Un joc: el reciclatge

Un joc: el reciclatge

Un dels reptes d’aquesta dècada ha de ser combatre la crisi climàtica i ecològica que ens afecta a totes i a tots directament. És evident que les accions globals han de ser aquelles que ajudin a encarar aquesta seriosa problemàtica amb la magnitud que es mereix.


Ara bé, seria un error pensar que les accions a nivell individual no serveixen per res. Per aquest motiu, des de Tipspelstips, us animem a intentar minimitzar al màxim els residus que es generen a la llar.

Una manera d’influir als petits de la casa i de fer-los adonar de la quantitat de productes de rebuig que generem és encarar el reciclatge a la llar com una mena de joc.

Proposem que cadascú de casa s’encarregui d’un tipus de residu.

  • Per exemple, es podria fer parar atenció al plàstic que es genera al llarg d’una setmana i llavors, amb l’ajuda dels adults extrapolar aquesta quantitat al llarg del mes o fins i tot de l’any. Una vegada analitzada la situació en què es troba cada casa, podem valorar si som bons o mals consumidors.
  • El plàstic, per anar bé, hauria de ser un producte que no es generés gairebé a casa o que aparegués en molt poca quantitat. Una vegada explorada la situació inicial podem encarregar als petits de la casa que ens ajudin a buscar alternatives a productes que fins ara hem consumit.
  • El següent mes, podem fer una comparativa per veure si hem generat més o menys residus.

Una qüestió important és no desesperar-se i anar fent canvis poc a poc, si volem disminuir de manera brusca els residus que generem a casa és possible que no ho aconseguim.

Cal marcar-se reptes realistes i no proposar-ne de nous fins que no tinguem els anteriors molt ben interioritzats. 

Sempre amb la natura al cor!


Irene, Laia, Júlia
TIPS pelstips