Nadal al Museu

Arriba la 3a edició de Nadal al Museu, que omplirà d'activitats els museus de la Xarxa de Museus de les Comarques de Girona

Aquest Nadal els nens i nenes que visitin els museus de la Xarxa de Museus de les Comarques de Girona es convertiran en superherois del Museu. Sota el lema 'Aquest Nadal la teva aventura comença al Museu' es volen promocionar les visites de públic familiar als museus de les comarques de Girona durant les vacances de Nadal, amb premis, jocs i activitats per descobrir tot el seu patrimoni.

Del 9 de desembre al 7 de gener, els 26 museus que conformen la Xarxa oferiran una àmplia oferta d’activitats familiars programades en motiu de les vacances de Nadal: tallers infantils, casals de Nadal, pessebres, audicions de música... pretenent que els museus entrin dins l’imaginari familiar com un espai obert, lúdic, amable i acollidor per descobrir durant el període nadalenc.

Enguany els museus oferiran una activitat conjunta als seus visitants: un repte on els més petits hauran de cercar les 4 estrelles del Nadal que s'han perdut a les instal·lacions dels museus. Per a fer-ho, disposaran d'un antifaç, que els convertirà en superheroi / superheroïna dels museus. Un cop hagin aconseguit la seva missió, els nens rebran un premi directe. Al revers de l'antifaç les famílies trobaran un codi secret, que podran introduir al web www.nadalalmuseu.com per a participar al sorteig d'una tauleta digital i passis familiars anuals per a visitar tots els museus de la Xarxa durant un any. Un cop finalitzada la iniciativa, les persones guanyadores s'anunciaran al mateix web. A més, l'esdeveniment també serà present a les xares socials amb el hashtag #NadalalMuseu.

Cada museu ha preparat una activitat exclusiva per a fer en família durant aquest període vacacional, que us detallem a continuació:

Museu d’Art de Girona 

[accordion] [item title="BENVINGUT ANY NOU! // 29 de desembre / 10.30 h"]

Prepararem un cotilló ben original (antifaços, serpentines, bossetes per el raïm de la sort..) per celebrar la despedida de l’any ben caracteritzats!

Material inclòs. Cal reserva prèvia al tel. 972 20 38 34. L’activitat només es durà a terme si hi ha un mínim de cinc persones inscrites. Màxim 20 nens i nenes. Per a infants de 7 a 12 anys. 20 places per taller. Cal adult acompanyant.

Preu: Preu per persona, inclosos els menors d’edat: 3 €; Preu Amics del mdA: 2 €

[/item] [item title="FEM LA CORONA PER AL TORTELL DE REIS // 2 de gener / 10.30 h"]

Una proposta nadalenca per als més petits de la casa: la descoberta de la iconografia dels Reis d’Orient a les peces del museu d’art, i de la tradició del tortell a partir de la creació d’una corona per al tortell del Reis.

Material inclòs. Cal reserva prèvia al tel. 972 20 38 34. L’activitat només es durà a terme si hi ha un mínim de cinc persones inscrites. Màxim 20 nens i nenes. Per a infants de 7 a 12 anys. 20 places per taller. Cal adult acompanyant.

Preu: Preu per persona, inclosos els menors d’edat: 3 €; Preu Amics del mdA: 2 €

[/item] [/accordion] [separator type="thin"]

02_museu-girona-65_imagelarge

Museu d’Arqueologia de Catalunya - Girona

[accordion] [item title="CONTES DE NADAL I TALLER DE FANALETS //27 de desembre i 3 de gener / 10.30 h"]

Un matí on explicarem contes musicats de Nadal i els acompanyarem d’un taller original de fanalets per anar a rebre els Reis. Activitat a càrrec de la Companyia La Sal d’Olot, dirigida a infants de 3 a 10 anys.

Preu: 3 € per persona i taller (Girona cultura 2 €)

[/item][/accordion] [separator type="thin"]

Museu del Cinema. Col·lecció Tomàs Mallol - Girona 

[accordion] [item title="DIBUIXEM UN SOMNI. TALLER DE LLUM NEGRA //Dijous 28 de desembre i dijous 4 de gener / De 10.30 a 11.45 h"]

Aquest Nadal Gironamuseus proposa tallers infantils que permeten conèixer aspectes divertits i originals dels museus de la ciutat. Dibuixem un somni és un taller en el qual, a partir d’una cançó i molta imaginació, dibuixarem un somni fluorescent. Experimentarem amb llum negra i diferents materials amb la finalitat de transformar l’espai i poder interactuar.

