Alimentar-nos bé per ser sostenibles


Alimentar-nos bé no només per la nostra salut sinó també per la del planeta.


Després d’aquest període tan difícil que està suposant la pandèmia de la COVID-19 ja no només ens em d’alimentar bé per la nostra salut sinó també la del planeta i les conseqüències que la sobre explotació dels recursos naturals produeix en forma de noves malalties.

Volem actuar contra el malbaratament alimentari, incidir en l’elecció dels productes que consumim (tenir consciència del que mengem i bevem).

La nostra petjada hídrica és bastant més gran que la de molts altres territoris del món. Però podem reduir-la! Ens hi ajudes?

Un 30% del que comprem acaba a les escombraries i això suposa una despesa inútil que no ajuda gens l’objectiu de reduir la PH i lluitar contra l’escalfament global antropogènic (és a dir, d’origen humà).

Consells

1) No anem a comprar amb gana i sense una llista tancada al mercat o al supermercat

2) No posem massa quantitat de menjar als plats, és preferible repetir si ens quedem amb gana

3) No hi ha segells ecològics que garanteixin que els nostres aliments tinguin menys impacte mediambiental 

4) Escollim aliments cultivats localment i de temporada

5) Evitem els aliments hiperprocessats, ja que generen molts residus (embalatges, ampolles, etc.) i solen ser productes no saludables

6) Amb la fruita madura podem fer batuts i sucs; i amb les verdures, sopes i cremes

La petjada hídrica ens indica l’aigua que s’utilitza realment per produir totes aquestes coses. I tots tenim una petjada hídrica personal relacionada amb allò que mengem, comprem i fem servir.

Per aquest 2021 proposem una nova publicació amb el títol “El món als teus peus” que consisteix en un conjunt de postals on és visualitza la petjada hídrica d’allò que consumim. A l’hora que és un element informatiu també és un element de joc dissenyat per jugar en família.


Si us interessa més el tema hi haurà una xerrada amb la posada en escena de material divulgatiu sobre “Alimentar-nos bé per ser sostenibles”.
A càrrec de Julio Basulto.
Dissabte 3 de juliol, d'11 a 13 h
Jardins de la masia Bas (al costat de la biblioteca municipal) de Platja d’Aro.
Cal reserva prèvia a: https://xicsgastronomic.com/xerrada-julio-basulto-2021/

Xics Gastronòmic