Pancakes

A la majoria de nens els encanta potinejar a la cuina, des de ben petits, la curiositat per tocar, tastar, olorar... la cuina els ofereix una infinitat de possibilitats de joc, aprenentatge, diversió, imaginació, concentració.

Evidentment hem d’anar adaptant allò que poden fer segons l’edat, és evident que a un nen d’entre 1 i 3 anys estarà molt limitada: podrà remenar, ajudar-te a posar les coses al bol, tallar aliments tous (amb ganivets adaptats a la seva edat, de plàstic o amb serreta gruixuda)... i a poc a poc, les seves capacitats aniran augmentant i la seva independència també.

La recepta d’avui és molt fàcil, la poden fer els nens pràcticament sense ajuda, només a l’hora de controlar el foc, segons l’edat necessitaran ajuda o només supervisió.

Els pancakes o tortites americanes, als Estats Units es mengen amb una mica de mantega i xarop d’auró (maple syrup) que és tradicional del Canadà (la fulla de l’Auró és el seu símbol nacional) i de la zona Nova Anglaterra als Estats Units. Però admeten tantes variants com vulguem, poden tenir acompanyaments dolços, salats, o també es poden afegir ingredients a la massa, com xips de xocolata, nabius, poma ratllada, nous... aquí és on podeu deixar que els nens experimentin. També podeu separar la massa en dos o tres bols i afegir-hi colorant alimentari i fer-les de colors.

INGREDIENTS (per a 8-10 pancakes):

  • 1 ou
  • 120 g de farina de blat
  • 200 ml de llet entera
  • 30 ml d’oli d’oliva suau
  • 20 g de sucre
  • 15 g de llevat químic (tipus Royal)
  • 2,5 g de sal
  • 5 g de canyella en pols (opcional)

SOM-HI!

  1. Primer barregem tots els ingredients secs (farina, sucre, llevat, sal i canyella).
  2. Després afegim la resta d’ingredients i ho barregem bé fins que no quedin grumolls (ens podem ajudar d’una batedora).
  3. Posem unes gotes d’oli en una paella i amb un tros de paper absorbent l’escampem. Quan la paella sigui calenta hi anem posant petites quantitats de la massa (2/3 cullerades).
  4. Quan la massa comenci a fer bombolles, amb l’ajuda d’una espàtula li donem la volta, ho deixem un moment fins que comenci a agafar color i ja les podem retirar.

Nosaltres avui hi hem posat per sobre xocolata desfeta, mantega d’ametlles torrades, uns trossets de plàtan i una mica de caramel salat. I vosaltres, amb què les acompanyareu?

Anna Casals Xef