Preu: 3 € per persona i taller (2 euros pels socis del Club d’Actors i del Club Girona Cultura) / Edat: De 7 a 12 anys. Places limitades 25 nens i nenes per taller i dia. / Inscripcions: fins a exhaurir places (a partir del dia 1 de desembre) / S’aconsella venir vestits amb roba negra o fosca. [/item] [item title="JORNADA DE PORTES OBERTES. 121È ANIVERSARI DEL NAIXEMENT DEL CINEMA //28 de desembre / De 10 h a 20 h"]

Entrada lliure a l’exposició permanent del Museu del Cinema amb motiu del 121è aniversari de la primera projecció pública de cinema de pagament, realitzada pels germans Lumière el 28 de desembre de 1895 al Saló Indien del Grand Café al Boulevard des Capucines a París.

[/item] [/accordion]

[separator type="thin"]

Museu d'història de Girona

[accordion] [item title="TALLER DE LLUFES AMB OMBRES XINESES // 27 de desembre / De 10.30 h a 12 h"]

Explicarem la tradició de les llufes. I en convertirem una en ombra xinesa, prenent de model els elements de la imatgeria festiva del Museu d’Història de Girona. Realització a càrrec de l’Associació Baba Babarota.

Preu: 3 €  / Edats recomanades de 3 a 12 anys

[/item] [item title="TALLER DE CONSTRUCCIÓ D’UN FANALET // 3 de gener / De 10.30 h a 12 h"]

Construirem un fanalet inspirat en els elements de la imatgeria festiva del Museu d’Història de Girona. Realització a càrrec de l’Associació Baba Babarota.

Preu: 3 € / Edats recomanades de 3 a 12 anys

[/item] [/accordion] [separator type="thin"]

08_jueus7b

Museu d’Història dels Jueus - Girona

[accordion] [item title="TALLER D’ELABORACIÓ DE SUFGANIOT // 28 de desembre i 4 de gener / 10.30 h "]

Una sufganià (plural, sufganiot) és un bunyol típic de la festa jueva de Hanukkà que sol anar farcit de melmelada o crema i cobert amb sucre glacé. Aquests bunyols es consumeixen principalment en les setmanes prèvies i durant la festa de les Llums (Hanukkà).

Preu: 3 € Descompte pels socis Club Girona Cultura: 2,00 € / Inscripcions a partir de l’1 de desembre / Per a infants a partir de 5 anys. / Places limitades. Informació i inscripcions: www.girona.cat/call – Tel. 972 21 67 61

[/item] [/accordion] [separator type="thin"]

08-stFeliu-F.-Güell

Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols

[accordion] [item title="JOC DE LA FUGA DE CAGANERS // Del 23 de desembre de 2017 al 7 de gener de 2018"]

Al Museu d’Història hi ha hagut una gran fuga de Caganers. Els teníem a punt per posar-los al pessebre i quan els hem anat a buscar no els hem trobat! Necessitem la vostra ajuda per localitzar-los perquè s’han amaagat a les exposicions Demaneu el joc de la Fuga de Caganers quan vingueu a visitar-nos, a veure si entre tots ho aconseguim!. Molts ànims petits aventurers!

Preu: Entrada general del Museu d’Història, 2 € / Activitat en família per a conèixer i recórrer les exposicions del Museu d’Història

[/item] [item title="ELS SECRETS DE LA REMEIRA REMEI // 4 de gener / D'11 h a 13 h"]

Preu: 3 €  / Taller familiar, adequat per a mainada a partir de 5 anys, menors de 12 anys han d’assistir acompanyats d’un adult. Cal inscripció prèvia.

[/item] [/accordion] [separator type="thin"]

06_el-cau-de-la-costa-brava-museu-de-la-pesca_9646_servicios-editoriales-georama

Museu de la Pesca de Palamós

[accordion] [item title="EXPLIQUEM UN CONTE // 30 de desembre / De 17 h a 18 h"]

Us explicarem un conte amb la mar o Palamós com a protagonistes. Veniu amb la vostra família i amics al Museu de la Pesca a passar una bona estona.

