Renaturalitzar el món

Renaturalitzar: tornar a posar la natura al seu lloc, retornar el component silvestre que pertany a l’entorn.

Aquest mot significa que l’espècie humana, amb la seva manera de viure ha desplaçat i eliminat la natura dels llocs on habitava.

Sense voler-ne ser conscients, els humans hem convertit tapissos verds en ciment i ara, ens trobem al davant d’una crisi ecològica sense precedents:

El futur de la humanitat passa per retornar al planeta el seu vestuari inicial.

Algunes de les campanyes que es porten a terme per assolir els objectius de sostenibilitat de cara el 2030 fan servir la paraula renaturalitzar. És a dir, d’entre les moltes accions que cal fer de manera urgent per combatre el canvi climàtic, una d’elles és renaturalitzar el món.

Els paratges naturals ofereixen, sense massa costos, la possibilitat de mitigar els efectes del canvi climàtic.

Un repte interessant això de tornar empoderar el nostre planeta! I com sempre, a petita escala què hi podem fer? Des de tipspelstips animem a totes les famílies a omplir els balcons i els espais dels quals es disposi de vegetació autòctona.

És una activitat que podem fer amb els petits de la casa i de ben segur que els agradarà ser els responsables de cuidar el seu petit bosc.

Una altra cosa que hem de fer, com a societat, és exigir als nostres Ajuntaments que apostin per convertir la ciutat en mosaics verds,  hi fa falta molta més natura, per tant és la nostra obligació fer-los conscients d’aquesta necessitat. 

Aquest estiu, doncs, us animem a portar petits trossets de natura en aquesta Terra que tant ho necessita. 


Irene, Laia, Júlia
TIPS pelstips