Fem vacances aquesta SS?

Fem vacances aquesta Setmana Santa?

 

Ja portem dues setmanes a casa, i sembla que va per llarg. Pels que teletreballem, ens ha estat complicat fer-ho amb els nens a casa, però l’organització ha estat una peça clau. Dissenyar uns horaris i unes rutines que ens permetin als adults treballar i als nens fer feines de l’escola (enviades pels mestres, en els millors dels casos, o buscades a internet per alguns pares), mantenir uns horaris per llevar-se, fer els àpats, establir una hora per fer exercici en família amb alguna de les moltes propostes que ofereixen les xarxes, i tenir temps per dedicar a la família, sobretot als més petits: veure pel·lícules, jugar, pintar, ballar… és tot un repte i un joc d’equilibris. I si els fills veuen que respectem els horaris per poder estar junts, ells respectaran els horaris per deixar-nos treballar, però ha de ser recíproc.

 

I ara que ja ens hi hem adaptat, que hem creat les nostres rutines de confinament, comença la Setmana Santa! I sí, ha de ser diferent, perquè per ells són vacances i nosaltres també necessitem desconnectar una mica. Els que som autònoms no acabem de desconnectar mai, sempre tenim feina a fer, però les vacances són essencials per un bon equilibri mental, emocional i físic, realitzant activitats d’oci i de lleure que ens permetin carregar-nos de l’energia necessària per afrontar un nou trimestre.

 

I què podem fer durant aquestes vacances? Aquí us deixo unes quantes idees:

 

  • Feu una acampada amb pícnic inclòs al menjador de casa. Podeu fer contes a la vora del foc ( o espelma ☺) per als més petits, o contes de por per als més grans.

 

 

  • Seguint les tradicions de Setmana Santa, podeu fer bunyols de Quaresma amb alguna de les moltes receptes que trobareu a internet. També hi ha tallers de mones de Pasqua o ous de xocolata. Us en llepareu els dits!
  • Els qui vulgueu seguir les tradicions, podeu fer palmes i palmons amb cartolina, a veure qui serà el més original.

 

 

  • Prepareu una llista de cançons a Spotify per fer una festa i muntar-nos una discoteca al menjador de casa.
  • Feu una llista de persones amb qui voleu fer videotrucades per saludar-les i, fins i tot, compartir idees de coses que podem fer a casa. Potser ens podem menjar plegats els bunyols o convidar-los a la discoteca ?.
  • Truqueu i festegeu tots els aniversaris que se celebrin aquests dies, sobretot si són dels més menuts. Feu-los una festa per telèfon, per videotrucada; envieu-los regals en forma de dibuixos, escrits, balls, vídeos... Fem que el seu dia sigui ben especial i que el recordin sempre, no pel fet d’haver-se hagut de quedar a casa, sinó per les moltes sorpreses que hauran rebut aquell dia!

 

 

  • Feu sessions de fotos divertides per tenir imatges d’aquesta Setmana Santa que ens ajudin a recordar-la de forma positiva.
  • Dediqueu un dia d’Spa a casa, amb mascaretes, manicures, banys de sals (els nois també es cuiden!), massatges, etc. Podeu fer torns, i que un pare i un fill facin massatge a la vegada (així el nen l’imita i n’aprèn), i després es canvien les posicions entre els que feien i els que rebien el massatge.
  • Feu una festa de pijames, però de veritat! No s’hi val passar-se totes les vacances en pijama, eh!

 

 

  • Feu un mapa de somnis del vostre proper viatge. Ara no podem sortir, però quin és el proper viatge que us agradaria fer? Prepareu un collage amb dibuixos, lletres, retalls de diaris o de revistes d’allò que us agradaria veure i fer en una propera destinació. Poseu-ho en un lloc ben visible i segur que, més aviat del que us penseu, ja hi sereu! 
  • Jugueu a l’amagatall a les fosques i aguditzeu tots els sentits per trobar els més esmunyedissos.
  • Feu un campionat d’avions de paper. A veure qui és el millor enginyer i qui els fa volar més alt, més lluny o encerta diana!
  • Feu un sopar de gala, mudeu-vos, poseu-vos arracades, gomina... serà una nit ben especial per a tots i totes.

 

 

Recordeu que, a més del cos, hem d’alimentar la nostra ment i l’ànima per viure en equilibri, benestar i felicitat.

 

I vosaltres, quins plans teniu per aquesta Setmana Santa? Compartiu amb #menutsgiacasa les vostres idees, i molts menuts us ho agrairan!!! I entrareu en el sorteig de 2 contes: L’ESCUT DE CATALUNYA i SANT JORDI I EL DRAC PATAC!

 

Charo Errando (Alimentació Positiva)