Tarlà

GironaCultura no s’atura! Treballen per continuar oferint-vos activitats i recursos virtuals per fer des de casa.


 

 

App de la Llegenda del Tarlà

 

La Llegenda del Tarlà, és un conte interactiu basat en la història d'una de les figures més típiques de Girona.

 

Amb aquest conte, els nens descobriran una de les llegendes de Girona més popular i representativa. La llegenda narra la història del Tarlà, un personatge que durant l’epidèmia de la Pesta Negra que va patir la ciutat de Girona, es dedicava a fer tombarelles i a explicar rondalles als veïns del carrer de l’Argenteria per animar-los i entretenir-los. El carrer de l’Argenteria fou un dels més afectats per la malaltia i els veïns estaven totalment aïllats en quarantena.

 

És una App gratuïta només disponible a App Store per a Iphone i iPad, creada per ERAM , gràcies al suport d'un ajut KREAS de l'Ajuntament de Girona.

 

 


 

https://youtu.be/fRbdz6zqOC4

 

Fem un Tarlà!

 

Taller

 

Enguany el Tarlà també es troba confinat i no el podrem veure fent tombarelles al carrer de l’Argenteria. Per això, Clara Oliveras, professora de l'emaXics, ens proposa a tots el repte de construir el nostre particular Tarlà. El podem fer semblant al que tenim a Girona o inventat, diferent, actualitzat, modernitzat… Penseu que és un personatge divertit i que fa riure, per tant ha d’anar vestit de manera una mica estrafolària.

 

 


 

https://youtu.be/mwgWL9Mxiu0

 

Festes de Primavera de la Rambla i Argenteria

 

Auca | Llegenda | App

 

El mes d’abril ens obliga a fer una pausa en la descripció dels capgrossos de la ciutat. És el mes de les Festes de Primavera. L’abril, quan a la rambla de la Llibertat es dona cita el major nombre de llibres i roses, al bell mig del carrer de l’Argenteria, apareix any rere any la figura que representa un dels personatges més carismàtics de la ciutat, el Tarlà.

 

 


 

 

Festes de Primavera de la Rambla i Argenteria

 

Recursos per viure la tradició a casa

 

Al carrer de l’Argenteria, apareix any rere any la figura que representa un dels personatges més carismàtics de la ciutat: el Tarlà. Durant un greu episodi de pesta, es va confinar aquest carrer perquè no s’estengués l'epidemia. Per combatre l'avorriment, un veí va començar a fer tombarelles i acrobàcies per divertir els confinats. Per recordar-lo, es va construir un ninot que imitava les acrobàcies i facècies d'aquell bon veí que va fer pujar l'ànim de tothom en aquells moments difícils.