#MedulaxRoger

En Roger, un nen de 10 anys de Girona, necessita el teu ajut, ha adquirit una aplàsia medul·lar i necessita un trasplantament de medul·la, vols ser donant o coneixes algú que ho vulgui ser?

L'aplàsia medul·lar és una malaltia rara que afecta entre un i quatre individus per cada milió d’habitants. A en Roger li van diagnosticar durant les vacances de Nadal. La seva medul·la òssia no produeix cèl·lules mare, encarregades de generar els components de la sang, i ara necessita un trasplantament urgent.
Els pares van saber passat cap d’any que ells no eren compatibles i que necessitava un trasplantament anònim.

En Roger feia dies que no anava a classe!

I quan l’Escola Vedruna en va saber el motiu va decidir remoure-ho tot i fer el que fes falta pel seu alumne... Ha enviat correus electrònics i ha encès les xarxes socials amb el lema En Roger et necessita a tu!, i l’usuari de twitter @medulaxroger. La resposta per part dels pares i el personal del centre, i també de persones no vinculades a l’escola, ha estat massiva. En la primera jornada de donació a l'escola hi va haver més de 300 donants de medul·la òssia i es van superar els 170 de sang. I el proper dimecres 18 de gener ja s’ha organitzat la segona jornada de donació!
Avui es diu Roger com es podria dir Joan o ser qualsevol altre nen. Som molt conscients que això és una donació anònima.

En mitja hora i una petita donació de sang ho faràs possible!

Fer-se donant de medul·la és més fàcil que mai. Una simple extracció de sang, i entraràs al Registre de Donants Mundial (REDMO), i et diran si ets compatible. Si és així, en només tres hores i una altra extracció hauràs salvat una vida. Una punció pot donar la vida a una família sencera!
T'ho planteges, però pel dia a dia no ho acabes fent i avui es dóna aquesta oportunitat; no costa gens i ajuda molta gent.

+INFO...

[accordion] [item title="INSCRIPCIÓ PER ASSISTIR A LA JORNADA DE DONACIÓ"]Inscripció per assistir a la jornada del dia 18 de gener per a donar sang i així fer-se donant de medul·la òssia. Per poder tenir una millor previsió organitzativa tant per l'Escola Vedruna Girona com pels professionals de l'Hospital Josep Trueta i així oferir un millor servei, és necessari inscriure's omplint aquest formulari. *Recorda que has de tenir entre 18 i 55 anys i pesar més de 50 kg. Gràcies per la teva col·laboració! >>> Fes la teva inscripció AQUÍ! [columns_row width="half"] [column] [/column] [column][/column] [/columns_row] [/item] [item title="PER SABER-NE MÉS..."]Informa't a MedulaxRoger i fcarreras.org #donamedula[/item] [/accordion]