Les Fires més familiars

Les Fires de Sant Narcís de Girona es viuran amb normalitat i les podrem fer més familiars després de l’aturada del 2020 per la pandèmia.

Del 28 d’octubre al 7 de novembre, els carrers de Girona vibraran de nou amb les cercaviles de la imatgeria festiva de la ciutat, la trobada de gegants, la diada castellera a la plaça del Vi, els concerts a La Copa i al parc del Migdia i les activitats populars i familiars sense restriccions d’aforament. 

Les activitats infantils i familiars conservaran l’esperit d’arribar arreu dels barris per tal de facilitar que en puguin gaudir els infants de tota la ciutat. A continuació us les destaquem:

Divendres 29 d'octubre

Cercavila de Capgrossos al barri vell de Girona. AJUNTAMENT DE GIRONA. CRDI (Pere Duran)

Passejada pel Barri Vell amb els Capgrossos de Girona

11 h / Plaça de la Catedral

Com cada any per la diada de Sant Narcís, petits i grans podreu gaudir de la passejada pel Barri Vell amb els Capgrossos de Girona.
Sortida: plaça de la Catedral
Recorregut: plaça de la Catedral Sobreportes, pujada de Sant Feliu, carrer de les Ballesteries, Quatre Cantons, carrer de l'Argenteria, rambla de la Llibertat, carrer dels Abeuradors, plaça del Vi, carrer dels Ciutadans, plaça de l'Oli, plaça del Vi.


Planeta M.Art de Marcel Gros

12 i 18 h / Centre Cultural La Mercè

Gratuït

Seria difícil imaginar un planeta sense art. Marcel Gros ha creat, imaginat i somiat un món interior: el Planeta M.Art. El representarà amb una tecnologia d’alta definició en 3D que supera qualsevol realitat virtual. Música, paraules, formes, colors i moviment. En viu, en directe i en temps real. La sofisticada tècnica es diu “Teatre”.

Si estàs observant, mirant, llegint, imaginant, somiant... Escolta els colors, mira la música, inventa paraules, juga a crear i crea jugant. Pots crear coses úniques. Com deia Marcel Duchamp: “Artista és tothom qui sàpiga mirar.”


Dissabte 30 d'octubre

Tocajoc. Jocs tradicionals i populars catalans a càrrec de la Cia. Miqui Giménez

11.30 h / Parc de Vista Alegre

Jocs tradicionals catalans com ara: cursa de sacs, pedres, ninot, olla, cursa de rucs, anella amb ruc, tibada de corda, llançament d’espardenyes, bèlit i jocs de punteria (mandró, sarbatana, etc.)


Penjada de mosques

11.30 h / Plaça de l'Assumpció

La tradicional penjada de mosques consisteix en penjar una mosca gegant a la façana del cetre cívic. Aquesta mosca la confecciona cada any els veïns del barri, juntament amb l'esplai la Patuleia i l'esplai de Sant Narcís. Aquesta penjada anirà acompanyada de l’actuació de Harpo’s Band.


Diumenge 31 d'octubre

La Menuda i en Pau el gegant, de Pengim Penjam

12 h / Parc de Núria Terés i Bonet

Gratuït.

La Menuda i en Pau el gegant és un espectacle on es fusiona l'estètica i l'art dels gegants amb el dels titelles tot lligat amb els pallassos. El projecte neix de la necessitat de comunicar les idees de que entre tots creixem com a comunitat i de la importància de l'harmonia entre pobles. Vivim en un món cada cop més individualista i racista. En Pepus i la Mercè, components de Pengim-Penjam, volen fer arribar als infants un missatge positiu de convivència entre la gent del poble i entre els pobles.


Xiula

12 h / La Copeta

Gratuït

Els quatre músics de Xiula ens hem proposat fer un viatge a dins el cos humà, vivint aventures i experimentant emocions, i com no! apareixem a la teva festa. I és aquí on esdevindrà el moment únic i irrepetible de celebrar, ballar i compartir. “Donem-li una volta al cos” és el nom i el leitmotiv de l’espectacle en el que transversalment es viuen valors i emocions.


