Què hi ha a casa nostra?

Què hi ha a casa nostra?

És habitual que els petits de la casa estiguin acostumats a tenir allò que necessiten al seu abast. Sovint, doncs, no ens preguntem quin camí ha fet un determinat objecte fins a arribar a les nostres mans. Tampoc és habitual analitzar quins recursos es deuen haver destinat a la seva elaboració i fabricació. 


Ara bé, des de Tipspelstips, creiem que és indispensable transmetre aquest coneixement als més menuts. D'aquesta manera, aconseguirem que valorin i respectin molt més l'entorn.

A través d'un petit joc, ràpid i senzill, podem aconseguir aquest repte a casa nostra. Podem escollir a l'atzar qualsevol objecte de casa i preguntar-nos: De què està fet?

Un exemple ràpid i fàcil podria ser una taula de fusta.

  • Podem fer adonar als petits que aquella fusta es deu haver extret d'un bosc.
  • Ara bé, per tal de poder extreure fusta d'un bosc cal que prèviament existeixi un terreny on hi puguin créixer les llavors.
  • Per tal que les llavors germinin necessitem que plogui.
  • Una vegada tenim la fusta que necessitem, caldrà que alguna persona l'extregui i la transformi en una taula.
  • Aquest procés de creació utilitzarà, segurament, recursos energètics.
  • A més, la taula ha d'arribar a casa nostra, i això implicarà un transport que ,segons d'on vingui, generarà més o menys contaminants.

Aquesta petit pràctica que pot semblar absurda pot obrir els ulls als nens i transformar-los, poc a poc, en consumidors responsables i conscients.

Un gran repte!


Irene, Laia, Júlia
TIPS pelstips