PIRULETES DE CASTANYA AMB XOCOLATA

PIRULETES DE CASTANYA AMB XOCOLATA

Encara que no ho sembli estem a la tardor i a tocar de la castanyada. Aquella festa popular tan nostre que sempre visualitzem refugiant-nos del fred amb una bona paperina de castanyes acabades de coure al caliu, que ens reconforten. Enguany, de nou, no en fa tant de fred com en les èpoques en que s’enmarquen els contes que llegim sobre la castanyada, però això no treu que no poguem gaudir d’unes bones castanyes. Avui precisament prepararem unes castanyes que acompanyen força bé aquest temps càlid. Farem una piruletes de castanyes amb xocolata. Som-hi?

Ingredients:

  • 250 g de cobertura de xocolata (negre, amb llet o blanca)
  • 1/4 de quilo de castanyes cuites
  • Ulls de caramel (per decorar, aquests són de la marca Wilton)
  • Pals de “pinxitos”

Elaboració:

  1. Trenquem la xocolata a bocins i la posem dins un bol que pugui anar al microones.
  2. Fonem la cobertura de xocolata al microones a poca potència, a tandes de 1 minut a 600W de potència. Passat el primer minut remenem i repetim el procés fins que ens quedi ben fosa.
  3. Punxem amb els pals les castanyes ja pelades i les passem pel bol on tenim la xocolata fosa. Vigilem bé que ens quedi ben recoberta. Deixem solidificar la xocolata en uns safata amb paper sulforitzat o un silpat.
  4. A mig solidificar, amb molt de compte, col·loquem els ulls de caramel a les castanyes presionant lleugerament. Deixem reposar una estona fins que la xocolata ens quedi solidificada de nou.
I ja les teniu llestes per menjar! Unes piruletes amb un gran producte de temporada. Una altra manera de menjar castanyes, deliciosa. Ja sabeu! Durant aquests propers dies ja us podeu posar a la cuina amb els pares i començar a preparar els panellets que us vem ensenyar a fer l’any passat i aquestes piruletes de castanya i xocolata que de ben segur sorprendran als comensals de taula, el dia de la castanyada. Pares, proveu-les acompanyant el cafè… ja m’ho explicareu! ;) Bona castanyada Menuts! Nuni (cuinetes.bloks.cat)