Un estiu ple d’opcions per conèixer la natura

Arriba l’estiu i les vacances i tots tenim ganes de sortir a fora. A uns ens agrada més la muntanya, i als altres ens agrada més el mar. Però a tots i totes ens agrada passar bones estones gaudint de la natura. Però com ens hi relacionem? I com la compartim amb la nostra mainada?

 

Creiem que és important fer entendre als nostres fills i filles que la natura no és un escenari on anar a fer-hi activitat varies o a fer una foto... La natura és casa nostra i forma part de nosaltres.

Les plantes ens regalen l’oxigen per poder respirar, però és que a més ens ofereixen ombra i també humitat. Els animals formen part de xarxes que fan que tot estigui equilibrat. Tot està relacionat i nosaltres també en formem part, i necessitem l’aire net, però també necessitem menjar plantes, fruites, carn, peix, ous…

No cal conèixer o recordar tots els noms de les plantes i els animals. Cal que entenguem la seva importància i aquests equilibris i relacions que fan que el nostre planeta sigui tan i tan especial. Hem de poder transmetre i compartir la joia de la vida i connectar amb els altres éssers vius, els nostres companys de viatge.

Per descobrir aquestes relacions, les plantes, els animals o els paisatges hi ha molts espais naturals protegits, i alguns municipis que proposen activitats guiades, com tallers, itineraris de descoberta, contes... Val la pena dedicar una estona a fer una bona recerca i decidir prèviament quina de les activitats ens sembla que agradarà a la família. A internet, als allotjaments i a les oficines de turisme ens oferiran opcions. Podem prioritzar els nostres interessos i així conèixer millor el lloc on estem de vacances, o descobrir un indret natural a prop de casa o de la nostra comarca fins ara desconegut.

Aquestes activitats cada cop són més imaginatives, interessants i alhora educatives. Totes estan plantejades per fer gaudir a les famílies i per sensibilitzar. També és interessant perquè és un lloc per conèixer altres famílies que segurament tenen la mateixa sensibilitat, per socialitzar-se amb altra mainada. I qui sap, potser d’allà en sorgeix una amistat que durarà per tota la vida.

Siguem oberts de ment, siguem curiosos i deixem-nos ensenyar, siguem positius i transmetem-ho a la nostra família. Descobrir els tresors de la natura, també de vacances, i contagiar l’alegria de viure, és un dels millors regals que podem fer als nostres aquest estiu.

 

Estel, Alba i Marcel
L'Equip de Gisfera