Nadal al Museu

Torna una nova edició de Nadal al Museu al Museu de la Mediterrània amb un munt de propostes per als menuts i les famílies.

El pessebre de Josep Mir

Del 29 de novembre al 3 de febrer

Ens apropem a les festes de Nadal i al Museu de la Mediterrània torna el tradicional Pessebre monumental de Josep Mir. Un pessebre cada any diferent, que combina tradició i modernitat i sorprèn per igual apetits i a grans.

Veniu amb família a veure’l i participeu en els concursos que tenim oberts. Entrada gratuïta.


Apropa’t a la Prehistòria

Dimarts 24 de desembre | 11.00 h

Sabeu com vivien al Cau del Duc? Voleu encendre foc com ho feien a la prehistòria? Voleu tenir una eina de sílex? Apropeu-vos a la prehistòria amb aquesta activitaton hi haurà demostració de tall de pedra, encesa de foc i com s’utilitzaven les eines per caçar, tallar i polir.

Edat recomanada a partir de 6 anys. Durada: 1 h 30 min.


Cerquem els sons de la Mediterrània

Dijous 2 de gener | 17.30 h

Visita dinamitzada a l’exposició permanent del Museu de la Mediterrània on creareu una partitura imaginària, omplint un pentagrama de notes musicals mediterrànies. Les notes estaran amagades i tindran relació amb la natura, la història o la cultura mediterrània.

Edat recomanda per a la visita de 3 a 8 anys. Durada: 1 h.


Taller de cuina nadalenca

Diumenge 22 de desembre, 10.30 h i 11.45 h

Elaborarem unes receptes perposar a la taula aquest dies de festa, i volem que els més petits de casa també hi participin. Taller per experimentar tot manipulant els estris de cuina i els ingredients en què es basa la dieta mediterrània. Una cuina totalment adaptada al medi i que és font de salut.

A les 10.30 h (de 3 a 5 anys) i a les 11.45 h (majors de 5 anys). Durada: 1 h 30 min.


Taller d’egagròpiles

Dilluns 30 de desembre | 17.30 h

Un taller per descobrir les diferents espècies d'aus nocturnes que hi ha al parc natural, les seves característiques i els seus cants. També investigarem la seva alimentació a partir d’egagròpiles (les regurgitacions de les aus). Amb pinces, pinzells i lupes podrem descobrir els animals dels quals s’alimenten els rapinyaires.

Edat recomanda a partir de 8 anys. Durada: 1 h 30 min.


Explorem el riu Ter

Dissabte 4 de gener | 11.00 h

Us proposem una sortida ambiental fins al riu Ter per descobrir els animals que hi viuen, les plantes que l'habiten i identicar els problemes que l'afecten. Una activitat familiar per conscienciar-nos de la importància del riu i fomentar la seva protecció.

Edat recomanada a partir de 6 anys. Durada: 2 h.


Les activitats familiars de Nadal són de pagament per als infants i gratuïtes per als seus acompanyants. Preu per infant: 2 €. Places limitades. Tots els menors d’edat cal que vagin acompanyats d’un familiar. Cal inscripció prèvia al telèfon 972 75 51 80 o al correu museu@torroella-estartit.cat.