Preu: Entrada gratuïta / Activitat per a nenes i nens a partir de 4 anys. Els menors han d’anar acompanyats d’una persona adulta. / Informació Museu de la Pesca 972600424.

[/item] [item title="JOC DE PISTES AL MUSEU DE LA PESCA // 2 de gener / D’11 a 13 h i de 16 a 18 h"]

Et proposem un joc de pistes al Museu de la Pesca durant dues hores. Només et cal un grup d’amics i ganes de passar-ho bé.

Preu: Activitat gratuïta, places limitades, s’atendran els grups per estricte ordre d’arribada. / Els menors han d’anar amb un adult responsable. Grups de fins a 5 participants. / Informació Museu de la Pesca 972600424.

[/item]

[item title="VISITA GUIADA A LES BARQUES DE PEIX // 30 de desembre. / De 12 a 13 h"]

L’”Estrella Pola” I la “Gacela” són dues barques de pesca amarrades davant el Museu de la Pesca preparades per a la visita pública. Veniu-les a conèixer I averigueu més sobre la pesca del peix blau I de la gamba de Palamós.

Preu: Activitat gratuïta, places limitades. / Informació i reserves Museu de la Pesca 972600424

[/item]

[item title="PETITS XEFS. TALLERS DE CUINA A L’ESPAI DEL PEIX // 27, 28 i 29 de desembre / De 10.15 a 13 h "]

Tallers de cuina per a nenes i nens de 8 a 14 anys.

Preu: Preu 12 €/ dia. / Informació i reserves Museu de la Pesca 972600424

[/item][/accordion]

[separator type="thin"]

10_54e5b9c8950e3_001

Museu de La Garrotxa - Olot

[accordion] [item title="ACTIVITATS PER PASSAR UNA ESTONA AMB LA FAMÍLIA // Tots els dies d’obertura del Museu de la Garrotxa"]

El Museu de la Garrotxa proposa activitats per passar una estona amb la família, per als més petits i per als que no ho són tant! Fareu de detectius, descobrireu personatges amagats en els quadres, fareu d’escultors o dibuixareu igual que molts dels artistes que trobareu al Museu.

Preu: Entrada gratuïta / No cal reserva prèvia. Per fer l’activitat el Museu disposa d’un “Quadern d’activitats” (en català, castellà, anglès i francès). Al llarg del recorregut per les sales del Museu hi ha 3 racons infantils amb activitats per a fer, petits i grans.

[/item][/accordion]

[separator type="thin"]

Museu dels Sants - Olot

[accordion] [item title="FES EL TEU FANALET // 30 de desembre / D'11 a 12 h i de 12 a 13 h"]

Taller de fanalets de Reis. A càrrec de la companyia La Sal.

Preu: Entrada gratuïta / Taller per a nens i nenes a partir de 3 anys / Places limitades. Cal inscripció prèvia al 972 266 791.

[/item]

[item title="TALLER DE POSTALS DE NADAL // 16 de desembre / D'11 a 12 h i de 12 a 13 h"]

Taller de postals de Nadal amb collage. A càrrec de la companyia La Sal.

Preu: Entrada gratuïta / Taller per a nens i nenes a partir de 3 anys / Places limitades. Cal inscripció prèvia al 972 266 791.

[/item][/accordion]

[separator type="thin"]

11_1024x365

MUSEU DEL SURO DE PALAFRUGELL

[accordion] [item title="EL PESSEBRE DEL MUSEU // Del 16 de desembre del 2017 al 14 de gener del 2018"]

Gràcies a la relació que hi ha entre el suro i els pessebres, es va establir un conveni de col·laboració amb els Amics del Pessebre del Baix Empordà. Com cada any ens munten el pessebre, però, hem tornat a perdre el caganer! Se’ns ha tornat a escapar pel museu i s’ha amagat per l’exposició, ens ajudeu a trobar-lo? Si el trobeu feu-li una fotografia! Després feu-vos seguidors de l’instagram @museudelsuro, pengeu la foto del caganer amb el hashtag #elcaganerperdut2017 i etiqueteu #museudelsuro a la foto. Entre tots els participants sortejarem un obsequi de la botiga del museu.