Ambicions a càrrec de la companyia Teatro sobre ruedas

12 h / Plaça de Santa Susanna
També el dilluns 01/11/21, 12 h

Gratuït

Ambicions és un espectacle de carrer i espais singulars amb música en directe, ple de poesia i humor. Una dona violinista ve per oferir un concert. Per ella “el tamany si que importa”: cada vegada en vol més, tocar més, arribar al màxim. La seva necessitat de pujar al cim més alt i donar al públic el millor d’ella mateixa desembocarà en un èxtasi del que potser no es podrà baixar. L’Ambició és el desig ardent de posseir riqueses, fama, poder o honors. Fins on estem disposats a arribar?


Cabaret de pallasses a càrrec de la companyia Teatro sobre ruedas

17 h / Plaça de Santa Susanna
També el dilluns 01/11/21, 17 h

Gratuït

Pallasses arribades de molts llocs conflueixen en un espectacle variat i dinàmic, fent gala dels diferents personatges i personalitats que floreixen en l'especial món de la comicitat femenina. Universos diferents amb un objectiu comú: riure de si mateixes i provocar emocions.


The Sey Sisters

20 h / Parc del Migdia

Gratuït

Un espectacular trio de veus negres que portarà a les Fires una agradable fusió de l’ànima gòspel i l’esperit de la música africana, passada pel sedàs del soul. Aquestes tres germanes descendents de Ghana ens presentaran un concert amb moltíssim ritme. No us perdeu el fantàstic concert de The Sey Sisters i descobriu aquest projecte musical d’èxit que reivindica l’acceptació personal i col·lectiva dels africans i els afrodescendents.
Després del concert The Sey Sisters, actuarà Aiala.


Dilluns 1 de novembre

La paradeta de fires de La Bleda

12 i 17 h / Plaça Miquel de Palol

Gratuït

En el marc de les fires de Sant Narcís, podrem gaudir de "La paradeta de fires de La Bleda", a càrrec de la pallassa la Bleda.
"Des del 2001, ja fa uns dies que som dos que ens fem companyia i treballem en companyia … I som companyia. Dos millor que un, amb un munt de professionals que ens ajuden a fer realitat cada un dels nostres projectes. Rebre somriures és el millor del món". Helena Escobar & Pere Hosta.


Divendres 5 de novembre

Cesk Freixas

20 h / Parc del Migdia

Gratuït

Nascut a Sant Pere de Riudebitlles l’any 1984, Cesk Freixas és cantant i escriptor de cançons. Per la fusteria del seu pare, ofici de tradició familiar durant sis generacions, i el vincle que s’estableix amb el treball artesanal de la música, sovint li agrada presentar-se com a 'fuster de cançons'. Geògraf de formació, ha publicat 8 treballs discogràfics i 3 llibres de poesia. Aquest 2021 presenta "Memòria", el disc més representatiu de la seva trajectòria musical, on hi evoca tota la maduresa poètica i l’essència d’un so més càlid i proper, situant-lo com un dels principals artistes de la cançó d’autor del nostre país. Celebra 17 anys damunt dels escenaris, i ho fa amb els arranjaments acurats i detallistes de Victor Nin, l’espectacular guitarrista que l’acompanya des dels seus inicis.

Després de l'actuació de Cesk Freixas, actuarà l'Orquestra Fireluche amb Pau Riba.


Dissabte 6 de novembre

Dis-order a càrrec de Cia. Pere Hosta

12 h / Exterior de la Marfà

Gratuït.

DIS_ORDER projecte de recerca per espectacle de carrer per a tots els públics. Espectacle amb poques paraules. Espectacle d’humor visual. Espectacle d’humor seriós. Seguint amb la línia de treball encetada per la companyia des del primer espectacle –el clown out en escena–, volem
reforçar aquest personatge teatral ple d’emocions, lluny dels cànons culturals que es té del pallasso. I reforçar també la figura del nou clown, que no és del pastís a la cara; sinó el secundari de les pel·lícules, el que sempre hi és.


Diumenge 7 de novembre

XL Trobada de Gegants i Bestiari de Girona

10 h / Parc del Migdia

Ho organitza: Fal·lera Gironina

Com ja és tradició per les Fires de Sant Narcís, es farà la trobada de gegants al parc del Migdia i seguidament, la cercavila fins arribar a la plaça de Francesc Calvet i Rubalcaba.

A les 10 h Plantada de gegants

A les 11.30 h Cercavila de gegants
Recorregut: parc del Migdia, carrer d’Oriol Martorell i Codina, carrer del Migdia, carrer d’Ultònia, plaça de Francesc Calvet i Rubalcaba


+ INFORMACIÓ en aquest enllaç