Festival Còmic de Figueres

El Festival Còmic de Figueres és un esdeveniment ideat per a fer de Figueres millor ciutat i del món, un lloc millor.

 

Es tracta d’una programació basada en les arts escèniques però oberta a tot tipus de propostes que tinguin el bon humor, la comèdia i l’alegria de viure com a leitmotiv.

 

 

Edició rere edició han aconseguit acostar un bon grapat d'humoristes de primer nivell al públic i presentar les activitats més variades: cinema, xerrades, cursets de formació, concursos, sessions de risoteràpia i ioga del riure... Una molt bona oferta cultural i lúdica pels de casa i els de fora. Una immillorable entrada a la primavera.

 

 

#QuinzeSonQuinze

 

Aquest any se celebra la 15a edició. I per aixó cal la il·lusió dels temeraris, una ciutat que s’ho cregui i un públic que hi participi.

 

Quinze anys sense fer llufa s’han de celebrar. Tornen 3 espectacles imprescindibles dels primers temps, torna Humor de Micro, parem l’orella als podcasts; la Plaça Catalunya, la Rambla i els carrers de la ciutat tornaran a vibrar amb els artistes més divertits, més activitats paral·leles que mai i una segona edició del Concurs de Vídeos i Mems Humorístics disposada a premiar de nou el millor talent. Passa el temps i el bon humor es manté intacte.

 


 


 

Us destaquem tots els espectacles per a públic familiar:

 

aaAhh Bibi

Julien Cottereau (França)

ESTRENA A CATALUNYA

Divendres, 15 d'abril, 19 h
Lloc Teatre El Jardí
15,00 € / 7,50 € (-15 anys)

 

Espectacle IMPRESCINDIBLE. Artista FORA DE SÈRIE. Figueres encara no ha oblidat la seva darrera obra (mestra) «Imagine-toi». Torna Julien Cottereau, un actor francès guardonat amb els premis teatrals més importants del seu país (Molière, Beaumarchais, SACD), mim-clown principal de l’espectacle Saltimbanco del Cirque du Soleil.

 

«aaAhh Bibi» és la història d’un home que entra en un circ abandonat a la recerca del seu avi, antic pallasso d’aquest circ. Com sempre en Cottereau, una gran i emotiva història sense paraules, un joc amb el públic basat aquest cop en la transmissió generacional i la memòria dels éssers estimats. Un gran homenatge al circ tradicional.

 


 

Zic-Zag!

Joseph Collard (Bèlgica)

ESPECIAL ANIVERSARI

Divendres, 15 d'abril, 21 h
Lloc Sala La Cate
15,00 € o abonament

 

Joseph Collard va visitar Figueres l’any 2011. Onze anys més tard torna amb Zic-Zag dins de la programació especial d’aniversari. Aquest comediant belga és un gat molt vell dels escenaris, un tipus d’artista únic. El 1984 fundava el duet còmic Les Founambules. Durant uns anys també havia format part del repartiment de l'espectacle Ovo del Cirque du Soleil.

 

Zic-Zag és un solo, una exhibició d'humor visual, un conte sense paraules on el protagonista explica la seva trajectòria com a mim. És una ziga-zaga enmig de les més increïbles situacions, un conjunt d'esquetxos que provoca somriures i riallades. Una cara elàstica i un jersei de rombes: als grans mestres els cal molt poc.

 


 

Joana d'Arcghhh

Gardi Hutter (Suïssa)

ESPECIAL ANIVERSARI

Dissabte, 16 d'abril, 19 h
Lloc Sala La Cate
15,00 € / 7,50 € (-15 anys)

 

Potser estem parlant de la pallassa més reconeguda internacionalment. Aquesta infatigable artista suïssa és tota una institució, una pionera que arrenca dels anys 80. Sensible, grotesca, absurda, una dona per a la qual la comicitat té a veure amb la llibertat: riure's de si mateixa per a superar els propis límits. Les seves històries són paràboles del món actual.

 

Un nas vermell, una perruca groga i un llibre de Joana d’Arc; una bugadera esbojarrada que s’inspira en les grans accions de la seva heroïna preferida. La seva bugaderia transformada en un gran camp de batalla. Com tots els clowns, la Gardi és dolça i cruel alhora, estúpida i intel·ligent. Grans solucions per als problemes més trivials. Lliçons de vida!

 

Espectacles familiars estrella a preu especial 15è aniversari! 15€ els adults i menors de 15 anys a 7’5€.

 


 

Hula Hoopla

Julot Cousins (França)

Divendres, 15 d'abril, 12 i 16 h
Dissabte 16 d'abril, 12 i 16 h

Lloc Rambla
Gratuït

 

Alto! Estem parlant d’un clàssic: Julot Cousins és un acròbata que va començar als anys vuitanta. Duu més de quaranta anys desafiant perillosament la gravetat. És l’home entre el cel i la terra, la derrota total del vertigen, l’emoció pura. Ha passat pels circs, cabarets i festivals de més de 60 països.

