2021: Adéu al plàstic

2021: L’any que vam dir adéu al plàstic

No és estrany fer propòsits cada vegada que encetem una nova etapa. L’inici d’any no en sol ser cap excepció. Durant el 2020, des de tipspelstips, hem intentat donar petites estratègies per viure de manera més sostenible, i per tant, de manera més ètica.


Ara que comencem l’any volem animar-vos a anar més enllà. Segurament, si feu l’exercici de pensar quin tipus de residus genereu més a les vostres llars, de seguida us apareix al cap el contenidor groc ple de plàstics.

Com hem explicat en altres ocasions, malauradament, el sistema productiu actual fomenta l’ús exagerat d’aquest material, el qual és molt perjudicial pel medi ambient, tant en la seva producció com durant els processos en què s’intenta reciclar-lo.

Així doncs, hauria de ser cosa del consumidor intentar optar per productes lliures de plàstic per aconseguir generar un canvi en la cadena de producció. Pensem fermament que si el comerciant detecta una demanada creixenet per part del consumidor sobre disminuir l’ús de plàstic, aquest acabarà fent petits canvis, doncs en serà una demanada social. 

Nosaltres us donem una sèrie de consells que pensem que han de ser claus en totes les llars:

  • comprar a granel
  • dur els vostres envasos
  • optar per productes recarregables, etc.

Una cosa molt important és no intentar fer tots els canvis a la vegada, ja que això ens pot generar frustració. Poc a poc i bona lletra. 

Als petits de la casa, com sempre, els hi podem donar una mica de responsabilitat. Els podem fer els encarregats d’algun producte, per exemple: poden tenir la tasca d’avisar a casa quan el sabó de la roba s’està acabant, així, amb planificació podrem anar-lo a reomplir i no generarem més envasos.

Entre totes i tots fem que aquest 2021 sigui lliure de plàstic


Irene, Laia, Júlia
TIPS pelstips