PASSEJADES, RUTES I CAMINS

L’entorn natural de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró, està configurat a l’interior per la basant més mediterrània del Massís de Les Gavarres i per una façana marítima on destaca la omnipresència de la Platja Gran que conviu amb harmonia amb Cala Rovira, Sa Conca o altres petits racons envoltats de pins i roques que abracen el mar i que donen sentit real als mots Costa Brava.


Per descobrir-ho de primera mà, esdevé ideal el conjunt d’itineraris per a tots els públics recollits en una publicació de l’Oficina de Turisme o la seva versió en el lloc web i aplicació per a dispositius mòbils (iOS o Android) Natura Local.

Si voleu descobrir més possibilitats per caminar, córrer o pedalejar per Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró, no us perdeu el lloc web Wikiloc o la seva versió en aplicació per a dispositius mòbils (Android i iOS) Wikiloc Navegació Outdoor GPS, on també podreu descarregar-vos la ruta prèviament o bé seguir-ne les indicacions en directe.

Si cerqueu amb la paraula “FemEsport365” hi trobareu desenes de rutes variades en distància, desnivell i grau de dificultat. Des dels itineraris més populars fins a la descoberta de nous corriols entre els nostres boscos mediterranis: Font del Gat, Roques Martines, Puig Pinell i Punta Prima, Resclosa del Molí…


Escultures urbanes de Platja d’Aro

Circular · fàcil · 1 h · 8 m de pendent · 3’8 km · a peu o en bicicleta

Un itinerari per descobrir art modern a peu de carrer. Disset peces elaborades per diversos artistes -Teresa Riba, Rosa Serra o Antoni Delgado- que embelleixen espais públics de la ciutat (giratoris, places i jardins), i que culmina amb un passeig pel Parc dels Estanys, un parc urbà escenari, any rere any, d’exposicions d’escultura de gran forma a cel obert.


Itinerari de Fanals

Circular · dificultat mitjana · 3 h 20 minuts · 524 m pendent · 13’4 km · a peu

Caminada que ens durà muntanya amunt visitant les esglésies de Santa Maria de Fanals i Fanals d’Amunt (orígens primerencs de la població) i gaudint de plantacions d’eucaliptus, pinedes i alzinars fins al paratge de l’antiga ermita de Vallvanera. Una excursió per copsar els canvis en els usos del sòl que s’han produït a la Costa Brava: de l’economia agrària i forestal als usos residencials, turístics i d’oci.


Els Estanys del Ridaura

Circular · fàcil · 1 h 30 minuts · 78 m de pendent · 10 km · a peu o en bicicleta

Ruta entre petits estanys, torrents i hortes a prop del mar, fins al conjunt medieval de Castell d’Aro, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional. Travessem el Parc dels Estanys, on hi fan estada fins a 250 espècies d’ocells cada any, potser veurem tortugues d’aigua a la Bassa del Dofí, observarem els conreus de les famoses faves i pèsols de la Vall d’Aro, fins arribar a la gola del Ridaura arran de mar.


Ruta de les fonts

Circular · fàcil · 1 h 30 minuts · 250 m de pendent · 5 km · a peu

Descoberta del Massís de Les Gavarres, gràcies a un itinerari que ressegueix antics camins bosquetans.Des de l’antiga estació del trenet, passegem pel nucli antic de Castell d’Aro i creuem la Vall de la Coma, perendinsar-nos en l’entorn muntanyós que esdevé el rerefons de la Costa Brava, els seus racons amagats, vistes inèdites i indrets que han inspirat literats i poetes populars.


Cales de tramuntana

Circular · fàcil · 45 minuts · 22 m de pendent · 2 km · a peu

El camí de ronda nord ressegueix un traçat antigament utilitzat per controlar les poblacions costaneres a fi d’evitar el contraban. Des de Cavall Bernat, travessem Cala Rovira i recorrerem paratges singulars entre pins, caletes i túnels entre les roques. Retornarem fins a la Vil·la de Pla de Palol, un assentament romà amb explotació agrària de cereal, oli i vi, que aprofitava el port natural de Cala Rovira.


Camí de Ronda de S’Agaró

Circular · fàcil · 1 h 35 minuts · 126 m de pendent · 6’1 km · a peu

Entre pins, cales i penya-segats es poden contemplar tots els blaus de la Mediterrània en un aparador del patrimoni geològic de la Costa Brava. Un cop creuada la platja de Sa Conca, es pot gaudir del pulmó verd de Puig Pinell i del seu mirador privilegiat sobre la badia; i darrerament travessar S’Agaró Vell, model de ciutat-jardí mediterrània d’estil noucentista, declarada Bé Cultural d’Interès Nacional.