[/item] [item title="TALLER DE POSTALS DE NADAL // 16 de desembre  / 17 h"]

Taller de manualitats per fer una postal de Nadal personalitzada combinant papers de suro.

Activitat gratuïta / Cal inscripció prèvia / Per a tots els públics

[/item][item title="GIMCANA TEATRALITZADA // 23 de desembre / 17 h"]

Busqueu per racons i raconets les respostes que us ajudaran a resoldre les diferents proves. Descobrireu els secrets de l’exposició temporal “Empordà Industrial” d’una manera diferent i engrescadora.

Activitat gratuïta / Cal inscripció prèvia / Per a tots els públics

[/item][item title="TALLER DE PINTURES DE NADAL // 27 de desembre / 17 h"]

Vine a fer de pintor, tria el tema de Nadal que més t’agradi i experimenta les tècniques pictòriques més sorprenents sobre la textura de l’aglomerat o el paper de suro.

Activitat gratuïta / Cal inscripció prèvia / Per a tots els públics

[/item][item title="TARDA DE JOCS DE SURO // 28 de desembre / 17 h"]

A través de diversos jocs per equips aprendrem els secrets de l’alzina surera.

Activitat gratuïta / Cal inscripció prèvia / Per a tots els públics

[/item][item title="CALENDARI 2018 // 29 de desembre / 17 h"]

Taller de manualitats per realitzar un calendari pel 2018 a l’estil Scrapbook.

Activitat gratuïta / Cal inscripció prèvia / Per a tots els públics

[/item][item title="VISITA TEATRALITZADA A L’EXPOSICIÓ TEMPORAL // 30 de desembre / 17 h"]

Visita guiada teatralitzada a l’exposició temporal “Empordà Industrial” posant en relleu un model industrial singular: el suro.

Activitat gratuïta / Cal inscripció prèvia / A partir de 6 anys

[/item][item title="EL SURO, TOT UN MÓN // 31 de desembre / 12 h"]

Visita guiada exprés al museu per conèixer l’increïble procés de transformació del suro, des de la pela de l’alzina surera fins als últims productes fets amb aquest material únic. No us la perdeu!

Activitat gratuïta / Cal inscripció prèvia / Per a tots els públics

[/item][item title="CONTACONTES I TALLER DE TITELLES // 3 de gener / 17 h"]

Descobrirem un conte de Nadal i farem un taller de titelles amb suro.

Activitat gratuïta / Cal inscripció prèvia / Per a tots els públics

[/item][item title="TALLER DE FANALETS DE REIS // 4 de gener a les 12 h i 17 h /5 de gener a les 12 h"]

Taller de manipulació de suro per conèixer les possibilitats del paper i l’aglomerat de suro fent un fanalet per anar a esperar els reis. No us ho perdeu!

Activitat gratuïta / Cal inscripció prèvia / Per a tots els públics

[/item][/accordion]

[separator type="thin"]

Museu de la Mediterrània

[accordion] [item title="TALLER DE CISTELLERIA // 17 de desembre / D'11 a 13 h"]

Un taller que aproparà a tothom qui vulgui provar, de forma creativa, el món de la cistelleria a través d’un material autòcton com és el vímet fresc. Ensenyarem a teixir una fulla de vimet I amb ella farem elements de decoració nadalenca.

Preu: Gratuït / Taller adreçat a nens i nenes a partir de 6 anys. / Places limitades, cal inscripció prèvia al telèfon 972755080 o a museu@torroella-estartit.cat. / Tots els menors d’edat cap que vagin acompanyats d’un familia.

[/item][item title="TALLER SOBRE L’ARQUITECTE RAFAEL MASÓ // 29 de desembre, a les 11 h / 4 de gener, a les 18 h"]

Un taller per conèixer el món de l’arquitecte gironí Rafael Masó i descobrir la seva vida, els seus dissenys i endinsarnos en les seves creacions. Realitzarem una visita a l’exposició que hi ha al museu sobre Masó i aprendrem a fer un objecte amb els colors de Masó.

