XICS GASTRONÒMIC 2019

Arriba la quarta edició de Xics Gastronòmic, la Quinzena Gastronòmica Infantil de Castell-Platja d’Aro i S’Agaró, del 18 de maig al 9 juny de 2019, amb l’objectiu de difondre entre infants i famílies la importància dels aliments en relació amb la salut en general per prevenir l’obesitat i altres malalties.
Organitzat per AROimpulsa de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro, també té com a objectiu posar en valor el menjar de qualitat -nutritiu, pròxim i casolà- que a més a més ajuda a prevenir la desaparició de tradicions alimentàries locals i a lluitar contra la falta d’interès general per la nutrició i les conseqüències de les opcions alimentàries. El Xics Gastronòmic tindrà lloc del 18 de maig al 9 de juny a Castell-Platja d’Aro i S’Agaró, i ens presenta tres eixos perquè els menuts s’hi llepin els dits: 1. Campanya gastronòmica amb menús infantils a 13 restaurants. 2. Tallers i xerrades d’alimentació als centres educatius del municipi. 3. Programa d’activitats lúdiques i d’animació. Enguany com a novetat s’ha editat la guia Aplica’t per a la prevenció de lesions infantils que es distribuirà entre els participants en les activitats programades; i simultàniament, durant tots els dies la Biblioteca Mercè Rodoreda haurà preparat una selecció de llibres sobre salut i alimentació infantil.
 

CAMPANYA GASTRONÒMICA MENÚ INFANTIL SALUDABLE

Del 18 de maig al 9 de juny de 2019, els restaurants de Castell-Platja d’Aro i S’agaró que participen en les jornades gastronòmiques ‘Xics Gastronòmic’ ofereixen un menú infantil saludable amb una oferta diferent i atractiva.

Els restaurants preparen el menú seguint la guia per a restauradors i famílies elaborada per la Fundació Alícia per a Xics Gastronòmic per potenciar la cuina saludable i els productes de proximitat com a valors diferencials i d’atracció gastronòmica.

>>> Feu un cop d’ull als restaurants participants!


ELS TALLERS I LES ACTIVITATS

/// Dissabte 18 de maig

Espectacle divulgatiu-teatral: A dues bandes 11:30 am – 1:00 pm · Centre Cívic Vicenç Bou - aula Platja d’Aro Motivar a les famílies a menjar millor, motivar gaudint. Dia del Joc i la Família 16.30-20.30 h · Plaça del Mil·lenari · Platja d’Aro Tota la informació la trobareu en aquest enllaç: DIA DEL JOC [separator type="thin"]

/// Dissabte 25 de maig

Xerrada sobre salut i alimentació infantil: APLICA’T 11:00 am – 1:00 pm · Sala d'actes Ajuntament Platja d'Aro Xerrada, a càrrec de Carlos González, Julio Basulto, Pepe Serrano i Carlos Casabona Debat obert on es tractaran els temes més actuals sobre salut i alimentació infantil. Presentació de la nova guia APLICA’T: Ajudem a Prevenir Lesions Infantils a Casa i A Tot arreu. (Guia per a la prevenció de lesions infantils.)   Festa Xics Gastronòmic a S’Agaró 5:30 pm – 7:30 pm · Plaça Sant Pol · S'Agaró Celebra amb nosaltres la festa xics amb dinamització infantil i un berenar gratuït saludable. Activitat familiar Soy La Fiesta Taller prepara un berenar saludable i variat, a càrrec de Verd & Frui

[separator type="thin"]

/// Diumenge 26 de maig

Ruta de les fonts amb pícnic saludable 10:30 am – 1:30 pm · Plaça Poeta Sitjà · Castell d'Aror Passejada guiada amb taller de cuina infantil gratuït. Prepara el teu pícnic i visita d’aquest paratge natural. La ruta té una duració total de 2 hores aproximadament, cal portar calçat i roba adequada. Infants a partir de 7 anys. Places limitades.   Festa Xics Gastronòmic a S’Agaró 5:30 pm – 7:30 pm · Plaça Sant Pol · S'Agaró · Celebra amb nosaltres la festa xics amb dinamització infantil i un berenar gratuït saludable. · Activitat familiar Soy La Fiesta · Taller prepara un berenar saludable i variat, a càrrec de Verd & Frui [separator type="thin"]

/// Dissabte 1 de juny

Taller de cuina saludable i energètica per a tota la família 11 h · Casa Lila · Platja d’Aro Xerrada, a càrrec de Moira Galo, bioquímica i consultora macrobiòtica, Esther López, xef de cuina saludable, especialitat en cuina macrobiòtica i saludable. L’espai disposa d’una zona de joc adaptada per als infants. Places limitades. Cloenda Xics Gastronòmic 17-20 h · Plaça Poeta Sitjà · Castell d’Aro  Tots els infants poden participar gratuïtament a tallers i preparar sucs, fruita fresca... Un berenar fantàstic! 17.30-18.15 h Taller de cuina 1 Les magdalenes de fruita 18.30-19.15 h Taller de cuina 2 La coca de vidre Places limitades *Durant tota la quinzena, selecció de llibres sobre alimentació infantil a la Biblioteca Mercè Rodoreda Platja d’Aro.

>>> Les reserves dels tallers les podeu fer AQUÍ


>>> TOT EL REFERENT AL XICS GASTRONÒMIC 2019, AQUÍ!