Anem al restaurant?

GUIA PER A RESTAURADORS SOBRE ALIMENTACIÓ INFANTIL QUE TOTA FAMÍLIA HAURIA DE LLEGIR.


Per a la majoria dels infants -igual que per a molts adults- anar al restaurant és una festa. Trencar la rutina, menjar en un lloc diferent i poder escollir és una cosa emocionant i fantàstica.

Evidentment és a casa on els infants han d’aprendre a menjar de tot i fer-ho correctament. Però és al restaurant on podran descobrir nous aliments i elaboracions, tot eixamplant els seus coneixements gastronòmics que a la llarga ajudaran a fomentar uns millors hàbits alimentaris. Assegu-rem-nos, doncs, que els més petits també gaudeixin d’una bona experiència quan vinguin al nostre establiment.

Des del moment en què entren per la porta fins que en tornen a sortir cal que tinguem excepcional cura d’aquests clients tan especials. Infants satisfets, mares i pares més contents.

Si parlem de menú infantil, tots sabem a què ens referim: que agradi als menuts, que sigui ràpid, econòmic i que deixi menjar tranquils als pares almenys per una estona. Segurament per això, la pasta, la pizza, l’escalopa, el pollastre i les patates fregides són les estrelles a la majoria d’ofertes dels restaurants.

De fet, un estudi recent sobre la qualitat dels menús infantils a l’estat espanyol ha constatat que un 93% no inclou mai llegums en les seves opcions, un 78% tampoc verdura i un 56% no té en consideració el peix. Evidentment si el menjar fora de casa és un fet puntual, no cal donar-hi més importància, però si això esdevé durant el període de vacances una opció diària, cal aleshores assegurar una suficient varietat i equilibri alimentari.

Davant d’aquesta monotonia i escassetat d’idees, cal doncs, repensar l’oferta per als més petits. Perquè puguin gaudir d’una experiència única al nostre establiment, perquè se sentin comensals valorats i perquè aprenguin a menjar bé imitant els seus pares. Que descobreixin coses noves, nous sabors i noves preparacions que a casa no es fan mai.

És clar que no correspon als restauradors l’educació alimentaria dels infants, però com a professionals hi podem posar el nostre granet de sorra.

A més a més, la preocupació per part de mares i pares sobre l’alimentació dels seus fills, fins i tot fora de casa, és cada cop més gran de manera que tenir una bona oferta alimentària per als infants pot ser un factor decisiu a l’hora de triar un establiment o un altre. Un valor afegit per a la restauració de qualsevol ciutat o poble.

Aquesta guia proposa algunes idees per treballar l’oferta infantil sense invertir gaire temps ni afectar a la logística del servei. Amb petits detalls aconseguirem que l’estada dels infants al nostre establiment es converteixi en una experiència agradable i plaent.

El primer que cal és plantejar-nos algunes preguntes:

  1. Què hem de tenir en compte?
  2. Quin tipus d’oferta volem?
  3. Com presentar-ho als infants?
  4. Com ho cuinarem?
  5. Com ho servirem?

Xics Gastronòmic