NADAL AL MUSEU

Sota el lema ‘Aquest Nadal la teva aventura comença al Museu’, es volen promocionar les visites de públic familiar als 27 museus de les comarques de Girona, convidant els nens i nenes a visitar i fer més divertit l’itinerari amb un antifaç de Súper-Herois i Súper-Heroïnes. Un antifaç que els farà sentir més especials i els permetrà veure el museu amb uns altres ulls. Al final del recorregut tindran una sorpresa i rebran un petit obsequi com a reconeixement per haver arribat al final del recorregut. A més, tindran l'opció d'entrar en el sorteig de nombrosos premis!

ACTIVITATS PROGRAMADES ALS MUSEUS

01_ecolmuseunoi

ECOMUSEU FARINERA 

[accordion] [item title="Taller familiar de cuina. Decorar galetes de Nadal // 17 de desembre / 11 h"]

Famílies voleu preparar el Nadal? Aprendrem a decorar unes galetes amb motius nadalenquecs per degustar-les per aquestes Festes.

Activitat familiar.

Places limitades. Cal reserva prèvia al telf. 972 25 05 12. Els nens i nenes han d’anar acompanyats d’un adult.

Preu: 2 € per adult, 1 € majors de 6 anys.

[/item] [item title="Joc de pistes familiar. ELS FARINONS I ELS SECRETS DE FER FARINA!"]

Són un seguit de preguntes a resoldre, mentre es fa la visita al museu, per entendre millor com el blat es transformava en farina a través d’un complicat procés que no para de pujar i baixar pels pisos de la fàbrica. Els farinons, uns personatges creats en un primer moment pel conte sobre la Turbina, són els guies que acompanyen als petits en aquest viatge.

Els infants reben el joc en format paper en arribar al museu. Al revers del joc, hi ha el taulell de joc personalitza “L’Escala” que els permetrà continuar jugant en família un cop a casa seva.

Activitat gratuïta, amb l’entrada del museu.

[/item] [/accordion] [separator type="thin"]

02_museu-girona-65_imagelarge

MAC GIRONA. MUSEU D'ARQUEOLOGIA DE GIRONA

[accordion] [item title="Reciclem el Nadal. Decorar galetes de Nadal // 30 de desembre / 10.30 h"]

En aquest taller, aprendrem a fer decoracions nadalenques a partir d’objectes com ara taps de cava, globus, plats de plàstic, pinces d’estendre roba... Alhora aprendrem a quins jocs jugaven els nens romans, alguns dels quals han arribat als nostres dies. Sabeu que ja celebraven una festa molt similar al nostre Nadal on també rebien regals?

Places: 20 - 25 places / Edats: 6 a 12 anys / Lloc: Monestir de Sant Pere de Galligants

[/item] [item title="Nadal és la bomba // 4 de gener / 10.30 h"]

S’acosta la Cavalcada i la bomba o el fanalet és un element imprescindible per anar a esperar els 3 Reis d’Orient. A casa tenim un munt d’objectes que podem utilitzar per crear-nos el nostre propi fanalet perquè sigui ben original i personalitzat. Tanmateix aprendrem com en altres països del món també s’utilitzen per demanar desitjos en aquestes dates... però que no a tots els nens del món son els reis qui els hi duen regals!

Places: 20 - 25 places / Edats: 6 a 12 anys / Lloc: Monestir de Sant Pere de Galligants

[/item] [/accordion] [separator type="thin"]

03_museu-arqueologic-de-catalunya-mac-empuries

MAC EMPÚRIES. MUSEU D'ARQUEOLOGIA DE CATALUNYA

[accordion] [item title="Il·luminen! // 27 de desembre / D'11 h a 13 h"]

Els antics habitants d’Empúries feien servir llànties d’oli i espelmes per il·luminar les seves cases, en un temps en que no existia l’electricitat. En aquest taller realitzarem un porta espelmes inspirat en l’antiga Roma.

