Som Cultura

El festival Som Cultura programa una edició híbrida que combinarà activitats presencials i virtuals durant el mes de novembre.

 

Les propostes culturals s’han programat durant tot el mes de novembre amb motiu de la cinquena edició del Som Cultura, campanya promocional impulsada pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona.

 

Som Cultura és el mes de les experiències culturals a la Costa Brava i el Pirineu de Girona, i enguany arriba a la cinquena edició amb una seixantena de propostes. El festival ofereix una selecció d’activitats especials per redescobrir l’àmplia oferta cultural, patrimonial i artística de les comarques gironines.

 

Entre les propostes virtuals destaquen «Els museus a casa», amb una quinzena de tallers familiars que els museus gironins oferiran a través de diverses plataformes digitals, i la retransmissió en directe de visites guiades per descobrir el patrimoni gironí.

 

En aquesta edició, el festival presenta una programació híbrida que combina les activitats presencials i a distància. Aquesta combinació de propostes té per objectiu assegurar la celebració de l’esdeveniment sigui quina sigui la situació sanitària del territori durant el mes de novembre, i alhora permet explorar noves fórmules digitals per difondre l’oferta cultural gironina.

 


 

Què hi podem fer en família...

 

Els museus a casa

 

Destaquem la celebració de la proposta «Els museus a casa», organitzada per la Xarxa Territorial de Museus de les Comarques de Girona. Una trentena d’equipaments gironins oferiran, al llarg del mes de novembre, càpsules de vídeos amb tallers infantils que es difondran a través de diverses plataformes digitals i del web del Som Cultura. Aquesta activitat substitueix la proposta presencial «Els museus surten al carrer», que enguany no es durà a terme per precaució en tractar-se d’una activitat que cada any reuneix més de cinc-cents participants de diferents municipis, principalment nens i les seves famílies.

 

 

Des de casa, els nens i nenes i les seves famílies podran fer tota mena de tallers com ara fabricar una cambra obscura (Museu del Cinema); crear un mosaic romà (MAC Girona); aprendre a fer nusos mariners (Museu de la Pesca de Palamós); construir una rèplica del Castell del Montgrí (Museu de la Mediterrània) o del Tarlà de Girona (Museu d'Història de Girona), així com altres tallers de gravats (Museu d'Art de Girona), vitralls (Catedral de Girona) o cistelleria (Mac Ullastret), entre altres.

 


 

Llegendes de mar i muntanya

 

Vols conèixer diferents llegendes de les comarques gironines? Som Cultura oferirà durant el mes de novembre càpsules de vídeo amb llegendes de Ripoll, Girona i Palafrugell que ens aproparan a històries que són part del patrimoni cultural i popular del territori. 

 

 


 

Programació del Som Cultura presencials

 

Jocs de misteri

 

  • Buscar les pistes que va deixar el pirata Barba-rossa al Castell de la Trinitat de Roses
  • Esbrinar els enigmes que s'amaguen en una caixa a Sant Joan de les Abadesses
  • Participar en un scape urbà a Palafrugell
  • Empúries: els enigmes del diari

 

Aquestes són alguns dels jocs de misteri que planteja el festival per conèixer el patrimoni a través d'activitats molts participatives i lúdiques. 

 

 


 

 

La natura de la Vall de Sant Daniel de Girona

 

Girona Guide Services / 07.11.20

 

La vall ombrívola, el plaer de contemplar la natura que ens envolta amb gran diversitat d’espècies que ens ajuden a entendre la natura i l’ús que l’home n’ha fet. Una vall tan fèrtil que al segle XI s’hi va instal.lar un monestir benedictí femení.

 

A través d'una visita guiada descobrireu aquests i altres secrets d'aquest espai natural en una activitat a l'aire lliure. 

 

*L’activitat ofereix un 20% de descompte als participants amb Carnet Jove.

 

+ INFORMACIÓ

 


 

Mrs Stone i el tresor del monestir

 

Agència Catalana del Patrimoni Cultural / 07.11.20

 

Diuen que quan els monjos van marxar de Sant Pere de Rodes van deixar-hi amagats mil tresors i riqueses. O com a mínim, això és el que li han dit a Mrs Stone, una intrèpida viatgera que volta el món buscant aventures. Però els monjos van amagar molt bé els seus tresors i no serà fàcil seguir-ne la pista… Ajudeu a Mrs Stone a trobar els tresors i descobriu Sant Pere de Rodes en una aventura per tota la família!

 

+ INFORMACIÓ

 


 

Visita teatralitzada a Peralada. Cendres, cèntims i celebracions

 

Ajuntament de Peralada / 21.11.20

 

El 1285 Peralada és cremada per l’arribada de Felip l’Ardit i la defensa de Pere III el Gran. Ramon Muntaner, un dels cronistes catalans, ens ho explica a la seva manera. Explica també com certs personatges històrics ho van viure, com Na Mercadera. La seva reconstrucció va portar a la Peralada actual però no va ser gens fàcil reconstruir des de les cendres, sense diners amb un poble i una societat devastada. Com s’ho van fer?

 

+ INFORMACIÓ

 


 

 

Hostalric medieval amb tast salat

 

Turisme Hostalric / 14.11.20

 

Visita guiada que us permetrà conèixer i recórrer el recinte medieval d’Hostalric: passejar per la muralla, pujar a les torres medievals, conèixer les llegendes amagades entre les pedres…

 

La visita acaba a la Domus-Can Llensa, seu de l’Oficina de Turisme, amb un tast salat final amb unes vistes privilegiades del castell d’Hostalric, les hortes medievals i del propi recinte medieval.

 

*L’activitat ofereix un 20% de descompte als participants que tinguin carnet jove.

 

+ INFORMACIÓ