 

«Hula Hoopla» és un número acrobàtic damunt d’un pal oscil·lant de nou metres d’alçada. Fa feredat! És l’emoció del circ sense el circ, un home ardit que balandreja damunt del públic, hula hoops volant a ritme de la música, un fascinant ai al cor, l’excusa perfecta per a passar una breu estona mirant les musaranyes.

 


 

THE ONE & the one

Anna de Lirium (Àustria), Colette Gomette (França)

Divendres, 15 d'abril, 17 h
Lloc Plaça Catalunya
Gratuït

 

Una es pensa que és més intel·ligent que l’altra; l’altra, va i s’ho creu. Una té la grandària, l’altra, la velocitat. Una és dolça i afectuosa, l’altra, esquerpa com una griva. Sempre estan com gat i gos. Representen el bonic equilibri de forces entre personalitats complementàries. Un espectacle tot terreny fet de números independents, tots de fart de riure.

 

Hélène Gustin (França) y Tanja Simma (Àustria) són dues còmiques solistes, mestres del clown que van trobar-se en escena per primer cop l’any 2014 al Brasil. Des de llavors han passejat la seva complicitat arreu del món. Un alegre missatge de tolerància, amistat i diversitat que no es pot deixar passar!

 


 

Into the wild

Pina Polar (Polònia)

Dissabte, 16 d'abril, 17 h
Lloc Plaça Catalunya
Gratuït

 

Hi ha poques persones amb el seu devessall d’energia. Pot amb tot: amb nens, amb adults, amb els més graciosos i amb els més apàtics! Amb elements circenses de tota la vida (corda fluixa, ganivets, barrets, anelles…), amb una gran tècnica de clown, teatre d’objectes i teatre físic… i amb una alta capacitat d’improvisació fa que el temps passi volant i les riallades es multipliquin.

 

Pina Polar és el nom artístic d’una estudiant de filosofia nascuda al remot est de Polònia que un bon dia va descobrir el circ i va fer d’ell la seva passió. El 2010 va aterrar a Berlín i des de llavors ha anat formant-se i saltant de festival en festival. Deixeble devota de Gardi Hutter. Actualment bascula entre Alemanya i Portugal. Aprofiteu que aquest cop s’atura a mig camí!

 


 

A l'altra banda

Zanguango Teatro (País Basc)

Diumenge, 17 d'abril, 12 h
Lloc Rambla, itinerant
Gratuït

 

«A l’altra banda» va ser guardonat amb el Premi Max al Millor Espectacle de Carrer 2020. No podia ser d’altra manera: parteix d’una idea brillantíssima i se sustenta sobre els gairebé 30 anys d’ofici de Zanguango Teatro, una companyia basca que sap il·luminar sempre la part més màgica, desconcertant i divertida de la naturalesa humana.

 

Un teló portàtil va desfilant davant la vida, emmarcant les històries més amagades de la quotidianitat de places i carrers. Txubio Fernández y Miguel Garcés transformen els vianants en actors involuntaris per a delit d’un públic atrapat des del primer moment a la narració dels fets. És també una oportunitat de descobrir la Figueres més còmica i subtil.

 


 

Les zèles d'Obus

Benoît Charpe (França)

ESTRENA A CATALUNYA

Dissabte, 16 d'abril, 17 h
Lloc Plaça Catalunya
Gratuït

 

Són moltes les tècniques per a caçar mosquits, però cap de tant espaterrant i divertida com la d’Obús, un rodamon que ens transporta a un món poètic i elevat. Aquesta proposta còmica i musical presenta les piruetes més al·lucinants que es poden fer des d’un monocicle i un llit elàstic. Pur virtuosisme acompanyat de rebots, caigudes espectaculars i equilibris amb cadires.

 

En Benoît Charpe va començar de ben jove amb el monocicle, es va formar al Centre Regional de les Arts del Circ de Chambéry, Art en Cirque, i a partir d’aquí ha anat participant en nombrosos projectes professionals, sempre d’alta volada i molta originalitat. «Les Zèles d’Obus» transcorre en una tarima circular amb llit elàstic interior. Sensacional!

 


 

TOILET

Cia. Karlus

ESTRENA ABSOLUTA

Diumenge, 17 d'abril, 19 h
Lloc Auditori de Caputxins
Gratuït

 

Un espectacle de clown, màgia, teatre de gest i d’objectes, sense paraules. En Waldo escriu postals a la seva mare explicant-li que és feliç amb la seva nova feina: mantenir a ratlla un vàter públic. Allà dins, immers en la quotidianitat més absoluta es reinventa a cada instant i va transformant la seva realitat a base de jugar i insuflar vida i ànima als objectes que l’envolten..

 

En Karlus Soler és un artista fet a sí mateix, un mag de pedra picada que un bon dia descobreix l’art del clown i comença a integrar-lo als seus espectacles. Inventa i fabrica la gran majoria dels seus jocs, fet que encara aporta més originalitat a la seva màgia teatralitzada. I sempre, tot, en clau d’humor. Un figuerenc surrealista amb una proposta en estrena absoluta.