[/item] [item title="Crepundia i altres amulets... //28 de desembre / D'11 h a 13 h"]

Els romans eren molt supersticiosos i utilitzaven tant per ells com per als seus fills, diversos amulets per protegirlos de la mala sort i propiciar una bona salut. Ens acostarem a les creences dels romans mentre fem diversos amulets.

[/item]

[item title="Escriptura romana //29 de desembre / D'11 h a 13 h"]

En aquest taller ens fabricarem una llibreta com la que feien servir els nens i nenes que vivien a Empúries, i practicarem diverses tècniques d’escriptura amb estris d’època romana.

[/item] [item title="Posem en ordre l’any // 30 de desembre /D'11 h a 13 h"]

S’apropa l’any nou i amb ell tots els nous propòsits i il·lusions. En aquest taller crearem un calendari molt original per a començar el 2017, i aprendrem algunes curiositats com l’origen dels noms dels mesos de l’any i com eren els calendaris que s’utilitzaven a l’Antiga Roma.

Preu: 3 € /Sessió / Edat: entre 5 i 10 anys / Lloc de trobada i recollida: Vestíbul del centre de recepció de visitants del MAC-Empúries / Places limitades. Cal reserva prèvia al correu reservesempuries@gencat.cat o al telèfon 972 775 976

[/item][/accordion]

[separator type="thin"]

04_museu-dhistoria-girona-detall-claustre-al-2013

MUSEU D'HISTÒRIA DE GIRONA

[accordion] [item title="Construcció de llufes i fanalets // 27 de desembre / 10.30 h"]

Tallers de faràndula i tradició amb els que donarem a conèixer el calendari festiu tradicional vinculat amb alguns elements de la cultura popular com és la imatgeria festiva que acull el Museu.

Sala polivalent del Museu d’Història de Girona / Preu: 3 euros - 2 euros socis Club Girona Cultura. Els pares tenen entrada gratuïta / A càrrec de l’Associació Baba Babarota / Amb diferents propostes adaptades a mainada de 3 a 12 anys / Màxim 25 nens/nenes.

[/item] [item title="La Llegenda de la cocollona // 3 de gener / 10.30 h"]

Relat d’una llegenda que toca de ple el misteri de l’aigua a Girona i realització d’un taller sobre aquest ésser fantàstic. En el marc de l’exposició “La Girona de l’aigua”.

Sala d’exposicions. Placeta de l’Institut Vell, 1  / Preu: 3 euros - 2 euros socis Club Girona Cultura. Els pares tenen entrada gratuïta / A càrrec de l’Associació Baba Babarota / Amb diferents propostes adaptades a mainada de 3 a 12 anys / Màxim 25 nens/nenes.[/item]

[/accordion] [separator type="thin"]

08-stFeliu-F.-Güell

MUSEU DE SANT FELIU DE GUÍXOLS

[accordion] [item title="Vine a jugar a la Sala d’exploració // 27 de desembre / D'11 h A 13 h //28 de desembre / De 17 h a 19 h"]

Aquest Nadal veniu a jugar a la “Sala d’exploració” del Museu d’Història, on hi trobareu un espai de tallers i jocs dinamitzat per un educador. Podreu aprendre a fer el famós remei del “Curacops”, jugar a metges, descobrir com som per dins i fer experiments per conèixer el nostre sistema digestiu, com funciona el nostre cor, la importància de la higiene dental i moltes coses més.

Edat recomanada: de 4 a 12 anys (menors de 10 anys acompanyats d’un adult) / Entrada lliure i gratuïta / Més informació: 972 821 575 / museuhistoria@guixols.cat / Lloc: Museu d’Història (Edifici Monestir). Pl. Monestir, s/n. Sant Feliu de Guíxols

[/item] [/accordion] [separator type="thin"]

06_el-cau-de-la-costa-brava-museu-de-la-pesca_9646_servicios-editoriales-georama

MUSEU DE LA PESCA I ESPAI DEL PEIX DE PALAMÓS

[accordion] [item title="PETITS XEFS A L’ESPAI DEL PEIX // 27 de desembre i 29 de desembre / De 10.15 a 13.15 h"]

Tallers de cuina per a nois i noies de 8 a 14 anys.