Preu: Gratuït / Taller adreçat a nens i nenes a partir de 6 anys. / Places limitades, cal inscripció prèvia al telèfon 972755080 o a museu@torroella-estartit.cat. / Tots els menors d’edat cap que vagin acompanyats d’un familia.

[/item][item title="TALLER ESTRELLES I PLANETES // 27 de desembre / 12 h"]

Un taller per sortir del museu i vaitjar per l’univers descborint galàxies, constel·lacions, estrelles I planetes. Descobrirem com és l’univers I ens endinsarem en els seus secrets. Un taller on realitzarem tots el nostre planeta i ens l’emportarem a casa.

Preu: Gratuït / Taller adreçat a nens i nenes a partir de 6 anys. / Places limitades, cal inscripció prèvia al telèfon 972755080 o a museu@torroella-estartit.cat. / Tots els menors d’edat cap que vagin acompanyats d’un familia.

[/item][item title="VISITA TEATRALITZADA AL MUSEU DE LA MEDITERRÀNIA // 2  de gener / 18 h"]

L’aventura és a punt de començar! Veniu a fer una passejada única per a descobrir la Mediterrània amb els cinc sentits. D’una manera ben diferent I de la mà d’un personatge molt especial redescobrirem el museu. A través de contes, música I sorpreses ens endinsarem en un mar d’emocions. T’apuntes a acompanyar-nos?

Preu: Gratuït / Visita teatralitzada pel Museu de la Mediterrània a càrrec de la Companyia La Minúscula. Activitat adreçada a nens i nenes de 3 a 8 anys. / Places limitades, cal inscripció prèvia al telèfon 972755080 o a museu@ torroella-estartit.cat. / Tots els menors d’edat cap que vagin acompanyats d’un familiar.

[/item][/accordion]

[separator type="thin"]

Museu Arqueològic Comarcal de Banyoles / Museu Darder. Espai d’Interpretació de l’Estany de Banyoles 

[accordion] [item title="NADAL ALS MUSEUS DE BANYOLES //27-28-29 de desembre i 2-3-4 de gener / De 9 a 13 h"]

Des dels Museus de Banyoles convidem a tots els nens i nenes d’entre 6 i 12 anys a venir a participar dels tallers que oferim. Serem creatius i imaginatius tot preparant el Nadal. Potser seran les pedres, o bé les plantes o bé els animals o bé la imaginació de cadascú el que farà que treballem amb les nostres mans per ser ben originals.

Preu: 10 € / dia cada nen / Places limitades. Activitat només per a nens i nenes de 6 a 12 anys. / Inscripcions online a través del web www.museusdebanyoles.cat

[/item][/accordion]

[separator type="thin"]

Terracotta. Museu de ceràmica - La Bisbal d’Empordà

[accordion] [item title="EL MANUAL DEL PETIT CERAMISTA // Del 16 de desembre al 7 de gener dins dels horaris del museu"]

Aquest Nadal el Terracotta Museu us proposa convertir-vos en aprenents de ceramista a través d’aquesta proposta familiar. Es tracta d’una activitat autoguiada per realitzar durant la visita a l’exposició permanent. Amb l’entrada del museu us donarem “El manual del petit ceramista”. Aquest manual us explicarà tot el que cal saber per convertir-vos en els millors aprenents de ceramista. Durant la visita el manual us proposarà un conjunt de proves i enigmes que haureu de resoldre.

Preu: Gratuït amb l’entrada del museu / Activitat recomanada per nens i nenes d’entre 5 i 12 anys. Els nens i nenes han de venir acompanyats pels pares. Si els participants són molt petits necessitaran l’ajuda dels pares.

[/item][/accordion]

[separator type="thin"]

01_ecolmuseunoi

Eco-museu Farinera de Castelló d’Empúries 

[accordion] [item title="TALLER FAMILIAR DE NATURA. CENTRES DE NADAL I FLORS NATURALS //16 de desembre / 11 h"]

Vine amb els fills a preparar la decoració per aquest Nadal amb flors naturals i aprofita per aprendre molt sobre aquestes flors!

Preu: 2 € per adult, 1 € majors de 6 anys. / Aquesta activitat familiar té places limitades. Cal reserva prèvia al telf. 972 25 05 12. Els nens i nenes han d’anar acompanyats d’un adult.

