Temps de Flors

Premses de flors que ens connecten amb el món natural

Temps de Flors és un dels esdeveniments més esperats de l'any a la ciutat de Girona. Cada any, aquesta festa transforma la ciutat en un espectacle visual de colors i olors, amb una gran quantitat de flors i decoracions que engalanen els carrers, les places i els monuments. Per als més petits és una oportunitat única per a descobrir i explorar la bellesa de la natura, mentre gaudeixen d'activitats i tallers relacionats amb aquesta gran festa.

No és d'estranyar que després d'aquests dies els menuts de casa us facin preguntes sobre flors, natura, paisatges que han descobert... i fins i tot comenci la seva curiositat per recol·lectar i conservar diferents espècies florals.

Les premses de flors són eines meravelloses que permeten als nens i nenes explorar i connectar amb el món natural que els envolta. Són fàcils d'utilitzar, i tota la família pot gaudir d'una gran varietat d'aventures i descobriments amb elles.

Hi ha molts beneficis que aquestes eines ofereixen als més petits. Aquí us presentem algunes idees per inspirar-vos a experimentar amb premses de flors i descobrir tots els seus beneficis:

  • Fomenta l'exploració del món natural: quan els nens i nenes fan servir premses de flors, s'animen a sortir i explorar el món natural que els envolta. Poden recollir diferents mostres de plantes i aprendre sobre les seves característiques i noms. Això no només fomenta la seva curiositat i amor per la natura, sinó que també els ajuda a comprendre millor el seu entorn i a descobrir nous espais naturals.
  • Fomenta l'atenció i la paciència: aprenen a ser pacients i a esperar que les seves mostres s'assequin abans de poder emprar-les. Això els ajuda a desenvolupar la seva capacitat per a ser pacient i esperar el seu torn, qualitats que poden ser molt útils en altres àrees de la vida.
  • Pot ser una eina terapèutica: aquest contacte amb la natura ajuda a relaxar-se i a centrar-se en el moment present, ajudant a reduir l'estrès i l'ansietat.
  • Fomenta la creativitat: Una vegada que les mostres estan assecades, es poden fer servir per a infinitat de creacions artístiques, des de quadres fins a collarets. Això no només fomenta la seva creativitat, sinó que també els ajuda a desenvolupar les seves habilitats artístiques a través de materials naturals.
  • Ajuda a connectar amb altres cultures: Les premses de flors són una eina popular en moltes cultures al voltant del món, i podeu aprofitar per fer-los descobrir, per exemple, les diferents maneres en què les cultures de tot el món han utilitzat aquesta eina per a connectar amb la natura i crear art.

Ja ho veieu famílies! Les premses de flors són una eina excel·lent per als nens i nenes que estan interessats en la natura, l'art i la creativitat. I no només són divertides i educatives, sinó que també poden ser una eina terapèutica i ajudar als nens i nenes a desenvolupar les seves habilitats socials i emocionals. A més, són una eina perfecta per a fer activitats en família o amb amics, ja que promouen la cooperació i la creativitat col·lectiva. Així que, si encara no heu provat d'utilitzar-les amb els vostres fills o alumnes, animeu-vos a fer-ho i descobrireu totes les meravelles que el món natural us pot oferir.

Sempre,
#ajoclent

Míriam Asturias
@ajoclent