Museu de la Pesca / Preu: 12 € / Places limitades / Cal reserva prèvia al Museu de la Pesca, tel. 972 600 424

[/item] [item title="TALLER INTERPRETATIU DE L’EXPOSICIÓ TEMPORAL SOM GENT DE PROFIT AMB TALLER DE CUINA // 28 de desembre i 4 de gener / D’11 a 13.30 h / De 15.30 a 18 h"]

Museu de la Pesca / Preu: 12 € / Places limitades / Cal reserva prèvia al Museu de la Pesca, tel. 972 600 424

[/item]

[/accordion] [separator type="thin"]

07_img_02991

MUSEU DEL CINEMA DE GIRONA

[accordion] [item title="Una Nadala de CINE // 28 i 30 de desembre / 10.30 h"]

En aquest taller les nenes i nens crearan, realitzaran i editaran felicitacions de Nadal en format audiovisual a partir d’alguns espais del Museu. Cada grup ha d’escollir un espai, escriurà el guió, i enregistrarà aquesta felicitació especial que editarem entre tots i totes al final del taller.

Per a infants de 6 a 10 anys / 20 places per taller / Adult acompanyant no necessari

[/item][/accordion]

[separator type="thin"]

08_jueus7b

MUSEU D'HISTÒRIA DELS JUEUS GIRONA

[accordion] [item title="UN CANELOBRE MÀGIC // 27 de desembre / 10.30 h"]

Un canelobre màgic: Com il·luminar les nits més fosques i fredes de l’any: Hanukkà és una festa molt alegre del calendari jueu. T’explicarem en què consisteix i la celebrarem plegats. Farem manualitats i modelarem un canelobre tradicional: la hanukkià.

A càrrec de Plataforma Cultural MOZAIKA / Per a infants a partir de 5 anys / 25 places per taller / Adult acompanyant no necessari

[/item]

[item title="LA BALDUFA JUGANERA // 4 de gener / 10.30 h"]

La baldufa juganera: Durant la festa de Hanukkà és tradició jugar amb una baldufa de quatre cares anomenada “dreidel”. En aquest taller retallarem i construirem el nostre propi “dreidel” amb cartolina i jugarem plegats a aquest joc segons les instruccions originals.

A càrrec de Les Marietes. Paisatgisme / Per a infants a partir de 5 anys / 25 places per taller / Adult acompanyant no necessari

[/item]

[/accordion]

[separator type="thin"]

09_museu_art_girona

MUSEU D'ART DE GIRONA

[accordion] [item title="TALLER DE CORONES DE NADAL // 29 de desembre i 3 de gener / 10.30 h"]

Al Museu d’Art de Girona volem celebrar l’arribada del Nadal. I ho farem preparant una corona de Nadal que donarà la benvinguda a les visites més esperades com ara el tió i els Reis de l’Orient. A les sales del museu hi buscarem els motius nadalencs per decorar la nostra corona. Cintes de colors, robes estampades i decoracions de feltre i paper acabaran d’engalanar-la.

Per a infants de 6 a 12 anys / 20 places per taller / Adult acompanyant no necessari

[/item][/accordion]

[separator type="thin"]

10_54e5b9c8950e3_001

MUSEU DE LA GARROTXA D'OLOT

[accordion] [item title="Què amaguen els quadres?"]

El Museu de la Garrotxa us proposa descobrir els detalls amagats de l’obra La Càrrega d’en Ramon Casas i de la col·lecció de cartells modernistes “Cigarrillos París”. A partir de diversos jocs descobrirem fades de fum dins els cartells, desmuntarem el quadre de la Càrrega i gaudirem de les obres dels artistes modernistes presents al Museu.

