Set amigues

Set amigues de l’escola Les Alzines de Girona escriuen un llibre per recaptar diners per a l’Hospital Amic de Sant Joan de Déu.


 

L’Ariadna Bosch (Girona), l’Ariadna Vila (Girona), la Núria Rosón (recentment Zamora), la Ceci Cuadrado (Girona), la Clàudia Cantó (Girona), la Berta Parra (Girona) i la Mariona Serra (Santa Coloma de Farners) són set amigues que han escrit un llibre amb un fi solidari: recaptar diners per a l’Hospital Amic de Sant Joan de Déu. La història d’aquest grup d’amigues és un exemple de solidaritat amb paraules majúscules i és que poques vegades un grup de nenes de cinquè de primària han dut a terme una iniciativa d’aquestes característiques i més si tenim en compte que quan van iniciar aquest projecte la majoria d’elles tenien només deu anys.

 

La història s'inicia l'any passat durant el curs de 5è de primària a l'aula d'informàtica. La convalescència d'una de les amigues a Sant Joan de Déu permet que les nenes coneguin aquest hospital i la bona feina que fan.

 

El resultat n’és aquest llibre, escrit per set amigues. Són molt diferents, però –com diuen elles mateixes- sempre han intentat entendre’s, amb respecte i ajudant-se. Per això, i després de la feinada que havien tingut, van decidir que aquest projecte s’havia de convertir en una realitat, i que havia d’anar més enllà: havien de fer un pas més i destinar els diners a un fi social. El fet d’haver pogut conèixer l’Hospital de Sant Joan de Déu des de dins les va portar a decidir que tots els beneficis que es recaptin amb aquest llibre els donarien a aquest centre mèdic i, concretament, al projecte Hospital Amic. I és que, tal com han explicat elles mateixes, van tenir l'oportunitat de conèixer la gran tasca que fan dia rere dia amb els pacients i les seves famílies, i no tenen cap dubte que aquests diners seran molt ben emprats.

 

Un programa amb un gran objectiu: fer tan positiva com sigui possible l’experiència dels nens hospitalitzats

 

 

 

 

Si bé la presentació s’havia de fer el passat dimecres, dia 8 d’abril, a la Casa de Cultura de Girona, amb l’escriptor Ramon Vilaró, coincidint amb el període de vacances escolars, l’estat actual d’alarma que viu el país pel COVID-19 ha fet que es posposi fins a nou avís.

 

Aquelles persones que vulguin conèixer de més a prop les activitats a través d’aquest projecte poden consultar el web:

 

https://www.sjdhospitalbarcelona.org/ca/collabora/projectes

 

En principi, aquest Sant Jordi el tindreu disponible a la llibreria Empúries de Girona. L'envien a casa:

 

A l'atenció de Mari Carme
T.: 972 203 429
a/e: empuries@troa.es