[/item][item title="JOC DE PISTES FAMILIAR: ELS FARINONS I ELS SECRETS DE FER FARINA! //Tots els dies de la campanya de Nadal "]

Vine amb els nens a l’ecomuseu i intenta resoldre un seguit de preguntes de la mà dels farinons mentre gaudeixes de la visita per la fàbrica de farines. Si ho aconsegueixes podràs guanyar el joc personalitzat L’Escala, versió farinera.

Horari: De dimarts a divendres, de 10 a 14 h - Dissabtes, de 10 a 14 h i de 16 a 18 h - Diumenges, de 10.30 a 13.30 h - Dies de tancament: Els dilluns, el 25 i el 26 de desembre, l’1 i el 6 de gener. / Preu: Activitat gratuïta amb l’entrada del museu per part dels adults.

[/item][/accordion]

[separator type="thin"]

03_museu-arqueologic-de-catalunya-mac-empuries

Museu d’Arqueologia de Catalunya - Empúries

[accordion] [item title="TALLERS DE NADAL A EMPÚRIES // 27, 28 i 29 de desembre del 2017, 2 i 3 de gener del 2018 / De 10 h a 13.30 h"]

No us perdeu els tallers infantils que el MAC-Empúries ha preparat per aquest Nadal. Us proposem diferents activitats perquè els més menuts de la casa gaudeixin i es diverteixin aprenent sobre el món antic. Ens fabricarem les nostres decoracions de Nadal i les nostres joguines, ens disfressarem i celebrarem les Saturnalia, les festes dels antics romans.

Preu: 4 €/Sessió / Edat recomanda entre 5 i 10 anys. Lloc de trobada i recollida: Vestíbul del centre de recepció de visitants del MAC-Empúries. / Podeu inscriure els vostres fills/es a les sessions que us convinguin o us interessin. Places limitades. Cal reserva prèvia al correu reservesempuries@gencat.cat o al telèfon 972 77 59 76 (de 8 h a 15 h).

[/item][/accordion]

[separator type="thin"]

Museu de l’Anxova i de la Sal - L’Escala

[accordion] [item title="TALLER DE BARQUETES DE SURO // 7 i 29 de desembre / 11 h"]

Construeix un llagut de vela llatina amb casc de suro. Aprèn el nom de les parts d’una embarcació, les diferents maniobres de les veles i a fer nusos mariners. Els menors han d’anar acompanyats.

Preu: 5 € / Els participants s’emporten la seva barca després de fer el taller.

[/item][/accordion]

[separator type="thin"]

Museu de L’Empordà - Figueres

[accordion] [item title="FES PUNTA AL TEU LLAPIS // Dissabte 23 i 30 de desembre a les 17 h. / Dimecres 3 de gener a les 12 h"]

Activitat familiar vinculada a l’exposició temporal de Carles Bros “Fes punta al llapis”, on els nens i nenes descobriran tota la màgia i poesia que es pot desprendre d’un element aparentment tan familiar i quotidià: el llapis.

Preu: Gratuït / Servei educatiu a càrrer d’EducArt. Inscripcions al 972 50 23 05 / infome@museuemporda.org

[/item][/accordion]

[separator type="thin"]

Museu del Joguet de Catalunya - Figueres

[accordion] [item title="TOC-TOC... REJOC! VIATGE FANTÀSTIC AL MÓN DELS JOGUETS // 9 de desembre/ 12 h"]

Visita teatralitzada per a totes les edats. La baronessa de Terrades i la seva filla Clotilde ens guiaran en un viatge màgic en el temps. Passat, present i futur sortiran de la maleta viatgera, com si d’una màquina del temps es tractés!

Preu: 3,5 € + entrada al museu / Places limitades. Imprescindible reserva prèvia al Museu o al 972 504 585

[/item][item title="FES-TE AMIGA O AMIC DELS ROBOTS! // 21 de desembre / 11.30 h "]

A partir de la col·lecció de robots del Museu i amb fragments de pel·lícules, joguets i robots descobrirem tot un món robòtic! Després farem un taller artístic on cada infant farà el seu robot personalitzat amb materials reciclats i, seguidament, entre tots realitzarem una stopmotion en què els robots es mouran i tindran vida!