Activitat adreçada a nens i nenes de 6 a 12 anys / Activitat gratuïta / Horaris: Feiners de 10 a 13 h i de 15 a 18 h / Dissabtes d’11 a 14 h i de 16 a 19 h / Diumenges i festius d’11 a 14 h / Dilluns tancat

[/item][/accordion]

[separator type="thin"]

11_1024x365

MUSEU DEL SURO DE PALAFRUGELL

[accordion] [item title="POSTALS DE NADAL // 10 i 17 de desembre / 17 h"]

Taller de manualitats. Si ets aficionat a les manualitats aquest taller és per tu. Vine a fer una postal de Nadal personalitzada i amb una combinació de papers de suro sorprenents.

Activitat gratuïta / Cal inscripció prèvia / Per a tots els públics

[/item]

[item title="ARBRE DE NADAL // 24 de desembre  / 11.30 h"]

Vine amb la família al taller, farem una arbre de Nadal amb peces de suro i altres materials.

Activitat gratuïta / Cal inscripció prèvia / Per a tots els públics

[/item]

[item title="CONTACONTES i TALLER DE TITELLES // 27 de desembre i 3 de gener  / 17 h"]

Vine a passar la tarda al Museu, descobrirem la història de la Lena i farem un senzill taller de titelles amb suro.

Activitat gratuïta / Cal inscripció prèvia / Per a tots els públics

[/item]

[item title="RECORD DE NADAL // 28 de desembre / 17 h"]

Taller de manulitats amb suro.

Activitat gratuïta / Cal inscripció prèvia / Per a tots els públics

[/item]

[item title="GIMCANA DE NADAL FAMILIAR // 29 de desembre / 17 h"]

Comença la Gimcacork! Busqueu per racons i raconets les respostes que us ajudaran a resoldre les diferents proves de la gimcana. Descobrireu els secrets del museu d’una manera diferent i engrescadora.

Activitat gratuïta / Cal inscripció prèvia / Per a tots els públics

[/item]

[item title="CALENDARI 2017 // 30 de desembre / De 16.30 h a 18.30 h"]

Vine amb la família a fer l’últim taller de l’any, realitzarem un calendari pel 2017 a l’estil Scrapbook pensat per a totes les edats.

Activitat gratuïta / Cal inscripció prèvia / Per a tots els públics

[/item]

[item title="MATI DE JOCS DE SURO // 31 de desembre / 11.30 h"]

Jocs didàctics. A través de diversos jocs per equips, aprendrem els secrets de l’alzina surera i la rica biodiversitat que l’envolta.

Activitat gratuïta / Cal inscripció prèvia / A partir de 6 anys

[/item]

[item title="FANALETS DE REIS // 4 de gener / 11.30 h i 16.30 h"]

Taller de manipulació de suro, on coneixereu les possibilitats del paper i l’aglomerat de suro, fent un fanalet per anar a esperar els reis. Us hi esperem!

Activitat gratuïta / Cal inscripció prèvia / Per a tots els públics

[/item]

[/accordion]

MUSEU DE LA MEDITERRÀNIA

[accordion] [item title="Taller de decoració nadalenca amb fibres vegetals // 18 de desembre / D'11 a 14 h"]

Un taller que aproparà a tothom qui vulgui provar, de forma creativa, el món de la cistelleria a través d’un material autòcton, com es el vímet fresc o tendre, teixint una fulla de vímet o el que surti. Amb la seva elaboració podem experimentar el treball d’una matèria natural amb les nostres mans i crear un motiu de decoració per aquestes festes nadalenques.

Taller adreçat especialment a nens i nenes a partir de 6 anys i els seus familiars / Tots els menors d’edat cal que vagin acompanyants d’un familiar / Diumenge 18 de desembre d’11 a 14 h / Activitat gratuïta / Places limitades / Inscripcions trucant al 972 75 51 80 o info@museudelamediterrania.cat

[/item][/accordion]

[separator type="thin"]

+ INFORMACIÓ www.nadalalmuseu.com