Nova temporada de cinema familiar al Cinema Truffaut

Grans animacions pel públic més exigent! 

Del 29 de gener al 19 de març tornen les sessions familiars amb Le Petit Truffaut!

 
Le Petit Truffaut és un espai de cinema infantil, dedicat als més petits de la casa, pensat per oferir alternatives tant a ells com a uns pares interessats a trobar cinema de qualitat. Al mateix temps que les grans productores consoliden una hegemonia quasi exclusiva en les pel·lícules d’animació, apareixen alternatives que busquen fer-se un espai i proposar altres visions, altres històries, i altres maneres d’explicar-les.
Així, Le Petit Truffaut, pretén vetllar per a garantir que el cinema infantil per als més exigents, tingui el seu espai a la ciutat de Girona. Un espai on els nens i nenes vegin i sentin el cinema d’una manera diferent, ampliant les reduïdes -i sovint reiteratives- opcions que es troben als cinemes convencionals. Un espai en la línia del que ofereix el Cinema Truffaut amb la seva programació regular, centrant-se a ampliar mirades, preocupant-se i tenint cura del públic infantil, el públic del futur.

La programació oficial s'inicia el proper diumenge 29 de gener amb l'estrena de Yuku i la flor de l'Himàlaia, recomanada a partir dels 4 anys, que es podrà tornar a veure el diumenge 5 i 12 de febrer. Yuku, l’heroïna del film, s’adona que la música ofereix el poder de fer amistats, d’expressar els sentiments, de capgirar la tristesa i de mostrar la indignació... Amb l’ukelele que li ha entregat la seva àvia captiva tothom tocant i cantant diferents ritmes i estils musicals i encomana el desig i les ganes de ballar. Entre altres premis ha rebut el Premi a la Millor Pel·lícula Infantil als Cinekids Awards (2022).

El diumenge 19 i 26 de febrer s'estrenarà El noi lleó, recomanada per a infants a partir de 7 anys. La dansa del lleó és una tradició molt important a les celebracions de l’Any Nou xinès i en molts altres esdeveniments culturals destacables de la cultura xinesa, una de les més antigues del món. El valent lleó representa la força i el coratge, gràcies als quals es diu que la dansa aporta riquesa i felicitat. I és aquest ball tradicional xinès el que ha captivat al jove Yuen, que ja des de ben petit anava amb els pares a veure la dansa del lleó. Aquesta petita joia de l'animació xinesa va guanyar el Premi del públic i el de la crítica al Festival Nits de cinema oriental de Vic (2022). 

Els diumenges 5, 12 i 19 de març estaran dedicats als més menuts de la casa (+3 anys) amb el passi de Bill i Janet i altres cròniques marcianes. Un programa sobre marcians i naus espacials que ens ensenyarà a treballar la tolerància i l’acceptació de la diversitat.

Més información i venda d’entrades