Preu: 6 € / Places limitades. Imprescindible reserva prèvia al Museu o al 972 504 585. / Durada del taller: 2 hores. Taller impartit per Marta i Petra, art per tots costats.

[/item][/accordion]

[separator type="thin"]

Museu Municipal de Llívia

[accordion] [item title="DE JOC EN JOC SENTIREM EL MUSEU DEL TOT! //30 de desembre / De 16.30 a 18.30 h"]

Jocs de descoberta i reconeixement amb els sentits de plantes medicinals per a nens de 6 a 12 anys. En acabar farem una xocolatada!!!

Preu: Entrada gratuïta

[/item][/accordion] [separator type="thin"]

Museu del Mar - Lloret de Mar

[accordion] [item title="NADAL AL MUSEU //27, 28, 29 i 30 de desembre / 17 h"]

Proposem cada tarda fer una activitat-taller diferent, relacionades amb el Museu, el mar, el patrimoni del poble i amb aspectes nadalencs.

27/12 - Taller per fer un esgrafiat a la Casa Museu de Can Font, nens a partir de 6 anys 28/12 - Taller per fer un vitrall a la Casa Museu de Can Font, nens a partir de 6 anys 29/12 - Taller per fer un submarí al Museu del Mar, nens a partir de 6 anys 30/12 - Taller per fer un joc de pescar peixos al Museu del Mar, nens a partir de 4 anys

Preu: Casa Museu de Can Font – General 5 €, reduït 2,50 € / Museu del Mar – General 4 €, reduït 2 € / Menors de 12 anys gratuït / Els nens hauran d’anar acompanyats d’un adult. Places limitades, venda d’entrades anticipades.

[/item][/accordion] [separator type="thin"]

Museu Etnogràfic de Ripoll

[accordion] [item title="MISTERI AL MUSEU //2 desembre / 19.30 h"]

Realització del joc de pistes Misteri al Museu amb totes les pistes visibles ja a les vitrines després del seu inici el passat mes d’abril.

La desaparició d’un objecte del Museu farà que haguem d’estar pendents de les pistes que es trobaran dins les vitrines entre les sales d’exposició per tal de descobrir qui n’ha estat el lladre! Diferents personatges del Museu, com un pastor, el gegant de Plafalgàs o un clavetaire… conduiran la recerca del sospitós o culpable de la desaparició de l’objecte. A tothom que vulgui participar-hi, se li donarà un petit carnet de detectiu en què podrà recollir totes les pistes que reuneixi fins a desxifrar aquest entrellat. Seguidament i durant tot el mes de desembre, en horari d’obertura del Museu, es podrà realitzar l’activitat.

Preu: Activitat del dia 2: gratuït. Realització del joc de pistes la resta del mes: 50% descompte en l’entrada qui vingui a fer l’activitat Misteri al Museu. / El joc de pistes Misteri al Museu es va iniciar el mes d’abril i cada més s’ha donat una nova pista fins arribar al mes de desembre, quan es podran trobar ja totes les pistes dins les vitrines del Museu. / El dissabte 2 de desembre es donarà el tret de sortida per gaudir del joc sencer durant tot el mes de desembre i vacances de Nadal. Qui vingui al Museu a fer l’activitat durant aquest període tindrà el 50% de descompte en l’entrada.

[/item][/accordion] [separator type="thin"]

Museu d’Arqueologia de Catalunya - Ullastret

[accordion] [item title="TALLER DE NADAL A EMPÚRIES // 27, 28 i 29 de desembre i 2 i 3 de gener / De 10 a 13.30 h"]

No us perdeu els tallers infantils que el MAC-Empúries ha preparat per aquest Nadal, del 27 al 29 de desembre i els dies 2 i 3 de gener. Us proposem diferents activitats perquè els més menuts de la casa gaudeixin i es diverteixin aprenent sobre el món antic. Ens fabricarem les nostres decoracions de Nadal i les nostres joguines, ens disfressarem i celebrarem les Saturnalia, les festes dels antics romans.

Preu: 4€/Sessió / Edat recomanda: entre 5 i 10 anys. / Lloc de trobada i recollida: Vestíbul del centre de recepció de visitants del MAC-Empúries. / Podeu inscriure e