restauració iniciats el 2015.

Parc a l'escola

El Parc a l'escola és el programa educatiu que ofereix el Parc de forma gratuïta per a escolars d'educació primària de les 8 escoles dels municipis del Parc. Cada any més de 1.200 nens de les escoles hi participen.

Actualment, el programa educatiu ja està totalment implantat, ajudant als nens que coneguin i estimin el seu territori, tan des de l'aula com sortint a fer activitats a les Illes Medes, al Montgrí i als Aiguamolls del Baix Ter.



En breu...

Tornarà el programa d’activitats del Parc Natural organitzades conjuntament amb el Museu de la Mediterrània i l’àrea de Turisme.

Estigueu atents!