VIU LA TARDOR EN FAMÍLIA!

VIU LA TARDOR A BANYOLES EN FAMÍLIA ! OCI, ESPORT, NATURA I CULTURA

La tardor a Banyoles és sinònim de paisatges únics, de colors i olors que desperten els sentits i d’activitats que omplen la ciutat.


Feu la volta a l’Estany a peu, en bicicleta o amb la barca Tirona.
Remeu per l’Estany amb una barqueta de rems.
Passegeu-vos per l’Estany i el Barri Vell amb el Tren Pinxo,…

© Xavier Guillén

© Sílvia Poch

També podeu fer diverses rutes de senderisme per l’espai natural que envolta l’Estany com la dels aiguamolls de la Puda i les Estunes on, a més de veure una important colònia de cigonyes que habiten a la zona tot l’any, us endinsareu al paratge fantàstic de les Estunes, ple de baumes i esquerdes de travertí, la pedra de Banyoles. I, amb una mica de sort, potser sentireu a les aloges, les dones d’aigua, que segons moltes llegendes de Banyoles, viuen en aquest indret.


Pels amants de la història, no us podeu perdre el ric patrimoni cultural que amaga la ciutat. La Plaça Major, del s. XIII, amb 40 grans arcades; la singular xarxa de recs i petits canals que travessen la ciutat i que expliquen el seu creixement econòmic a partir del moment que van ser construïts al s. IX pels monjos benedictins que la van fundar; o el Museu Darder, un dels més antics de les comarques gironines que va ser inaugurat el 1916 com a museu d’història natural i ara, a més de donar a conèixer la funció dels museus d’història natural del s. XIX, és un espai d’interpretació de l’Estany.


A més, a la tardor, Banyoles bull d’activitat firal per a tota la família.

Del 7 al 9 d’octubre la ciutat es vesteix d’època medieval per a l’Aloja, XIV Fira Medieval Fantàstica.

Del 20 al 24 d’octubre veniu a celebrar la Festa Major amb una extensa programació cultural i popular.

© Abdon Ferrer

Els dies 19 i 20 de novembre no us perdeu la Fira de Sant Martirià, la fira del món del cavall i de les races autòctones, i una de les fires ramaderes més antigues i emblemàtiques del territori.

No ho dubteu doncs i veniu a aquesta petita ciutat, al cor de la província de Girona, on trobareu la combinació perfecte entre oci, esport, natura i cultura en un entorn tranquil i proper que convertiran la vostra estada en una gran experiència.

Podeu ampliar la informació a la nostra web de.banyoles.catHi trobareu tot el que us ofereix Banyoles així com l’agenda setmanal de les activitats programades que oferim al llarg de l’any, i que aquesta tardor, pel que fa a activitats familiars es concreten amb les següents:   

  • 15 d’octubre En Blauet i el Follet
  • 16 d’octubre Viu l’experiència del paper artesanal*
  • 23 d’octubre Robatori sacríleg al monestir de Banyoles
  • 29 d’octubre Avui fem de neolítics
  • 30 d’octubre i 6 de desembre L’Abat Bonitus i les seves històries
  • 6 de novembre Filem paper. Fem paper a partir de draps*
  • 6 de novembre i 8 de desembre Investiguem els mamífers
  • 27 de novembre La llegenda del drac
  • 8 de desembre Descbrim els insectes

*Aquestes dues activitats es realitzen al Molí Paperer de La Farga d’Aram, l’únic molí paperer de les comarques gironines que elabora paper de forma totalment tradicional al costat del rec Major i que s’ubica en un antic edifici industrial que data del s. XVII


Per gaudir plenament de la vostra visita, allargueu la vostra estada a Banyoles en un dels allotjaments de la ciutat i aprofiteu les promocions vigents. Així us podreu beneficiar de visites guiades gratuïtes i descomptes en activitats.

Perquè sabeu què? Allotjar-se a Banyoles té premi!